Landbrug
Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid
For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt
Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion
Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes
Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk,
Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord
Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at
Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning
Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien.
Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder
Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed
Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris
Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og
Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages
I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere
Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren
En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet.
Fremtidens mad risikerer at blive ensformig
Mangfoldigheden af planter bliver begrænset, hvis EU vedtager ny lov om bytte og handel med frø, mener Frie Bønder – Levende Land og Landsforeningen Praktisk
Hent flere

