Råvarer og ingredienser
Nyt center skal hjælpe virksomheder med at udnytte naturens processer
Teknologisk Institut indvier Biosolutions Technology Center. Et nyt anlæg, som med teknologiske løsninger og procesviden skal hjælpe industrien med at skabe klimavenlige produkter ved at
Nyt partnerskab skal få danskerne til at spise flere bælgfrugter
Bælgfrugtpartnerskabet er et nyt sektorsamarbejde, som på initiativ af Tænketanken Frej og detailkæden Lidl skal sætte fokus på og øge både produktionen og danskernes forbrug
Forskere bruger blågrønalger som rugemor for ”kødagtige” proteiner
Forskere fra Københavns Universitet er ikke alene lykkedes med at bruge blågrønalger som rugemor for et nyt protein – de har tilmed fået mikroalgen til
Anima: Ny dyrevelfærdsaftale er god for kyllingerne
Fødevareministeren har præsenteret en dyrevelfærdsaftale, der med bred politisk opbakning sigter på at løfte dyrevelfærden i Danmark. I dyreværnsorganisationen Anima glæder man sig over, at
Stort projekt skal få flere danske bælgfrugter på middagsbordet
Projektet ”Dansk Bælg”, der netop har modtaget en bevilling på 12,2 mio. kr. fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP), vil gennem fokus på sundhed, smag
Asparges og orkidé ligner hinanden mere end vi troede
Hvordan er et bøgeblad egentlig bygget op? Og hvad har bestemt, hvordan stænglen på en asparges ser ud? Det gør et nyt ’opslagsværk’ lavet af
Nye typer mælkesyrebakterier isoleret fra bær og blomster
Forskerne fra DTU Fødevareinstituttet har identificeret nye typer mælkesyrebakterier fra planter, insekter og forskellige fermenterede fødevarer, som potentielt kan indgå i fremtidens mere plantebaserede produkter
Nu åbner Nordeuropas største insektfabrik
I går åbnede Enorm Biofactory dørene til Nordeuropas største insektfabrik, som årligt skal producere over 10.000 tons insektmel via sidestrømme fra fødevareindustrien. Carsten Lind Pedersen
Fisk og skaldyr i seneste udgave af Food&Drink
Er der et nyt østerseventyr på vej i Limfjorden? Hvordan arbejder Restaurant Studio med bæredygtigt fangede fisk? Og hvad dækker MSC-mærket egentlig over? Det er
Orkla Danmark og FERM FOOD i fermenteret, plantebaseret samarbejde
Et tæt udviklingssamarbejde mellem fødevaregiganten Orkla Danmark og den danske ingrediensvirksomhed FERM FOOD har båret frugt, og partnerne lancerer nu det første i en række
Hent flere