Det er den grønne omstilling af madkulturen, der er i centrum for mange af aktiviteterne på årets Madens Folkemøde. Programmet byder på flere workshops end tidligere, og folkemødet er i dag måske Danmarks største åbne madskole. Smagsindtrykkene fylder mere end nogensinde, og den vilde mad har fået et større program. På debatsiden er krigen i Ukraine og fødevarekrisen, unges fravalg af maduddannelser og hårde vilkår i restaurationslivet nogle af de gennemgående temaer. Det foregår 3. – 4. juni på Engestofte Gods på Lolland.
Årets program byder på 150 indslag, når hele programmet er offentliggjort i løbet af de kommende uger. Herunder 60 debatter, 50 smagninger, skuekøkkener, madforedrag og workshops. Samt middage, kunstoplevelser, et stort fødevaremarked med lokale producenter, børneaktiviteter, sejlture på de smukke Maribosøer og meget, meget mere. Mød blandt andet antropolog Rane Willerslev, madiværksætter Claus Meyer og fødevareminister Rasmus Prehn.
– Madens Folkemøde handler både om smag og alle de store spørgsmål i tiden, der ligger på tallerkenen foran dig. Vores madkultur er den sværeste udfordring i den grønne omstilling. Fødevarepriserne eksploderer. Usunde madvaner er et af de største sundhedsproblemer. Er det overhovedet et godt arbejdsliv at lave mad til andre? Mad er både livsglæde og komplicerede spørgsmål. Jeg er glad for at kunne sige, at uanset hvordan du er interesseret i fødevarer, så synes jeg, Madens Folkemøde beskæftiger sig med det, siger formand i Foreningen Madens Folkemøde, Kasper Fogh Hansen.
Madens Folkemøde er en årligt tilbagevendende begivenhed, der foregår over to dage på Engestofte Gods. Sidste år lagde mere end 8.000 gæster vejen forbi folkemødet.
– Vi prøver at føre samtalen om mad, så der er noget til både hjernen og munden. Man skal kunne smage fremtiden her, så vi skruer vi op for smagsindtrykkende, madoplevelserne og alt det, der taler til vores sanser og vækker vores madglæde, siger formand i Foreningen Madens Folkemøde, Kasper Fogh Hansen.
På programmet for Madens Folkemøde 2022 finder du blandt andet:
Fødevareminister Rasmus Prehn, dersammen med nogle af Danmarks dygtigste eksperter debatterer, hvordan et klimamærke på fødevarer bør se ud.
Debatter om alt fra madpolitik og bæredygtighed til maddannelse, sexisme og havbrug. Mød Landbrug & Fødevarer, Københavns Universitet, Concito, Madkulturen og mangle flere.
Antropolog Rane Willerslev, der fortæller historier om jagt og vildt og om sult, kulde og mystik.
Skuekøkkener om alt fra at sylte til at tilberede blæksprutter. Lær at sylte med kok Mette Dahlgaard, tryl medbælgfrugter sammen med Pure Dansk, få tips til bæredygtig hverdagsmad med kogemand Esben Grundtvig og smag blæksprutter med Slow Food Danmark.
Den Økologiske Samtale, hvor nogle af de markante aktører inviterer til samtale om økologiens rolle i fremtidens madsystem. Mød blandt andre Økologisk Landsforening, Naturmælk, Aurion og Food People.
Sejlture på de smukke Maribosøer, sanketure i skovene omkring godset og kunstoplevelser med og om mad.
Et helt program for børn, deres familier og barnlige sjæle. Lav krabbebisque med Meyers Madhus, tag supermarkedsudfordringen op med Forbrugerrådet Tænk, klap husdyrene hos Åbent Landbrug, lær om vildt med Jægerinden og meget mere.
Gode madoplevelser. Der er østersbar, fredagsbar, en folkemøderestaurant midt på pladsen og landbordsmiddage for enhver smag.
Et stort marked med landets dygtigste fødevareproducenter.
Madens Folkemøde afholdes for tredje gang den 3. og 4. juni 2022 i smukke omgivelser på Engestofte Gods på Lolland.
Det fulde program findes på http://www.madensfolkemoede.dk