Rådgivningsvirksomheden Rambøll og servicekoncernen ISS har efter en målrettet indsats netop fået certificeret Rambølls tre største kantiner i Danmark med Det Økologiske Spisemærke i guld, som er et statskontrolleret bevis på, at der bliver anvendt minimum 90. pct økologiske råvarer i menuerne på tværs af kantinerne.
Over 90 pct. af alle de råvarer, der bliver anvendt i Rambølls tre største kantiner i Danmark, er nu økologiske. En målrettet og dedikeret indsats for at hæve økologiprocenten i kantinerne, der ligger i henholdsvis i Aarhus, Esbjerg og København, har nu båret frugt og de har nu fået det statskontrollerede Økologiske Spisemærke i Guld.
Siden servicevirksomheden ISS overtog driften af de tre kantiner tilbage i slutningen af 2022 har begge virksomheder arbejdet kontinuerligt og målrettet med at øge økologigraden, så minimum 90 pct. af alle råvarer er økologiske.
Stor milepæl for Rambøll
Det Økologiske Spisemærke i Guld for de tre største af Rambølls kantiner markerer også, at det er første gang ISS opnår guld-certificering for alle kantiner hos en samarbejdspartner.
”Det er en stor milepæl i vores partnerskab med ISS, at kantinerne nu er certificeret med Det Økologiske Spisemærke i guld. Det er en blåstempling af vores langvarige og dedikerede indsats med at øge økologigraden i madudbuddet i vores kantiner, så det understøtter bedre dyrevelfærd, biodiversitet og miljøet,” siger Tomas Wigandt, ansvarlig for Facility Management i Rambøll og fortsætter:
”I bestræbelserne på at have Danmarks mest klimavenlige kantiner har vi også reduceret vores kødforbrug med mere end 30 pct. og vores madspild med over 20 pct. ved blandt andet at introducere et nyt, portionsanrettet mad-koncept samt løbende analyse og tilpasning af vores kantinetilbud.”
Stor koncern, stort ansvar
Det Økologiske Spisemærke i Guld er blandt andet opnået ved, at introducere nye og andre måltider baseret på økologiske råvarer samt ved at investere i mere uddannelse til ISS’ kokke, da udvalget af økologiske råvarer er mindre end konventionelle råvarer. Samtidig har man haft større fokus på at lave tingene selv fra bunden f.eks. brød lavet på økologiske råvarer.
”Som Danmarks største servicekoncern har vi et stort ansvar for at inspirere og understøtte vores kunder i at fremme den grønne omstilling i samfundet. Det er fantastisk at opleve, at vi sammen med Rambøll nu har fået det Økologiske Spisemærke i Guld, som er et synligt bevis på, at vores mål om at arbejde for mere kvalitet, bedre biodiversitet og fremme mere bæredygtig fødevareproduktion, har båret frugt. Det er også en anerkendelse af vores medarbejderes store indsats med at indføre flere grønne løsninger i kantinen,” siger Morten Hassing, head of food i den danske del af servicekoncernen ISS, der bliver suppleret af Torben Blok, der er markedschef i Økologisk Landsforening:
”Vi er glade for, at store virksomheder som Rambøll og ISS arbejder for bedre biodiversitet ved at indføre mere økologi i deres menuer. Det er Det Økologiske Spisemærke i Guld et synligt bevis på. Vi håber, det kan inspirere andre virksomheder til at følge trop og fremme økologiske råvarer endnu mere.”
De økologiske spisemærker i guld, sølv og bronze er en statskontrolleret mærkningsordning, som er kendt af mere end syv ud af ti danskere.