Tendensen er klar: vi spiser mere morgenmad under nedlukningen og det skal gerne være müsli. Müsli-kategorien gik cirka 50 procent frem i 2020.
Mens en stor del af Danmark har været lukket ned, har danskerne tilsyneladende valgt at starte dagen derhjemme med et godt morgenmåltid. Samlet set har morgenmadskategorien ifølge de seneste tal fra Nielsen vækstet 4,8 pct. i 2020, og Nordisk Kellogg i Danmark har i samme periode vækstet med 12,2 pct. Især müsli-kategorien har haft stor fremgang med en vækst på 49,9 pct.
– Vi har oplevet, at forbrugerne under COVID-19 har haft særligt fokus på selvforkælelse og kvalitet, og mange har prioriteret morgenmaden højt. Især müsli-kategorien er eksploderet, fortæller Kenn Milton, Country Manager for Nordisk Kellogg i Danmark.
Kellogg er i müsli-kategorien vækstet med 36,6 pct. i 2020.
– Vores omsætning i 2020 har udviklet sig positivt. Vores produktion har kørt på højeste kapacitetsgrad, og jeg vil ikke udelukke, at vi kunne have solgt endnu mere, siger Kenn Milton.
Markant boost i online-handlen
Nordisk Kellogg i Danmark har også kunnet mærke, hvordan danskerne i 2020 har taget onlinehandlen til sig. Hidtil har onlinehandel kun udgjort en lille del af Nordisk Kellogg’s samlede forretning i Danmark. Fremover vil E-commerce være et højt prioriteret forretningsområde.
– Vores kunder har oplevet en markant fremgang i onlinehandlen, så vores fokus er at hjælpe dem med at give forbrugerne en god oplevelse. Vi har særligt haft succes med onlinekampagner i samarbejde med vores kunder i detail. Den erfaring gør, at vi vil komme til at investere i – og forventer en vækst i – onlinehandel i de kommende år, siger Kenn Milton.
Fortsat vækst og fokus på bæredygtighed
Det markedsløft, som Nordisk Kellogg i Danmark har mærket, er ikke kun drevet af COVID-19, men også af et højt kampagnetryk og markedsinnovationer. Derfor forventer Kenn Milton fortsat vækst i 2021.
– Vi har haft fremgang de sidste tre år, og selvom der nu er vacciner, og folk måske skal arbejde mindre hjemmefra, så ser jeg stadig en positiv udvikling i forretningen. Væksten har nemlig ikke kun været drevet af produkterne på morgenbordet, men også i chips-kategorien, hvor vi med Pringles ser en massiv vækst, siger Kenn Milton.
Mens mange måske håber, at tiden efter corona på mange måder bliver, som livet var før, så ser Kenn Milton i stedet en fremtid i konstant forandring, hvor ikke mindst bæredygtighed vil være på agendaen.
– Som en virksomhed, der har eksisteret i over 100 år, ved vi, at forbrugeradfærd hele tiden ændrer sig. Vores fokus er derfor som altid at give forbrugerne den gode ernæring og de smagsoplevelser, som de efterspørger. Men vi vil også møde dem på deres andre agendaer. Derfor har vi i Kellogg et særligt fokus på bæredygtighed og social ansvarlighed, og vi er stolte af vores samarbejde med FødevareBanken om at sikre morgenmad til udsatte børn og unge, bl.a. via morgenmadsklubber på folkeskolerne, siger Kenn Milton.