Forskning og uddannelse
Tilbud til unge kokke: Bliv restauratør for en dag under Copenhagen Cooking
Sammen med Fiskerikajens gastronomiske legeplads, Fiskerizakajaen i Nordvest, tilbyder Copenhagen Cooking i august unge kokke at blive restauratører for en dag. Ambitiøse kokketalenter får stillet
Forskere tæt på at kunne fjerne rapsplantens bitre stoffer
50 procent af EU’s planteproteiner kommer fra rapsplanten. Men indtil nu har den kun været brugt til rapsolie og dyrefoder, fordi dens bitre smag har
Dansk forsøg afslører: Du kan blive mæt ved blot at se billeder af mad på din telefon
Nettet flyder over med billeder af mad: På nyhedssites, på sociale medier og i bannerreklamer, der popper op overalt. En stor del af madbillederne bliver
Kan et besøg i Den Gamle By ændre vores madvaner?
Med sommertemaet ”Mad - mere end et måltid” sætter Den Gamle By fokus på den danske madkultur og alt, der omgiver måltidet. "Du bliver hvad
Dansk innovation skal omdanne næringsstoffer og CO2 fra reje- og fiskeopdræt til værdifuld tang
I stedet for at forurene havet og klimaet skal næringsstoffer og CO2 fra reje- og fiskeopdræt på land bruges til at producere en grøn protein-
Ny fireårig GUDP-strategi ser dagens lys
Den danske fødevareproduktion skal være klimaneutral, tage hensyn til natur, miljø og dyrevelfærd, samtidig med at den er rentabel og producerer sunde, sikre og velsmagende
Dårlige vaner fra nedlukningerne bliver hængende hos voksne danskere
Nedlukning, afstand og isolation var effektivt til at forebygge spredning af COVID-19. Men restriktionerne påvirkede også voksne danskeres kost- og aktivitetsvaner og har forværret folkesundheden
Utrolig bakterie kan sætte egne gener ind i planter og give dem nye superkræfter
Vi har i årtusinder fremelsket særlige egenskaber ved dyr og planter ved at udvælge og krydse deres afkom. Nu skyder forskere fra København Universitet en
196 mio. kr. skal gøre kendt ovnfunktion til et stærkt våben i klimaomstillingen
Med brug af brun raffinering – og især pyrolyse – kan klimaet skånes for millioner af tons CO2 i 2030, og samfundet kan få mere
Forskning vil forbedre behandlingsmuligheder for fødevareallergier
Et nyt forsknings- og innovationsprojekt har til formål at udvikle nye immunterapeutiske lægemidler til jordnødde- og multi-nøddeallergi. Projektet udføres i et samarbejde mellem DTU Fødevareinstituttet,
Hent flere