Frugt og grønt
Regionshospitalet Randers styrker kvaliteten i køkkenet med bælgfrugter
Køkkenet på Regionshospitalet Randers viser vejen, når det kommer til brugen af bælgfrugter i professionelle køkkener. Med nysgerrighed og kreativitet har køkkenet udviklet nye måderat
Samarbejde skal få plantebaserede retter på menuen hos caféer og take-away-steder i hele landet
Dansk Vegetarisk Forening, Plantebranchen og Danmarks Restauranter & Caféer går sammen om at styrke udbuddet af plantebaserede retter på takeaway- og cafémenuer i Danmark. Smagfulde
Stor succes for plantebaseret madfestival i Jylland
Tusindvis af glade besøgende gæstede i weekenden Plant Food Festival i Aarhus. Arrangøren Dansk Vegetarisk Forening ser nu frem til et lignende arrangement i København
Ny rapport om sprøjtegifte: økologi er det sikreste valg
Der er pesticidrester i 80 procent af alle prøver af konventionelt dyrket frugt, og i 42 procent af de konventionelt dyrkede grøntsager. Det slår Fødevarestyrelsen
Hestebønner som udgangspunkt: Produktion af fødevareproteiner tager fart i Hedensted
Ved Hedensted har den danske fødevareproducent Meelunie GPI bygget en fabrik, der skal producere fødevareproteiner. Fabrikken fødes med hestebønner, og ambitionen er at kunne producere
Ny rapport om sprøjtegifte: Økologi er det sikreste valg
Der er pesticidrester i 80 procent af alle prøver af konventionelt dyrket frugt, og i 42 procent af de konventionelt dyrkede grøntsager. Det slår Fødevarestyrelsen
Madens Folkemøde åbner for tilmeldinger til 2025
Madens Folkemøde byder i 2025 velkommen i nye rammer i Nykøbing Falster. Samtidig er tilmeldingen til programmet, der finder sted den 15.-17. maj, nu åben.
Stor analyse af forarbejdede plantebaserede fødevarer: De er sundere end animalske
Studiet viser, at plantebaserede alternativer til kød og mælk generelt ikke blot har betydelige miljømæssige, men også sundhedsmæssige, fordele sammenlignet med deres animalske modstykker. Tidligere
Årets Wiuff: Ny hæderspris hylder danske fødevareproducenter
Bag ethvert godt måltid står ikke alene en dygtig kok, men også dedikerede råvareproducenter. Danmark får nu en ny hæderspris. Prisen giver restauratører og kokke
Kemiske reaktioner gør plantedrikke fattige på næring
En analyse af indholdet i plantebaserede drikke viser, at de har én ting tilfælles: De er fattigere på protein og essentielle aminosyrer, end komælk er.
Hent flere