• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerMesser og konferencerTop15. 12. 2016 | Kasper Mundt-Nielsen

Wildcard til dansk frugtvin

DrikkevarerMesser og konferencerTop15. 12. 2016 By Kasper Mundt-Nielsen

Den nynordiske madrevolution er langt fra et overstået kapitel. Som et af de seneste skud på stammen, er det store udland nu ved at få øjnene op for dansk frugtvin, hvor producenterne Cold Hand Winery og Frederiksdal Kirsebærvin netop er blevet tildelt eftertragtede wildcards til ProWein 2017 i Düsseldorf.

Af Kasper Mundt-Nielsen

Dansk vin er historisk set ikke nogen stor eksportvare, men et skifte i markedstrends og et fokus på de gode nordiske råvarer er ved at ændre på dette. Cold Hand Winery, der er specialister i æble is-vin og Frederiksdal Kirsebærvin er to, på verdensplan små spillere i vinverdenen, men de kan noget som kun de færreste kan: De kan producere frugtvin i verdensklasse – og nu har den store vinverden til marts 2017 mulighed for at smage på herlighederne, når de begge udstiller på ProWein-messen i Düsseldorf.

For os giver det kun mening at lave et produkt der er bedre end det man kan lave i udlandet. Vi kan ikke konkurrere med udlandet på prisen, derfor skal vi udkonkurrere dem på kvaliteten istedet, fortæller Jens Skovgaard Pedersen (i midten, blandt Cold Hand Winery familien)
For os giver det kun mening at lave et produkt der er bedre end det man kan lave i udlandet. Vi kan ikke konkurrere med udlandet på prisen, derfor skal vi udkonkurrere dem på kvaliteten istedet, fortæller Jens Skovgaard Pedersen (i midten, blandt Cold Hand Winery familien)

konkurrerende samarbejde
De to konkurrenter har et godt forhold til hinanden og har tidligere uforpligtende drøftet mulighederne for et samarbejde når det kommer til eksport. Drømmen var, at Danmark skulle have en stand på en af verdens største vinmesser, ProWein, i 2018 og forberedelserne skulle således allerede i gang nu, det er nemlig en dyr fornøjelse at udstille på messen. Midt i fondsmiddel-ansøgninger og andre overvejelser, er de to virksomheder dog blevet tildelt to ud af ti særdeles eftertragtede wildcards der dækker alle omkostningerne ved udstillingen.
-Vi er blevet indstillet af vores tyske importør, og det er simpelthen så stort, at det ikke er til at forstå, jubler Jens Skovgaard Pedersen, direktør hos Cold Hand Winery.

Same but different
De to virksomheder har fået wildcard i kategorien “Same but Different”, der er et segment på ProWein, hvor virksomheder der excellerer i alternative vinprodukter hører til. Og det er et segment der kommer mere og mere fokus på, når indkøberne skal ud og finde noget lækkert og eksklusivt til deres toprestaurationer verden over.
-Efter vi sendte de første vin ud til smagninger verden over, fandt vinbladene hurtigt interesse for vores frugtvin, og i takt med at guldmedaljerne væltede ind, blev vi også rendt på dørene af internationale restauranter og importører, og sagt på godt jysk, er det noget af et eventyr vi er i gang med, siger Jens Skovgaard Pedersen stolt.

Messen er allerede en succes
Det er svært for Jens Skovgaard Pedersen og Harald Krabbe, godsejer og direktør hos Frederiksdal Kirsebærvin at tale om deciderede succeskriterier, når de har fået sponseret turen af messearrangøren og det i sig selv er en succes, men fælles for dem begge er ønsket om at vise deres, for mange ukendte produkter frem, og skabe en større interesse for danske luksus-vinprodukter.
-Vi vil naturligvis gerne i kontakt med nye forhandlere, der tror på vores vine, og som kan markedsføre dem i deres respektive lande. Vi håber at indkøbere ser vores kirsebærvin som noget specielt og af høj kvalitet, og kan vi finde tre nye forhandlere, har ProWein været en stor succes fortæller Harald Krabbe.
For Cold Hand Winery gælder det også om at finde forhandlere og importører, og de er specielt på udkig efter en fransk importør, men de er naturligvis også åbne for andre markeder, helt konkret fortæller Jens, at målet er at øge eksporten til Tyskland fra nuværende ca 250.000 til 1.000.000 kroner.

Branding af dansk frugtvin
Både Frederiksdal Kirsebærvin og Cold Hand Winery kommer med en tilgang til vinproduktionen, hvis lige hverken ses herhjemme eller i udlandet. Vinene er mere eksklusive og som følge deraf også dyrere end man normalt ser eksempelvis æble- og kirsebær vine være, men kvaliteten er også det højere, og udlandet betragter disse vine som en del af den nynordiske madrevolution.
-Jeg håber at vi i denne branche kan hjælpe hinanden og opbygge et brand omkring dansk frugtvin, det vil være en stor hjælp for de mange danske producenter der er på vej. Væk skal mormors kedelige kirsebærvin og den billige cider, nu skal verden smage vores eksklusive frugtvine med de gode nordiske råvarer, slutter Jens Skovgaard Pedersen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet i: Drikkevarer, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik