Økologi og bæredygtighed
Sticks går grønt med dansk plante-startup
Sushikæden Sticks’n’Sushi er teamet op med den danske start-up MATR, der producerer plantebaserede alternativer til kød. Samarbejdet sætter MATRs fermenterede planter på menuen på deres
Nyt screeningsværktøj i jagten på mere effektiv udtagning af lavbund
Lavbundsindsatsen kalder på en hjælpende hånd. Fremover bliver det nemmere for både landmænd og kommuner at udpege de lavbundsarealer, der har størst effekt, mens det
Ikonisk Burger King-restaurant fjerner alt kød i en måned
Burger King på Rådhuspladsen i København bliver plantebaseret i en hel måned. Dermed er der fra 15. marts og en måned frem ingen kød i
Vegansk bacon’ish og syv andre produkter kåret som verdens bedste øko-produkt
Den danske iværksætter og kok Frank Lantz har vundet ”Best New Product Award 2023”-prisen på verdens største økologiske messe BioFach i Nürnberg. Han vandt prisen
Aarhusiansk hybridburger vinder forskningspris
To forskere fra Erhvervsakademi Aarhus står bag en prisvindende hybridbruger af halvt kød og halvt grønt. Svend Secher Dam og Bjørn Petrat-Melin fra Erhvervsakademi Aarhus
Nyt samarbejde sætter flere danske bælgfrugter på menuen i landets kantiner
Et nyt samarbejde mellem producenten Kragerup Gods, grossistvirksomheden Grøn Fokus (specialistselskab i regi af Dagrofa Foodservice) og Compass Group Danmark medfører, at danske økologiske bælgfrugter
Louise Køster fortsætter som forperson i Økologisk Landsforening
Louise Køster fra Rabarbergaarden i Nordsjælland er blevet genvalgt som formand som forperson i Økologisk landsforening.. Køster vil de næste år arbejde for at styrke
Danske virksomheder er europamestre i at satse på grøn innovation
Knap hver femte dansk patentansøgning er grøn, hvilket sikrer Danmark en europæisk topplacering i grøn innovation. Det fremgår af en ny rapport, der også viser,
Book billet til Økodag og vær med til at fejre dyrevelfærden
Alle økologiske køer skal på græs i sommerhalvåret, og det fejres traditionen tro på Økodag søndag den 16. april, når 47 gårde åbner gårdspladsen for
Hamp på menuen hos Sunset Boulevard
Som den første landsdækkende burgerkæde sætter danskejede Sunset Boulevard nu en burger med hamp på menuen. ’The Hamp Burger’ er lavet med en plantebaseret bøf
Hent flere