Aktuelt
Meyers får B Corp-certificering
Meyers har taget endnu et skridt i deres bæredygtighedsrejse. De indtræder nemlig i den anerkendte globale B Corp-certificering, der dokumenterer, at virksomheder lever op til
Mange kender ikke Sundhedsstyrelsens anbefalinger om alkohol
Over halvdelen af befolkningen har aldrig hørt om eller kender til Sundhedsstyrelsens seneste anbefalinger om, hvor mange genstande man højest skal drikke på en uge.
Trods medvind – Hanstholms hypede fiskerestaurant genåbner ikke
Med Restaurant Medvind i Hanstholm sendte Emilie Qvist Kjærgaard i 2021 et frisk fiskepust ind over havnen i fiskerbyen. Men trods succes har stifteren besluttet
PFAS fundet i økologiske æg
Miljøforureningen PFAS er fundet i økologiske æggeblommer. Særligt børn, der spiser mange økologiske æg, er i risikogruppen. Stofferne er højst sandsynligt overført via fiskemel, der
Sæt strøm til fødevareindustrien
De seneste tre år har 20 danske virksomheder i projektet Elektrificering af fødevareindustrien fået hjælp til omstille deres produktion fra sort til grøn. Erfaringerne herfra
Ny dansk alliance arbejder for at sikre kaffens fremtid
En ny dansk alliance for ansvarlig kaffe hos Etisk Handel Danmark arbejder for at sikre en mere bæredygtig kaffe og forbedre livet for de mennesker,
Årets Fuldkornsdag fejres med havre
På fredag d. 20 januar fejres årets Fuldkornsdag. Kantiner, dagplejere, supermarkeder, børnehaver, håndværksbagere, sundheds-NGO’er, myndigheder og livsstilscentre er blandt dem, der fejrer fuldkornet i samtlige
Dansk bidrag til whitepaper om alternative proteiner
Verdens største fællesskab af innovatører inden for fødevareinnovation, EIT Food, har sammen med sine partnere arbejdet for at fremskynde innovation inden for alternative proteiner, som
Bælgfrugternes dag vender tilbage
Sidste år fejrede Rådet For Sund Mad for første gang bælgfrugternes dag i Danmark. Nu vender mærkedagen tilbage d. 10. februar, hvor blandt andet foodservice-branchen
Kartoffelproduktionen trues af stigende resistens mod kemiske bekæmpelsesmidler
Resultaterne af en undersøgelse af kartoffelskimmel viser 100 pct. resistens overfor et af de vigtigste fungicider i kartoffelproduktionen. Forskere finder udviklingen af den nye variant
Hent flere