Forskning og uddannelse
Smagsoverraskelse: Vertikalt dyrket grønt smager lige så godt som økologisk
Forbrugerne er på forhånd skeptiske over for grønt dyrket i vertikale landbrug. Men den første videnskabelige smagstest fra Københavns Universitet og Plant Food & Research,
Fremtidens fødevaremballage bliver spiselig
Et nyt forsknings- og innovationsprojekt skal skabe en fødevarefilm, der ligner plastik, beskytter din hakkede oksekød, men ryger med i gryden. Den spiselige film bliver
Københavns Universitet: Store klimabesparelser at hente ved at forebygge fødevaretab og madaffald i Europa
Nye beregninger viser, at de europæiske lande har et stort potentiale for at mindske trækket på de globale fødevareressourcer og dertil hørende drivhusgasudledninger. Forskere har
Peter og Boris vinder Oluf Brønnums Fonds Talentpris
Boris Lunderskov Kløft og Peter Gyldenkærne vinder Oluf Brønnums Fonds Talentpris – en pris der uddeles til to nyudlærte kokke med et håndværksmæssigt talent ud
Nyt undervisningsforløb skal inspirere folkeskoleelever til at lave smagfulde retter med madspildsvarer
Madkulturen, Too Good To Go og Lidl forener deres kræfter i en fælles mission om at reducere madspild ved at introducere et nyt, gratis undervisningsforløb.
Kokkenes Kokketalent 2023: Seks håbefulde unge kokke dyster om fornem titel og kulinarisk præmie
Mandag 30. oktober sætter Fonden Dansk Gastronomi gang i en gastronomisk duel, når seks unge og talentfulde kokke træder ind i rampelyset ved den ventede
Klimainteressen blandt børn og unge styrtdykker: Madspildsskolen skal motivere og skabe nysgerrighed
En ny undersøgelse fra Arla Fonden viser, at børn og unges interesse for klima næsten er halveret sammenlignet med 2020, og derfor gentager Too Good
Kokke skal også holde øje med energimålerne ved fremtidens madlavning
Kokke er vant til at have styr på alt fra saucer til vanskelige kødretter, men nu skal de også have et øje for, hvordan man
FødevareDanmark er klar med ”juniormesterlære”-pladser
SVM-regeringens nye folkeskoleudspil bliver positivt modtaget af FødevareDanmark, der er brancheorganisation for små og mellemstore virksomheder inden for fødevaresektoren. Organisationens medlemmer er klar til at
Biofermentering kan blive nyt dansk væksteventyr
Erhvervsminister Morten Bødskov indviede i starten af oktober Danmarks første center for industriel biofermentering. FermHub Zealand er nu klar til at invitere forskere og iværksættere
Hent flere