For det er der rigtigt mange der gør, lyder det fra flere bagermestre.
Måske er det fordi vi tilbringer så meget mere tid bag hjemmets fire vægge, og fordi vi har behov for mere hygge, men faktum er, at kagesalget drøner derudaf.
– Kagesalget går stærkt for tiden. Folk har mere hjemmetid end før corona og har vænnet sig til at hygge sig med en kage eller noget andet lækkert bagværk. Der var lidt usikkerhed at spore i foråret, da corona var nyt, men nu er folk trygge ved at komme i butikkerne, og det kan i høj grad mærkes på salget, siger Morten Lapholm, der er direktør i den landsdækkende konditor- og bagerkæde KonditorBager.
De samme toner lyder fra brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark.
– Når vi taler med vores medlemmer over en bred kam, så er der sket en stor stigning i danskernes køb af kager. Både de kager, der kan nydes, mens man går en kaffetur i sikker corona-afstand med en ven eller veninde og de kager, der kan tages med hjem og deles i familien. I en træls tid som nu, så tyr danskerne til kage, og det kan vi mærke, siger John Jønsson, formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.
Og der er intet der tyder på, at kagesalget skruer ned for dampen, efter det endelig har fået momentum. Salget af kager var generelt nedadgående, viser tal fra Danmarks Statistik, men i 2017 vendte den tildens og de nyeste tal fra 2018 viser, at salget var på sit højeste siden 2008. Disse tal, ser altså ud til at få et stort boost i 2020 og 2021.
Hos Konditorbager i Højbjerg ved Aarhus har bagermester Ronnie Nielsen travlt med kagebagningen. Under corona er salget af skærekager som for eksempel nøddekager og drømmekager steget med næsten 50 procent, så butikken i dag sælger omkring 370 styk om ugen. Og for de mindre kager som hindbærsnitter og cremelinser er væksten endnu højere, anslår Ronnie Nielsen.
– Det er vildt for tiden. Først fortsatte det ind i december, hvor mange normalt bager selv, og nu går salget videre i samme høje tempo i januar. Jeg troede, det ville være stilnet af for længst, men det bliver bare ved, siger han.
Under den første coronabølge i foråret havde Ronnie Nielsen også ekstra travlt.
– Mange forældre gik hjemme sammen med børnene, der var hjemsendte fra skole. Så vi fandt på at lave familiebagekits til dem. Det blev et stort hit. Vi lavede både poser med indhold til trøfler, hindbærsnitter, scones og chokoladekage, og vi solgte rub og stub, fortæller den østjyske bagermester fra KonditorBager i Højbjerg.