Økologi og bæredygtighed
Svensk salatgigant går ind på dansk fastfood-marked
Sund fastfood fra Sverige rykker ud i verden, når Picadeli går ind på det danske marked med sine salatbarer. Og succesen lader ikke vente på
Salget af økologi tager stort hop
I tredje kvartal af 2024 er salget af økologi steget med 13,6 procent sammenlignet med samme periode sidste år. På trods af stigningen er der
Plantebaserede alternativer bruges kun lidt
Plantebaserede alternativer til kød, fisk og mejeriprodukter bliver kun brugt i et begrænset omfang, viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. Plantebaserede drikke i kaffe
Fødevareminister etablerer ny madspildsklub “Klub 12.3” med Selina Juul som ambassadør
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) opretter Fødevareministeriets nye Klub 12.3 med madspildspioneren Selina Juul som ambassadør. I forbindelse med den netop
Aarstiderne solgt til Dagrofa
Dagrofa, en af landets førende fødevarevirksomheder, underskrev i går en købsaftale med Aarstiderne. Købet af Aarstiderne er et vigtigt element i koncernens ambition om at
100.000 danskere deltog i den første nationale kødfri uge
Fra den 9. til den 15. september afholdt Danmark sin allerførste nationale Kødfri Uge. Kun seks uger senere er resultaterne nu offentliggjort. En repræsentativ undersøgelse
27 hotelbarer skifter til genbrugelige spiritusflasker og skærer 70% flasker væk
Local Spirits, den danske distributør af økologisk, lokal spiritus, bliver fremover hovedleverandør til Scandics 27 danske hoteller. Local Spirits gør brug af verdens første cirkulære
MENY giver 500.000 kr. til støtte for danske fødevareproducenter
I en ny indsats for at styrke mindre danske fødevareproducenter, lancerer dagligvarekæden MENY et nyt stipendieprogram på 500.000 kr. Stipendierne er rettet mod producenter, der
ISS tidobler mængden af bælgfrugter på tallerkenen i deres kantiner
De omkring 40.000 spisende gæster i ISS’ danske kantiner får i gennemsnit serveret 25 g. bælgfrugter dagligt gennem frokosten, og det er væsentlig højere end
Foie gras uden tvangsfodring
En spansk andefarm har som de første i verden fået et dyrevelfærdscertifikat for produktion af fedtlever. Modsat normal produktion af foie gras, hvor ænder og
Hent flere