• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceRåvarer og ingredienser24. 06. 2021 | Helle Friemann Nielsen

Velsmagende mad på grillen

FoodserviceRåvarer og ingredienser24. 06. 2021 By Helle Friemann Nielsen

I år ønsker tæt på halvdelen af danskerne at prioritere det hjemmelavede måltid i sommerferien. Og når danskerne skal kaste sig over aftensmaden, bliver det særligt med fokus på retter, der kan laves på grillen. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse fra HelloFresh.

Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet Wilke på vegne af HelloFresh og viser at hver anden dansker i år (50 procent) vil spise mad på grill, når de holder sommerferie hjemme i Danmark. Dette er efterfulgt af danske egnsretter (17 procent) og grønne salater, herunder pastasalater (15 procent).
Noget kan dog tyde på, at danskerne godt kunne bruge en hjælpende hånd, når grillen skal tændes og maden skal laves. Danskernes søgninger på ”hvordan griller man” steg nemlig sidste sommer med hele 143 procent. ”Grillopskrifter” blev også googlet flittigt med hele 2.400 søgninger i maj og juni.
Derfor har chefkokken hos HelloFresh, udviklet en række råd til, hvordan danskerne kan lave nem og velsmagende mad på grill, baseret på de spørgsmål, som danskerne ofte søger svarene på.

Eksperternes bedste tips til mad på grillen
Følgende opskrifter er udviklet af gastronomisk chef i HelloFresh, Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan.

• Smagfulde majskolber på grillen
Findes der noget, som skriger sommer mere end grillede majskolber? Nej, vel? Og faktisk er det utrolig let. Tænd grillen på høj varme og grill majsen i 10 minutter. Lækre nok i sig selv, men endnu bedre med smør og salt for den ultimative smag af sommer.

• Det bedste tilbehør til grillmad
Der er masser af plads til kreativitet, når du skal finde det perfekte tilbehør til din BBQ-middag. En frisk kartoffelsalat med danske kartofler, grillede grøntsager eller en god omgang coleslaw falder altid i god jord. Giv ganen et kick med en hvidløgsdressing og top middagen af med lune fladbrød vendt på en stegende varm pande eller direkte på grillen.

• Den perfekte flæskesteg på gasgrill
Der er ikke et øje tørt, når din knasende flæskesvær og møre steg serveres direkte fra grillen. Brug indirekte varme og tilbered flæskestegen på enten gas- eller kulgrill. Skru op for smagen med frisk rosmarin og timian samt salt og hvidløgspulver som gnides mellem alle sværene og placer flæskestegen med fedtkanten opad og begynd din indirekte tilberedning. Derefter dækker du grillen til og finder en god portion tålmodighed frem. Den mest saftige steg opnås nemlig efter mellem halvanden time og 2 timer og 15 minutter, eller når centrumtemperaturen når cirka 65 grader. Vi ved godt, at du må være rigtig sulten nu, meeeen… stegen har nu godt af at stå 10-15 minutter inden du serverer den. Hvis ikke sværen er sprød, kan du skære den af og grille den ved direkte varme – hold øje med sværen og hold kødet varmt imens.

• Salat til grill
Vi er ret sikre på, at ingen kimser ad en frisk, dansk kartoffelsalat. Denne kolde forkælelse passer perfekt med dit møre stykke kød. Kog dine kartofler som du plejer, og forbered din dressing imens. Bland rødløg, creme fraiche, græsk yoghurt, purløg og smag til med salt og lidt god sennep og din kartoffelsalat er klar til at blive serveret.

• Hel kylling på grill
Hemmeligheden bag en saftig kylling er at tilberede den ved indirekte varme. Gnid kyllingen grundigt både indvendigt og udvendigt med flagesalt. Placer kyllingen på din 200 grader varme grill og lad tænderne løbe i vand, mens du venter 45-60 minutter. Tjek kyllingen hvert 15. minut og roter det til en 90 graders vinkel, hvis den bliver for brun på den ene side. Find stegetermometret frem og mål kyllingens inderste temperatur – den skal være 72 grader. Voila – nu har du saftig kylling med sprødt skind.

• Bedste grøntsager til grillen?
Squash, peberfrugt, svampe og løg er dine bedste venner, når der skal grøntsager på grillen. Opvarm grillen til 170 – 220 grader, kom olivenolie, salt og peber på dine grøntsager og tilbered dem indtil de bløder en smule op og får de fine grillmærker. Sæt din timer til 5-10 minutter og døs ikke for meget hen i solstolen – det er en god ide at holde et vågent øje på dine grøntsager.

Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet Wilke for den globale måltidskasseleverandør HelloFresh. I undersøgelsen har HelloFresh adspurgt 1.000 danske respondenter på tværs af landet i aldersgruppen 18-70 år.

Skrevet i: Foodservice, Råvarer og ingredienser

Seneste nyt fra redaktionen

Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

DrikkevarerEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Ét år efter introduktionen af Danmarks første genanvendelige festivalkrus har Smukfest, Royal Unibrew og Faerch bevist, at cirkularitet ikke bare er en ambition – det er noget, der virker i praksis. På Smukfest 2025 nåede returprocenten for de genanvendelige krus hele 97 procent – et resultat,

Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

Messer og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Øksnehallen i København bliver fyldt med smagsoplevelser, inspiration og grønne løsninger, når Plant Food Festival åbner dørene for tusindvis af besøgende. Den første weekend i november forvandles hallen til et mødested for alle, der er nysgerrige på fremtidens mad. Plant Food Festival

Hørkram-stifter er død

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice23. 10. 2025

Stifteren af en af Danmarks største fødevaregrossister er død, 84 år gammel. Alex Buchardt Pedersen, der døde d. 18. oktober, betragtes som en pioner indenfor den danske fødevarebranche. Han stod nemlig bag Hørkram, som stiftede tilbage i 1978. Det skete i første omgang som en lokal

Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

AktueltFoodservice23. 10. 2025

Hvert år hylder Arla dem, der gør noget særligt for at skabe sundere og mere bæredygtige madvaner blandt børn og unge. Det gør de med prisen Årets Madsjæl, hvor årets tre nominerede nu er klar. Årets Madsjæl er en pris, der gives til personer, som inspirerer, engagerer og gør en forskel i

Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Fra kantiner til køkkenborde: Ny landsdækkende kampagne sætter fokus på, hvor nemt bælgfrugter kan blive en del af hverdagsmaden. Aviser og kantiner landet over vil i dag være krydret med lækre linser, når Bælgfrugtspartnerskabet lancerer en landsdækkende kampagne, der skal inspirere danskerne

Vin kan også komme nordfra

AktueltDrikkevarer21. 10. 2025

Selvom breddegraderne ligger højt mod nord, og klimaet er koldt, er vin fra Norge på vej op. For i små lommer med særlige mikroklimaer langs fjordene og især i Sydnorge er det faktisk muligt med produktion af druevin. Og kvaliteten er stigende, siger producenterne selv. Kan man virkelig dyrke

Økologer diskuterer trepart og grøn omstilling med minister og borgmester

AktueltLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed21. 10. 2025

Hvordan kan økologien drive den grønne omstilling og treparten? Det spørgsmål stiller Økologisk Landsforening til trepartsminister Jeppe Bruus og Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, når foreningens medlemmer og andre interesserede møder de to politikere i Middelfart. Minister for

Dansk Akvakultur: Lystfiskeri, spildevand og turisme presser havmiljøet langt mere end havbrug

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed21. 10. 2025

Marin akvakultur udgør en meget begrænset del af det samlede pres på de danske havområder. Det mener Dansk Akvakultur efter nye besvarelse af dokumenter fra miljøministeren. Et svar fra Miljøministeren siger, at havbrug kun udgør 0,3 procent af den samlede presfaktor i de danske farvande. Det

Køkkenchef og restaurantchef bliver medejere, når Domestic fejrer 10 år

Foodservice21. 10. 2025

Da Restaurant Domestic i Aarhus i sidste uge fejrede sit 10-års jubilæum, markerede det samtidig begyndelsen på et nyt kapitel. Køkkenchef Ben Hurley og restaurantchef Mathias Thorstein Breinholtbliver medejere af restauranten og træder dermed ind i ejerkredsen sammen med stifter, medejer og

Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed21. 10. 2025

Danmark ligger fortsat i bunden af Europa, når det gælder madspild. Det viser de nye tal fra Eurostat, der er blevet offentliggjort i dag. Ifølge opgørelsen har Danmark et samlet madspild på 261 kilo pr. indbygger, hvor det europæiske gennemsnit ligger på 130 kilo pr. indbygger. I sidste uge

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

    23.10.2025

  • Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

    23.10.2025

  • Hørkram-stifter er død

    23.10.2025

  • Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

    23.10.2025

  • Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

    23.10.2025

  • Vin kan også komme nordfra

    21.10.2025

  • Økologer diskuterer trepart og grøn omstilling med minister og borgmester

    21.10.2025

  • Dansk Akvakultur: Lystfiskeri, spildevand og turisme presser havmiljøet langt mere end havbrug

    21.10.2025

  • Køkkenchef og restaurantchef bliver medejere, når Domestic fejrer 10 år

    21.10.2025

  • Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

    21.10.2025

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    16.10.2025

  • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    16.10.2025

  • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    16.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    16.10.2025

  • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    16.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik