Frugt og grønt
Sukkerafgift, subventioner eller mærkninger? Ny rapport viser vejen til nye madvaner
I dag lanceres en ny rapport om, hvad der skal til for at ændre madvanerne i de nordiske lande. Rapporten viser, at skatter og subventioner
Forskere bruger blågrønalger som rugemor for ”kødagtige” proteiner
Forskere fra Københavns Universitet er ikke alene lykkedes med at bruge blågrønalger som rugemor for et nyt protein – de har tilmed fået mikroalgen til
Fonden for Plantebaserede Fødevarer er klar til at uddele 122 mio. kr. i årets ansøgningsrunde
Den 15. februar åbner Fonden for Plantebaserede Fødevarer årets ansøgningsrunde, med en samlet pulje på 122 mio. kr. øremærket til udvikling af den plantebaserede fødevaresektor.
Samsø Grønt A/S bliver medlem af Gasa Nord Grønt
Den 1. maj 2024 indtræder Samsø Grønt i Gasa Nord Grønts medlemskreds af dygtige danske grøntsagsproducenter. Det betyder en udvidelse af sortimentet i Gasa Nord
Stort projekt skal få flere danske bælgfrugter på middagsbordet
Projektet ”Dansk Bælg”, der netop har modtaget en bevilling på 12,2 mio. kr. fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP), vil gennem fokus på sundhed, smag
Asparges og orkidé ligner hinanden mere end vi troede
Hvordan er et bøgeblad egentlig bygget op? Og hvad har bestemt, hvordan stænglen på en asparges ser ud? Det gør et nyt ’opslagsværk’ lavet af
Danskerne er klar på plantebaseret mad – men smag står i vejen
En ny Kantar-undersøgelse viser, at størstedelen af danskerne overvejer mere planterig kost, men at smagen samtidig er en af de største barrierer. Sådan behøver det
Danskerne i undersøgelse fra De Samvirkende Købmænd: Momsen på fødevarer skal ned
Debatten ruller om differentieret moms på fødevarer og ifølge undersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd, svarer 84 pct. af de adspurgte, at de
Planteslagterne satser på udlandet med navneskifte
Grundet en ambition om at vækste i udlandet, skifter Planteslagterne nu navn til PerfectSeason. Det nye navn skal være med til at ramme den udenlandske
100 beslutningstagere fra foodservicebranchen var enige: Storkøkkener skal ikke stå alene med udfordringer i den grønne omstilling
Danske storkøkkener bør ikke stå alene med alle udfordringerne, når det gælder den grønne omstilling. Det mener Arla Pro, der i sidste uge afholdt konference
Hent flere