Forskning og uddannelse
Sæt strøm til fødevareindustrien
De seneste tre år har 20 danske virksomheder i projektet Elektrificering af fødevareindustrien fået hjælp til omstille deres produktion fra sort til grøn. Erfaringerne herfra
Dansk bidrag til whitepaper om alternative proteiner
Verdens største fællesskab af innovatører inden for fødevareinnovation, EIT Food, har sammen med sine partnere arbejdet for at fremskynde innovation inden for alternative proteiner, som
Gård ved Odder leder efter køer med mindst metanudledning
Hvilke køer udleder mindst metan pr. liter mælk? Og hvordan påvirker blandt andet foderindtaget udledningen? Det er fokus for et forskningsprojekt, hvor landmand Claus Fenger
3D-print af broccoli-silikoneforme til mennesker med tygge- og synkebesvær
Hos Teknologisk Institut har man i et tværfagligt samarbejde givet sig i kast med at 3D-printe broccoliforme, som skal hjælpe mennesker med tygge- og synkebesvær
Ung dansk aroma-virksomhed rejser millioner til ambitiøs vækststrategi
Den danske aroma-virksomhed, EvodiaBio har netop rejst 45 millioner kroner i en kapitaludvidelse. Målet er nu at indtage en global førerposition inden for bæredygtig aroma-udvikling
Nyudnævnt professor: Data science kan spare fødevareforskningen årtier
Vi kan potentielt spare årtiers fødevareforskning ved at bruge data science til at undersøge, hvor vi har den største sandsynlighed for at finde de mest
Forsker: Sådan laver du plantemad, der smager af jul
Hvordan kombinerer vi plantebaseret mad med smagen af jul? Det har en fødevareingeniør fra Københavns Universitet et godt bud på. Nøglen er et boost af
Sådan adskiller regionernes julemadvaner sig: And, flæskesteg og medisterpølse splitter nationen
Brun sovs og kartofler er en fast del af julemenuen for de fleste danskere, men når det gælder and og flæskesteg, er nationen splittet. Og
Flere og flere springer et måltid over
De store prisstigninger betyder, at flere og flere nu springer et måltid over, for at spare penge. Næsten hver tiende dansker må tage drastriske sparetiltag
Fremtidens fedtfri flødeskum er lavet af bakterier og øl-affald
Flødeskum lavet af bakterier kan blive fremtiden. Fødevareforskere fra Københavns Universitet har udviklet en fedtfri prototype af den elskede substans bygget op af bakterier i
Hent flere