Fødevareproduktion
Fairtrade lancerer interaktivt risiko-kort
At ignorere risici i forsyningskæden får dem ikke til at forsvinde. Det er budskabet fra Fairtrade, der i går lancerede et nyt risiko-kort, som sætter
Konference sætter fokus på sidestrømme fra fisk og skaldyr
Teknikker til at omdanne sidestrømme fra fisk og skaldyr til nye ingredienser. En sorteringsløsning til håndtering af fiskeafskær, omkostningseffektive løsninger til forlængelse af holdbarheden af
Sæt strøm til fødevareindustrien
De seneste tre år har 20 danske virksomheder i projektet Elektrificering af fødevareindustrien fået hjælp til omstille deres produktion fra sort til grøn. Erfaringerne herfra
Dansk klimakonference er første af sin art i verden
Dansk konference samler for første gang nogensinde virksomheder og forskere fra hele verden for at udvikle effektive løsninger, der kan reducere klimaaftrykket for landbrugs- og
Ny dansk alliance arbejder for at sikre kaffens fremtid
En ny dansk alliance for ansvarlig kaffe hos Etisk Handel Danmark arbejder for at sikre en mere bæredygtig kaffe og forbedre livet for de mennesker,
Vagtskifte på Thise Mejeri
Efter mere end 30 år i front for thise mejeri har administrerende direktør Poul Pedersen besluttet at træde tilbage. Poul pedersen stopper, når hans afløser
Topchef vender hjem til Danmark efter 30 år i udlandet
Efter 30 år med topstillinger i udlandet vender 52-årige Thomas Holm nu hjem til Danmark. Han er netop startet i et job som CCO hos
3D-print i fødevareindustrien bliver lettere med nyt blåt pulver
Med udviklingen af et nyt blåt nylonpulver, der er godkendt til fødevarekontakt, er Teknologisk Institut igen med til at rykke grænserne for 3D-print af komponenter
Kartoffelproduktionen trues af stigende resistens mod kemiske bekæmpelsesmidler
Resultaterne af en undersøgelse af kartoffelskimmel viser 100 pct. resistens overfor et af de vigtigste fungicider i kartoffelproduktionen. Forskere finder udviklingen af den nye variant
Gård ved Odder leder efter køer med mindst metanudledning
Hvilke køer udleder mindst metan pr. liter mælk? Og hvordan påvirker blandt andet foderindtaget udledningen? Det er fokus for et forskningsprojekt, hvor landmand Claus Fenger
Hent flere