Forskning og uddannelse
’Vegetariske’ laks kan være vejen til bedre sundhed for mennesker og fisk
Vegetarisk foder til blandt andet laks skal hjælpe med at gøre produktionen af laks mere bæredygtig. Det kan give bedre fisk til aftensmaden, men viden
FødevareDanmark roser regeringens uddannelsesudspil
Regeringens fokus på at motivere unge til at søge en erhvervs- og professionsrettet gymnasial uddannelse gennem et stærkt ungemiljø får ros af FødevareDanmarks direktør, Leif
Fremtidens kokke får ny bæredygtig skole og gastronomisk campus
Nordea-fonden støtter fremtidens gastronomi med 266 mio. kroner, der muliggør byggeriet af en ny værkstedsbaseret skole og gastronomisk campus i København. Byggeriet forventes at stå
Fremtidens fødevarer: Unge under uddannelse viser vejen
Hvordan arbejder fremtidens ernæringsprofessionelle for en grønnere og sundere verden? Det får man blandt andet svar på, når ernæringsassistentelever fra Nordic Food College, Uddannelsescenter Holstebro
Arla Food Movers klæder 115.000 elever på til sundere vaner og bedre madforståelse
På 1275 folkeskoler rykker maden helt ind i klasselokalet dette efterår. Det viser tilslutningen til Arlas undervisningsmateriale ’Arls Food Movers’, der i år bliver sendt
Forskere punkterer myte om kaffe og syre
I specialkaffeindustrien er der en udbredt fortælling om, at man kan smage de individuelle typer af syrer i kaffe, og at man derved kan bestemme
Elever strømmer til ny grøn maduddannelse – nu bliver pilotforsøg til fast uddannelsestilbud
I august bød Hotel- og Restaurantskolen velkommen til 25 elever på den nye uddannelse til Grøn Madhåndværker. En madfaglig uddannelse, der lover skarpt fokus på
Novo Holdings og DLG-koncernen indgår samarbejde om fremme af bæredygtig planteproduktion
Novo Holdings og DLG-koncernen indgår et strategisk partnerskab, der skal fremme bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion. I første fase overtager Novo Holdings 25 pct, af aktierne
Ny institutdirektør for DTU Fødevareinstituttet
DTU Fødevareinstituttets nye institutdirektør kan både kalde sig forsker, forfatter og Ridder af Dannebrog. Tine Rask Licht er ny institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet, som hun
De professionelle køkkener efterspørger kompetenceløft i den grønne omstilling – 10 AMU-pakker er en del af løsningen
Tilbage i 2022 efterspurgte de professionelle køkkener kompetenceudvikling og viden for at kunne føre en bæredygtig køkkenpraksis. Derfor lancerer Hotel- og Restaurantskolen 10 AMU-forløb, der
Hent flere