Landbrug
Ny grøn aftale høster ros – men også kritik
I går kunne regeringen og dens parter præsentere en ny grøn trepartsaftale, blandt andet med en Co2-afgift for landbruget. Aftalen høster roser mange steder fra,
Det globale fødevaresystem belaster klimaet, slider på naturen og er hårdt ved vores sundhed
Verdens fødevaresystem skal efterspørge markant mere bæredygtig mad, være langt mere effektivt og tage meget større hensyn til natur og biodiversitet. Kun på den måde
Klimarobuste fødevarer: Novo Nordisk Fonden og Wellcome Trust giver 585 mio. kr. til Eske Willerslevs nye DNA-projekt
Et nyt banebrydende forskningsprojekt udnytter ældgammelt-DNA til at forstå, hvordan vi kan dyrke jorden og udvikle afgrøder, der er modstandsdygtige over for klimaforandringer. Novo Nordisk
Kantinevirksomhed omlægger til 100 pct. økologisk dansk mel og korn i nyt samarbejde
I en tid hvor bæredygtighed og lokale fødevarer får stadig større betydning, har kantinevirksomheden Kokkenes Køkken taget et markant skridt i retning af en mere
Nyt partnerskab mellem Arla og danske kunder skal accelerere klimareduktioner
Arlas arbejde med at reducere klimapåvirkningen fra mejeri tager endnu et skridt med nyt partnerskab, der skal støtte reduktionen af udledninger fra andelshavernes gårde og
DLG Group vil samle fødevareindustrien om regenerativt landbrug
Som Danmarks største leverandør af afgrøder til fødevareindustrien vil DLG Group modne markedet for regenerativt dyrkede afgrøder. Der er allerede tegnet aftaler med landmænd om
Nu ved man, hvad der får planters rødder til at vokse: Kan hjælpe i fremtidige tørker
Mekanisme kendt fra fastetrenden viser sig nu også at hjælpe planter med at vokse stærke rødder. Opdagelsen gjort af forskere fra Københavns Universitet giver svar
Statusrapport fra Nescafé viser stigende anvendelse af regenerativt landbrug, højere produktivitet og reducerede drivhusgasudledninger
Nescafé, som er Nestlés største kaffebrand og en af verdens foretrukne kaffer, har offentliggjort sin anden statusrapport for Nescafé Plan 2030. Rapporten fremhæver en markant
Madens Folkemøde klar med det hidtil mest ambitiøse program
Et nationalt topmøde om fremtiden for produktionen af dansk frugt og grønt. To helt nye scener med fokus på iværksætteri og sundhed. 100 spændende sceneindslag.
Ny brancheforening vil rydde op i ’lokale fødevarer’
Via gennemsigtighed og støtte til lokale fødevareproducenter, ønsker en ny brancheforening for lokale fødevarer at skabe et fællesskab, der styrker de enkelte aktører. Foreningen præsenteres
Hent flere