Fødevaresikkerhed
Smagsoverraskelse: Vertikalt dyrket grønt smager lige så godt som økologisk
Forbrugerne er på forhånd skeptiske over for grønt dyrket i vertikale landbrug. Men den første videnskabelige smagstest fra Københavns Universitet og Plant Food & Research,
Fremtidens fødevaremballage bliver spiselig
Et nyt forsknings- og innovationsprojekt skal skabe en fødevarefilm, der ligner plastik, beskytter din hakkede oksekød, men ryger med i gryden. Den spiselige film bliver
Opsigtsvækkende fund af antibiotikaresistens i kalkunkød
Importeret kalkunkød viser overraskende høje niveauer af resistens overfor 3. generation cephalosporiner, der er antibiotika, som i høj grad bruges til at behandle mennesker. Det
Q-Interline vinder endnu en ordre til en af verdens største mejerigiganter
Efter få måneder udvides samarbejdet med denne verdensomspændende mejerigigant med endnu en ordre på et DairyQuant GO analysesystem til måling af plantebaserede drikke. Ordren ændrer
Tidobler kapacitet på anlæg
Lyras A/S lancerer et nyt raslyseringsanlæg, der er verdens største til inaktivering af mikroorganismer i uigennemsigtige væsker ved hjælp af UV-lys. Anlægget Raslysation Castor kan
Ny UV-teknologi nedbringer madspild
Halvdelen af alt produceret mad bliver smidt væk. Madspild er et globalt problem, hvor verdens husstande står for over halvdelen af det totale madspild. Det
Nyt smileymærke lander på døren hos caféer, butikker og restauranter
Fra oktober vil danskerne landet over møde et mere enkelt og digitaliseret smileymærke hos den lokale slagter, købmand eller pizzeria. Fødevareminister Jacob Jensen (V) glæder
Danmarkshistoriens største infrastrukturfællesskab om fødevarer bærer frugt
Virksomheder og forskningsmiljøer har med det fælles højteknologiske laboratoriecenter, FOODHAY sat nye standarder for samarbejde om brug af state-of-the-art forskningsudstyr til udvikling af ny viden
Lyras vinder international pris i tørkeramt Spanien
Danske Lyras’ energi- og vandbesparende erstatning for pasteurisering har netop vundet sin anden spanske pris i år for innovativ teknologi. Lyras møder i det hele
Fødevarestyrelsen opretter online-univers om sikker tilberedning og opbevaring af mad
I online-universet Sikre Fødevarer kan køkkenprofessionelle og private madentusiaster finde viden om tilberedningsmetoder og risici samt beregne holdbarhed og nedkølingstider for råvarer og madretter. I
Hent flere