Forskning og uddannelse
Dansk stjernekok skal lave mad på kanten af verdensrummet
I 2025 tager Rasmus Munk ud i stratosfæren. I samarbejde med to amerikanske virksomheder skal Alchemist-kokken skabe en holistisk spiseoplevelse ombord på Space Perspectives rumkapsel
Nyt center skal hjælpe virksomheder med at udnytte naturens processer
Teknologisk Institut indvier Biosolutions Technology Center. Et nyt anlæg, som med teknologiske løsninger og procesviden skal hjælpe industrien med at skabe klimavenlige produkter ved at
”Plantebaseret ost, det er en udfordring!”
Det kræver sin mejerist at fremstille plantebaseret ost, der ligner, smager og opfører sig som en rigtig ost. Nu har unge forskere hos virksomheden FÆRM
Studerende står for ny aktivitet på Madværkstedet Bornholm
Besøgende på Madværkstedet Bornholm, der finder sted 6. marts i Rønnehallen, har mulighed for at smage innovative anretninger skabt af studerende fra Campus Bornholm. Fødevaregrossisterne
Forskere bruger blågrønalger som rugemor for ”kødagtige” proteiner
Forskere fra Københavns Universitet er ikke alene lykkedes med at bruge blågrønalger som rugemor for et nyt protein – de har tilmed fået mikroalgen til
Nyt valgmodul skal give grønt kompetenceløft til køkkenprofessionelle
Skal køkkenet har et grønt løft, så er der hjælp og inspiration at hente hos Professionshøjskolen Absalon. I efteråret 2024 forventer de at udbyde et
Kom til Foodday 2024 på Københavns Universitet
Vil du blive klogere på plantebaserede fødevarer og høre om den nyeste forskning på området? Så kan du komme til FoodDay på Københavns Universitet d.
Dyrefrit kød, rent kød eller in-vitro kød? Danskernes favoritnavn til cellebaseret kød er nu afsløret
En ny spørgeskemaundersøgelse fra Aarhus Universitet har blandt andet undersøgt danskernes holdninger til cellebaseret kød og mælk. Nu er de første resultater, der dykker ned
Er det fremtidens superfood?: ”Søl kan noget helt andet rent smagsmæssigt”
Dansk tangproduktion styrkes endnu engang, efter GUDP i fjor gav tilsagn om 4 mio. kr. til udvikling og opskalering af kommerciel sølproduktion. Det vil gøre
Asparges og orkidé ligner hinanden mere end vi troede
Hvordan er et bøgeblad egentlig bygget op? Og hvad har bestemt, hvordan stænglen på en asparges ser ud? Det gør et nyt ’opslagsværk’ lavet af
Hent flere