Miljø og sundhed
Svensk salatgigant går ind på dansk fastfood-marked
Sund fastfood fra Sverige rykker ud i verden, når Picadeli går ind på det danske marked med sine salatbarer. Og succesen lader ikke vente på
Salget af økologi tager stort hop
I tredje kvartal af 2024 er salget af økologi steget med 13,6 procent sammenlignet med samme periode sidste år. På trods af stigningen er der
Plantebaserede alternativer bruges kun lidt
Plantebaserede alternativer til kød, fisk og mejeriprodukter bliver kun brugt i et begrænset omfang, viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. Plantebaserede drikke i kaffe
Ny type sodavand skal bidrage i kampen mod diabetes og overvægt
En helt ny type sodavand har set dagens lys. Den danske startup Clutch Nutrition ApS, der i 2023 fik en investering i ’Løvens Hule’, har
Fødevareminister etablerer ny madspildsklub “Klub 12.3” med Selina Juul som ambassadør
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) opretter Fødevareministeriets nye Klub 12.3 med madspildspioneren Selina Juul som ambassadør. I forbindelse med den netop
100.000 danskere deltog i den første nationale kødfri uge
Fra den 9. til den 15. september afholdt Danmark sin allerførste nationale Kødfri Uge. Kun seks uger senere er resultaterne nu offentliggjort. En repræsentativ undersøgelse
MENY giver 500.000 kr. til støtte for danske fødevareproducenter
I en ny indsats for at styrke mindre danske fødevareproducenter, lancerer dagligvarekæden MENY et nyt stipendieprogram på 500.000 kr. Stipendierne er rettet mod producenter, der
ISS tidobler mængden af bælgfrugter på tallerkenen i deres kantiner
De omkring 40.000 spisende gæster i ISS’ danske kantiner får i gennemsnit serveret 25 g. bælgfrugter dagligt gennem frokosten, og det er væsentlig højere end
’Vegetariske’ laks kan være vejen til bedre sundhed for mennesker og fisk
Vegetarisk foder til blandt andet laks skal hjælpe med at gøre produktionen af laks mere bæredygtig. Det kan give bedre fisk til aftensmaden, men viden
Landbrugets udledning af drivhusgasser kan reduceres med op til 30 procent
Markforsøg med forskellige dyrkningsstrategier, der skal reducere landbrugets klimapåvirkning, viser, at det er muligt at reducere udledningen af drivhusgasser med op til 30 procent for
Hent flere