Efter flere år som selvstændig projektleder med ekstern tilknytning til Koalition, bringer Jacob Damgaard nu sin store erfaring ind i virksomheden som medejer og direktør. Foruden et årelangt samarbejde med Koalition har Jacob også stået i spidsen for en række andre initiativer som projektleder for bl.a. Coop Danmark, Zoologisk Have og flere danske madfestivaler.
Koalition vendte et turbulent og begrænsende 2020 til et mulighedernes år, da de udvidede deres virke med den nye madpolitiske festival og platform Madland. Nu udvides også ejerkredsen med tiltrædelsen af en af landets dygtigste projektledere. Fra marts 2021 er Jacob Damgaard ny ligeværdig medejer og direktør ved siden af stifter Marie Sainabou Jeng.
Jacob har gennem flere år været en vigtig del af Koalition i sin rolle som tilknyttet projektleder. Han var bl.a. en af de bærende kræfter bag Madland Festivals tilblivelse, og netop arbejdet med Madland har været en vigtig drivkraft for beslutningen om at blive medejer, fortæller han.
– Vi har udvist et enormt mod gennem det seneste år, og det siger noget om, hvor stærkt Koalition står som virksomhed. Det vil jeg gerne være med til at bygge videre på. Arbejdet med både Koalition og Madland har gjort det mere og mere tydeligt for mig, hvor stærkt et samarbejde og værdisæt, Marie og jeg deler, og hvordan vi begge drømmer om at skabe forandring gennem vores arbejde. Det tror jeg på, at vi gør langt bedre i fællesskab end hver for sig, siger Jacob Damgaard.
Fra pløk til projektmillioner
Jacob Damgaards erfaring spænder bredt – fra at engagere tusindvis af børn i madlavning og havedyrkning med organisationer som Madkulturen, Coop Danmark og Haver til Maver, til at stable festivaler på benene for mere end 100.000 mennesker i hjertet af København med både Copenhagen Cooking & Food Festival og festivalen Street Food om Søerne.
– Jacob er gennemført rådsnar og enormt ydmyg, og det gør ham til en særlig leder og kollega. Han kan både stå på en vindblæst mark og slå pløkker i et cirkustelt og have det kølige overblik over storstilet projektplanlægning og millionbudgetter. Jacob er med over hele linjen og har en vidunderligt sanselig tilgang til værtskab. Om det er en Michelin-picnic i Utterslev Mose, en Danmarks-turné med et primitivt cykelkøkken eller en kokkekonkurrence for Danmarks ypperste madscene her i Kødbyen, siger Marie Sainabou Jeng.
Både før og sideløbende med sit arbejde i Koalition har Jacob slået sit navn fast som en af landets dygtigste madeventprofiler gennem flere års succesfuldt arbejde for en lang række store organisationer og virksomheder.
Styrker både det interne og eksterne fundament
Som medejer vil Jacob tage ansvaret for Koalitions virksomhedsadministration, men han kommer også til at spille en endnu større rolle som fuldblods produktionsansvarlig på de mange initiativer, Koalition og Madland har i støbeskeen til de kommende år. Fællesnævneren både internt og udadtil bliver et fast fokus på bæredygtig udvikling med mad og det gode måltid som omdrejningspunkt.
– Meget af mit virke har været bundet op på en vis stædighed og dumdristighed drevet af lysten til at bidrage til bæredygtig forandring, og jeg ser mange af de samme værdier i både Koalition og Madland. Vi vil hele tiden stræbe efter at blive en mere ansvarlig og bæredygtig virksomhed, både i forhold til vores indflydelse på verden omkring os, og måden vi arbejder på internt. Koalition vil kæmpe for at bidrage til forandring, men det skal også være et rart sted at gå på arbejde, siger Jacob Damgaard.
Marie Sainabou Jeng stemmer i:
– Jacob bidrager på flere niveauer til vores vision om at skabe en bæredygtig virksomhed, både socialt, økonomisk og i forhold til at bakke op om den grønne omstilling. Vi drømmer om at forandre verden omkring os gennem mad, men det kan vi kun, hvis vi har et stærkt fundament internt. Jacob styrker begge aspekter i stor stil, siger hun.