Fødevaresikkerhed
Ny rapport om sprøjtegifte: økologi er det sikreste valg
Der er pesticidrester i 80 procent af alle prøver af konventionelt dyrket frugt, og i 42 procent af de konventionelt dyrkede grøntsager. Det slår Fødevarestyrelsen
Kemiske reaktioner gør plantedrikke fattige på næring
En analyse af indholdet i plantebaserede drikke viser, at de har én ting tilfælles: De er fattigere på protein og essentielle aminosyrer, end komælk er.
FødevareDanmark efterlyser grundlæggende ændring af fødevarekontrollen
Det går for langsomt med at implementere et nyt adfærdskodeks i fødevarekontrollen. Sådan lyder det fra FødevareDanmarks direktør, Leif Wilson Laustsen. På trods af at
Æg eller ÆG? Retssag udsat
Østerport Slagter i Ikast nægtede at betale en bøde på 40.000 kroner efter et kontrolbesøg for to år siden. Fødevarestyrelsen tog sagen i retten, men
Nu bliver det lettere at drive café, restaurant og dagligvarebutik
Butikker, restauranter og caféer kan se frem til færre kontrolbesøg. Lempelserne skal gøre det lettere at drive fødevarevirksomhed og give de erhvervsdrivende mere tid til
Danmarks ældste krydderi fundet i Liseleje
I løbet af sommeren har initiativet ‘Danmarks ældste krydderi’ fundet sted, og nu står det klart, at den heldige vinder er Anne Marie Andersen fra Liseleje.
Danish Crown sælger aktiepost i Agri-Norcold
Danish Crown og TA-Logistics A/S har solgt Agri-Norcold, der er en af Danmarks største operatører inden for indfrysning, frostvarehåndtering og oplagring af fødevarer. Køberen er
Polarkøl overtages af SA-AL Køleteknik
SA-AL Køleteknik ApS, en del af Nordic Climate Group, overtager Polarkøl ApS i Hjørring og styrker sin position inden for detailhandelsområdet med fokus på naturlige
Fødevare Danmark: Nyt forlig bringer mere dialog og sund fornuft ind i fødevarekontrollen
De små- og mellemstore fødevarevirksomheder kan være meget tilfredse med det nye fødevareforlig, lyder det fra brancheforeningen FødevareDanmark. Mindre fodfejl og forglemmelser vil ikke længere
Millionbevilling til Erhvervsakademi Aarhus til forskning i fødevaresikkerhed
Forskere og naturvidenskabelige studerende fra Erhvervsakademi Aarhus skal sammen med universiteter og fødevareindustri bekæmpe giftstoffer i plantebaseret mad. Giftstoffer som mykotoksiner fra skimmelsvampe er et
Hent flere