Miljø og sundhed
MENY giver 500.000 kr. til støtte for danske fødevareproducenter
I en ny indsats for at styrke mindre danske fødevareproducenter, lancerer dagligvarekæden MENY et nyt stipendieprogram på 500.000 kr. Stipendierne er rettet mod producenter, der
ISS tidobler mængden af bælgfrugter på tallerkenen i deres kantiner
De omkring 40.000 spisende gæster i ISS’ danske kantiner får i gennemsnit serveret 25 g. bælgfrugter dagligt gennem frokosten, og det er væsentlig højere end
’Vegetariske’ laks kan være vejen til bedre sundhed for mennesker og fisk
Vegetarisk foder til blandt andet laks skal hjælpe med at gøre produktionen af laks mere bæredygtig. Det kan give bedre fisk til aftensmaden, men viden
Landbrugets udledning af drivhusgasser kan reduceres med op til 30 procent
Markforsøg med forskellige dyrkningsstrategier, der skal reducere landbrugets klimapåvirkning, viser, at det er muligt at reducere udledningen af drivhusgasser med op til 30 procent for
Ny rapport viser, at lavere moms på frugt og grønt kan lade sig gøre
Skatteministeriet har netop offentliggjort en rapport, hvor de kigger nærmere på mulighederne for differentieret moms i Danmark. Rapporten viser netop, at en lavere moms på
Efter stor succes i København: Grøn madfestival kommer til Aarhus
For første gang nogensinde vil begivenheden Plant Food Festival i 2025 blive afholdt i både Aarhus og København. Udvidelsen til Aarhus fejres med gratis entré.
Klimahandling giver grobund for yderligere eksportvækst for danske fødevarer
Danmarks landbrugs- og fødevaresektor anerkendes som motor for klimahandling i hele værdikæden på vigtige eksportmarkeder. En ny analyse, udført af Epinion for Food Nation, viser,
2 x 30 år i økologiens frontlinje
De økologiske mejerier Naturmælk og Øllingegaard fylder rundt "I den her uge er det 30 år siden, de første kartoner med velskabt økomælk stolt forlod
Danskerne vil gerne træffe mere miljøvenlige valg – men det skal være nemt
De danske forbrugere vil rigtig gerne være miljøbevidste, men de synes, det kan være svært – eller for besværligt – i praksis. Og de ønsker,
Nyt nummer af Food&Drink sætter fokus på grønt smørrebrød
Årets syvende udgave af branchemagasinet Food&Drink er nu på gaden. Denne gang er der fokus på smørrebrød - i særdeleshed i en grøn udgave. Bladet
Hent flere