Råvarer og ingredienser
Stort testanlæg for bæredygtige produkter
Alt hvad der gror i jorden, i havet og vokser i naturen rummer kæmpe uudnyttede potentialer. Det er kernen i testanlægget Baltic Plant Solution, der
Flere opkøb skal styrke strategisk fokus på plantebaserede fødevarer
- Vi håber at kunne tage flere initiativer indenfor de plantebaserede fødevarer i den kommende tid. Efterspørgslen er der, og det er helt naturligt som
Kakaofrit chokoladealternativ er på trapperne
Den britiske startup WNWN Food Labs lancerer i denne uge et chokoladelignende, vegansk produkt uden kakao og palmeolie. Desuden er chokoladen fri for koffein, gluten
Fænomenale råvarer skal få danskerne til at elske plantekosten
Fænomenale råvarer er vejen frem hvis flere skal udskifte hakkebøffen med plantebøffen og Danmark skal blive verdensførende i produktionen af plantemad. Et ambitiøst forskningsprojekt, som
En bid af Danmark
Lidl har udvidet sit samarbejde med 15 små og mellemstore danske producenter. Her er lokale specialiteter som håndlavet fynsk rygeost, stenkværnet mel og håndplukkede muslinger
Smagsprøver fra ”Food Ingredients Europe”
”Food Ingredients Europe” er Europas største messe for ingredienser til fødevarer. Den seneste messe blev afholdt fra den 30. november til 3. december 2021 i
Ingredientsteknologi skal accelerere innovation i mejerisektoren
Arla Foods Ingredients har udviklet en teknologi, der kan adskille mælkens forskellige proteinkomponenter. Den nye teknologi skaber uendelige muligheder for innovation, lyder det fra virksomheden.
Jagten på et dansk ærte-eventyr
Plantebaserede alternativer til kød- og mejeriprodukter skal kunne produceres med ærter dyrket i Danmark fremfor for eksempel sojabønner dyrket i udlandet. Det er målet med
Spisekartoflen er blevet umoderne
Spisekartoflen taber terræn på de danske kartoffelmarker. I stedet dominerer dyrkningen af kartofler til kartoffelmel. Det viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen. I de gode gamle
Antioxidant-analyse gav start-up indgående ingredienskendskab
Analyser fra Teknologisk Institut har hjulpet start-up’en Warmings med at udvælge de mest antioxidantrige kirsebærsorter til nyt produkt. Lars Månsson analyserer kirsebærprøverne. Start-up’en Warmings var
Hent flere