Økologi og bæredygtighed
Fuldkorn har en vigtig rolle i upcycling af fødevarer
Danskerne har en imponerende appetit på fuldkorn, og vi er blandt de nationer i verden, der spiser allermest fuldkorn. Der er flere gode grunde til
Sukkerafgift, subventioner eller mærkninger? Ny rapport viser vejen til nye madvaner
I dag lanceres en ny rapport om, hvad der skal til for at ændre madvanerne i de nordiske lande. Rapporten viser, at skatter og subventioner
Dansk stjernekok skal lave mad på kanten af verdensrummet
I 2025 tager Rasmus Munk ud i stratosfæren. I samarbejde med to amerikanske virksomheder skal Alchemist-kokken skabe en holistisk spiseoplevelse ombord på Space Perspectives rumkapsel
Änglamark bliver for andet år i træk opfattet som det mest bæredygtige brand
De danske forbrugere er blevet mere skeptiske, når de skal vurdere, hvor bæredygtigt et brand er. Mange brands går derfor tilbage i Sustainable Brand Index
Ny satsning på plantemarkedet: Arla udvider plantebaseret portefølje
Vækstpotentialet for plantebaserede produkter er stort, vurderer Jakob Bernhard Knudsen, som er direktør for Arla JÖRĐ International. Derfor udvider Arla nu brandet med ny produktportefølje
Nyt partnerskab skal få danskerne til at spise flere bælgfrugter
Bælgfrugtpartnerskabet er et nyt sektorsamarbejde, som på initiativ af Tænketanken Frej og detailkæden Lidl skal sætte fokus på og øge både produktionen og danskernes forbrug
Arlas starter landsdækkende indsamling af de ikoniske mælkekasser
De fleste danskere er stødt på Arlas ikoniske grønne og sorte mælkekasser, når de står stablet ved restauranter og institutioner – eller sågar sidder fast
Fairtrades nye kaffestandard styrker forebyggelse mod skovrydning
I et forsøg på at reducere ødelæggelse af lokalmiljøet har Fairtrade opdateret sin kaffestandard. Standarden kræver, at Fairtrade-certificerede producenter og forhandlere skal styrke forebyggelse, overvågning
Michael Kjerkegaard er ny forperson for Økologisk Landsforening
Ved fredagens generalforsamling i Økologisk Landsforening blev Michael Kjerkegaard valgt som forperson. Han afløser forperson Sten Dissing, der i starten af året overtog posten fra
Kendskab til dyrevelfærdsmærket stiger blandt forbrugerne
Langt størstedelen af danskerne har kendskab til Det Statslige Dyrevelfærdsmærke ”Bedre Dyrevelfærd”. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Fødevarestyrelsen. Et bredt flertal
Hent flere