• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceRåvarer og ingredienser24. 06. 2021 | Helle Friemann Nielsen

Velsmagende mad på grillen

FoodserviceRåvarer og ingredienser24. 06. 2021 By Helle Friemann Nielsen

I år ønsker tæt på halvdelen af danskerne at prioritere det hjemmelavede måltid i sommerferien. Og når danskerne skal kaste sig over aftensmaden, bliver det særligt med fokus på retter, der kan laves på grillen. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse fra HelloFresh.

Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet Wilke på vegne af HelloFresh og viser at hver anden dansker i år (50 procent) vil spise mad på grill, når de holder sommerferie hjemme i Danmark. Dette er efterfulgt af danske egnsretter (17 procent) og grønne salater, herunder pastasalater (15 procent).
Noget kan dog tyde på, at danskerne godt kunne bruge en hjælpende hånd, når grillen skal tændes og maden skal laves. Danskernes søgninger på ”hvordan griller man” steg nemlig sidste sommer med hele 143 procent. ”Grillopskrifter” blev også googlet flittigt med hele 2.400 søgninger i maj og juni.
Derfor har chefkokken hos HelloFresh, udviklet en række råd til, hvordan danskerne kan lave nem og velsmagende mad på grill, baseret på de spørgsmål, som danskerne ofte søger svarene på.

Eksperternes bedste tips til mad på grillen
Følgende opskrifter er udviklet af gastronomisk chef i HelloFresh, Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan.

• Smagfulde majskolber på grillen
Findes der noget, som skriger sommer mere end grillede majskolber? Nej, vel? Og faktisk er det utrolig let. Tænd grillen på høj varme og grill majsen i 10 minutter. Lækre nok i sig selv, men endnu bedre med smør og salt for den ultimative smag af sommer.

• Det bedste tilbehør til grillmad
Der er masser af plads til kreativitet, når du skal finde det perfekte tilbehør til din BBQ-middag. En frisk kartoffelsalat med danske kartofler, grillede grøntsager eller en god omgang coleslaw falder altid i god jord. Giv ganen et kick med en hvidløgsdressing og top middagen af med lune fladbrød vendt på en stegende varm pande eller direkte på grillen.

• Den perfekte flæskesteg på gasgrill
Der er ikke et øje tørt, når din knasende flæskesvær og møre steg serveres direkte fra grillen. Brug indirekte varme og tilbered flæskestegen på enten gas- eller kulgrill. Skru op for smagen med frisk rosmarin og timian samt salt og hvidløgspulver som gnides mellem alle sværene og placer flæskestegen med fedtkanten opad og begynd din indirekte tilberedning. Derefter dækker du grillen til og finder en god portion tålmodighed frem. Den mest saftige steg opnås nemlig efter mellem halvanden time og 2 timer og 15 minutter, eller når centrumtemperaturen når cirka 65 grader. Vi ved godt, at du må være rigtig sulten nu, meeeen… stegen har nu godt af at stå 10-15 minutter inden du serverer den. Hvis ikke sværen er sprød, kan du skære den af og grille den ved direkte varme – hold øje med sværen og hold kødet varmt imens.

• Salat til grill
Vi er ret sikre på, at ingen kimser ad en frisk, dansk kartoffelsalat. Denne kolde forkælelse passer perfekt med dit møre stykke kød. Kog dine kartofler som du plejer, og forbered din dressing imens. Bland rødløg, creme fraiche, græsk yoghurt, purløg og smag til med salt og lidt god sennep og din kartoffelsalat er klar til at blive serveret.

• Hel kylling på grill
Hemmeligheden bag en saftig kylling er at tilberede den ved indirekte varme. Gnid kyllingen grundigt både indvendigt og udvendigt med flagesalt. Placer kyllingen på din 200 grader varme grill og lad tænderne løbe i vand, mens du venter 45-60 minutter. Tjek kyllingen hvert 15. minut og roter det til en 90 graders vinkel, hvis den bliver for brun på den ene side. Find stegetermometret frem og mål kyllingens inderste temperatur – den skal være 72 grader. Voila – nu har du saftig kylling med sprødt skind.

• Bedste grøntsager til grillen?
Squash, peberfrugt, svampe og løg er dine bedste venner, når der skal grøntsager på grillen. Opvarm grillen til 170 – 220 grader, kom olivenolie, salt og peber på dine grøntsager og tilbered dem indtil de bløder en smule op og får de fine grillmærker. Sæt din timer til 5-10 minutter og døs ikke for meget hen i solstolen – det er en god ide at holde et vågent øje på dine grøntsager.

Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet Wilke for den globale måltidskasseleverandør HelloFresh. I undersøgelsen har HelloFresh adspurgt 1.000 danske respondenter på tværs af landet i aldersgruppen 18-70 år.

Skrevet i: Foodservice, Råvarer og ingredienser

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik