Plantebranchen – Europas største brancheforening for plantebaserede fødevarer – får ny sekretariatschef den 1. juni: Stella Staunstrup. Hun vil bidrage til et Danmark, som er førende inden for innovative, bæredygtige og velsmagende fødevarer.

Plantebranchen har ansat Stella Staunstrup som ny sekretariatschef fra 1. juni. Sammen med medlemschef Julie Donatzsky-Hansen vil hun udgøre det daglige lederteam i brancheforeningen for de grønne fødevarer. Der er tale om et tilrettelagt generationsskifte, hvor sekretariatschefen siden stiftelsen i 2019, Frederik Madsen, træder ud af den daglige ledelse og bliver tilknyttet som konsulent. Han vil understøtte lederteamet i en overgangsperiode.
Stella Staunstrup er 32 år og kandidat i Fødevareinnovation og Sundhed fra Københavns Universitet. I det seneste år har hun været projektansvarlig i Plantebranchen. Trods en ung alder har hun opbygget stærke relationer i fødevarebranchen.
En fødevarenørd med ambitioner
”Jeg kender Plantebranchen og ved, hvad opgaven som sekretariatschef indebærer. Jeg glæder mig rigtig meget til at fortsætte det store og vigtige arbejde, som brancheorganisationen står for. Det, der driver mig professionelt, er at arbejde med bæredygtige fødevarer af høj kvalitet. Jeg er en rigtig fødevarenørd, der brænder for at bidrage til en fremtid, hvor velsmagende, sunde og bæredygtige fødevarer er tilgængelige for alle,” siger Stella Staunstrup.
Hun peger på, at succes for Plantebranchen bl.a. handler om fortsat vækst og opbakning fra de over 80 medlemsvirksomheder og evnen til at bære de politiske dagsordener frem, der skal sikre de plantebaserede fødevarer bedre vilkår.
”Der er stadig områder, hvor de plantebaserede fødevarer bliver udsat for ulige konkurrencevilkår i forhold til de animalske fødevarer. Det er en kamp, vi skal fortsætte. Heldigvis er vi mange til at skubbe til den grønne dagsorden: de mange dedikerede medlemmer, som ønsker flere planter på tallerkenen, og i hverdagen et stærkt team i Plantebranchen,” siger Stella Staunstrup.
Et af de emner, der står højt på hendes prioritetsliste, er en EU-handlingsplan for plantebaserede fødevarer. Her er det danske formandskab i 2025 et klart sigtepunkt.