Der er fokus grøn bølge og den veganske trend, når Lagkagehuset lancerer to veganske nyheder, hvor den ene er en fastelavnsbolle.
Siden den britiske kampagne ’Veganuary’ første gang så dagens lys i 2014, er det blevet mere og mere populært at kickstarte året i den grønne sags tjeneste. I år støtter Lagkagehuset op om Grøn Januar – en kampagne startet af Dansk Vegetarisk Forening i 2022, som skal oplyse danskerne om mulighederne for at vælge plantebaseret eller vegansk. Fra den 5. januar til og med 20. februar kan man derfor finde to veganske fastelavnsnyheder på hylderne hos Lagkagehuset.
“Vi glæder os meget over at være en del af Grøn Januar i år, og vil i den forbindelse byde velkommen til to veganske fastelavnsnyheder i vores sortiment. Vi har lagt en masse energi og kærlighed i at udvikle nogle velsmagende og balancerede opskrifter, så vores gæster på ingen måde skal gå på kompromis med smag eller konsistens ved at vælge den nye veganske variant frem for vores almindelige fastelavnsboller,” siger Pernille Martinussen, produktansvarlig i Lagkagehuset.
For fastelavnsbolle-entusiasterne er årets veganske nyhed hos Lagkagehuset en fastelavnsbolle, der har fået navnet ’Hindbærballade’. En sød og syrlig bærsymfoni, der er lavet på en wienerdej med bagte rabarber, hindbærkompot og -fromage omkranset af luftig hindbærflødeskum og pyntet med tørret kornblomst. Derudover vil man i anledningen af Grøn Januar kunne finde en vegansk version af Lagkagehusets populære kanelstang med masser af kanel, remonce og vaniljecreme hos alle bagerbutikker – sirligt pyntet med kakaoglasur, der giver et ekstra kick til den søde tand.