Forskning og uddannelse
Forskere punkterer myte om kaffe og syre
I specialkaffeindustrien er der en udbredt fortælling om, at man kan smage de individuelle typer af syrer i kaffe, og at man derved kan bestemme
Elever strømmer til ny grøn maduddannelse – nu bliver pilotforsøg til fast uddannelsestilbud
I august bød Hotel- og Restaurantskolen velkommen til 25 elever på den nye uddannelse til Grøn Madhåndværker. En madfaglig uddannelse, der lover skarpt fokus på
Novo Holdings og DLG-koncernen indgår samarbejde om fremme af bæredygtig planteproduktion
Novo Holdings og DLG-koncernen indgår et strategisk partnerskab, der skal fremme bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion. I første fase overtager Novo Holdings 25 pct, af aktierne
Ny institutdirektør for DTU Fødevareinstituttet
DTU Fødevareinstituttets nye institutdirektør kan både kalde sig forsker, forfatter og Ridder af Dannebrog. Tine Rask Licht er ny institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet, som hun
De professionelle køkkener efterspørger kompetenceløft i den grønne omstilling – 10 AMU-pakker er en del af løsningen
Tilbage i 2022 efterspurgte de professionelle køkkener kompetenceudvikling og viden for at kunne føre en bæredygtig køkkenpraksis. Derfor lancerer Hotel- og Restaurantskolen 10 AMU-forløb, der
Schulstad præsenterer initiativet ‘Kernetal’: “Vi er bekymrede for børn og unges madvaner”
Med en ambition om at bidrage til en stigende bevidstgørelse om danskernes madvaner og brødets rolle i kosten præsenterer Schulstad nu et nyt, tilbagevendende initiativ.
Takeaway vokser i popularitet og portionsstørrelser, mens måltiderne er blevet mindre grønne
Danskerne køber masser af takeaway, i større portioner, mens indholdet af kød har fået mere plads på bekostning af grøntsagerne. Det fremgår af en ny
Det globale fødevaresystem belaster klimaet, slider på naturen og er hårdt ved vores sundhed
Verdens fødevaresystem skal efterspørge markant mere bæredygtig mad, være langt mere effektivt og tage meget større hensyn til natur og biodiversitet. Kun på den måde
Klimarobuste fødevarer: Novo Nordisk Fonden og Wellcome Trust giver 585 mio. kr. til Eske Willerslevs nye DNA-projekt
Et nyt banebrydende forskningsprojekt udnytter ældgammelt-DNA til at forstå, hvordan vi kan dyrke jorden og udvikle afgrøder, der er modstandsdygtige over for klimaforandringer. Novo Nordisk
Avocadoer er ’slemme’, og veganere er latterlige: Sådan retfærdiggør vi at spise for meget kød
De af danskerne, som har svært ved at skære ned på kødet for klimaets skyld, har det med at undskylde eller retfærdiggøre os selv, når
Hent flere