Der er mennesker, der altid gør lidt ekstra. Udvikler sig. Går forrest. Det gør vindere af Landbrug & Fødevareres 12 fagpriser, der blev kåret på Fødevaredagen.
Der er i år 12 vindere – Kantineprisen er vokset med den vigtige opgave det er at anerkende de bedste og uddeles for første gang i to kategorier; den bedste kantine på landets uddannelser og den bedste virksomhedskantine.
Danmarks bedste slagtere
Stort kundefokus og butikker, der tænker i særlige lejligheder – fx omstilling af butikker fra frokost til aftensmad – og i udbuddet af måltidsløsninger, er to kvaliteter, der går igen hos vinderne af Slagterprisen 2017. Meny i Hellerup og Slagter Frimann i Roskilde løb med sejren.
Landets bedste mejeriafdelinger
Friske mejerivarer, der inspirerer og taler ind i sæsonen, er kvaliteter, der går igen hos vinderne af Mejeriprisen 2017. Meny i Hørsholm og Rema 1000 i Allerød vandt årets priser.
Danmarks bedste frugt- og grøntafdelinger
Engageret og passioneret personale og frugt- og grøntafdelinger, der imponerer med friskhed og sprødhed. Det kendetegner vinderne af Frugt- og grøntprisen 2017. I år er det Føtex på Nørrebro i København og Lidl i Thisted, der tager diplomer med hjem.
Fællesskab om mad giver fornem Kantinepris
I år er der for første gang to vindere af Kantineprisen 2017. Prisen for bedste kantine på uddannelsessteder går til Kasper B. Andersen, leder af kantinen på UCC Campus Nordsjælland, mens bedste virksomhedskantine går til Giovanni Fico, leder af kantinen hos advokatfirmaet Bech-Bruun. Fælles for begge vindere er, at der er et helt særligt fællesskab omkring maden i kantinerne.
Offentlige øko-køkkener skal roses
Økologien i de offentlige køkkener stormer frem, og der er mange køkkener, der fortjener at blive hædret for deres store indsats for at få mere økologi på menuen. Patientkøkkenet og kantinen på Regionshospitalet Randers, Madhuset Ørestad Skole, Vores Køkken i Skanderborg Kommune og Margueritten i Snekkersten er de fire vindere af årets Økologiske Køkkenroser.