Klimakrise og en voksende befolkning globalt betyder at fødevarevirksomhederne skal tænke i helt nye baner – og at forbrugerne skal vænne sig til smagen af nye madvarer. Det er udfordringer som fremtrædende erhvervsledere, iværksættere og investorer drøfter på DI Fødevarers 25-års jubilæums årsdag på torsdag d. 21. november, hvor også fødevareminister Jacob Jensen deltager.
Fremtidens fødevarer er på dagsordenen på årsdagen, men det er også fremtiden for fødevarevirksomhederne og derfor drøfter Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør, DI,
Johan Weimann, Regional President, Europe, Novonesis og Torben Emborg, CEO, Nestlé Danmark, aktuelle udfordringer for erhvervslivet efter præsidentvalget i USA, Europas konkurrenceevne og den nærmeste fremtids geopolitiske usikkerhed.
Fødevareminister Jacob Jensen og DI Fødevarers nye branchedirektør Jakob Lave er på scenen for at drøfte ministerens fokus under det kommende danske EU-formandskab og ikke mindst hvilke vigtige prioriteringer fødevareerhvervet har.
På årsdagen er der smagsprøver på fremtidens fødevarer, men der er også en diskussion om, hvad investorerne vil kaste penge efter og hvad det er, vi som forbruger kommer til at spise fremover.
Hør f.eks. nogle spændende bud på de centrale spørgsmål fra stifteren af Årstiderne og nu også medstifter af Planetary Impact Ventures Søren Ejlersen, verdens bedste kok 2024 Rasmus Munk, køkkenchef og medejer, Alchemist og Randi Wahlsten, CEO & Founder, Matr Foods, som bl.a. fremstiller svampefermenterede fødevarer.
Det bliver en værdiladet diskussion om hvad skal vi spise i fremtiden, hvordan det falder i forbrugernes smag og hvordan måltidsvanerne bliver.
Og så dukker mejerist Hanne Nielsen, kendt for Chr. X-osten og for Havarthigården, en af landets tidligste fornyere af danske fødevarer, op – i egen høje, virtuelle person.