• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerTop25. 03. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Snaps Bornholm udvider markant

DrikkevarerTop25. 03. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Snaps Bornholm køber den bornholmske spritfabrik i Nexø, hvilket medfører en mulighed for øget og billigere produktion. Som resultat heraf falder prisen på en flaske snaps med 20 procent. Samtidig øges firmaets portefølje markant.

Niels Frost Jensen (tv) og hustru sælger Den Bornholmske Spritfabrik til til Snaps Bornholm. Niels Frost Jensen glæder sig over, at den nye ejer vil videreføre produkter såsom Bornholmer Bitter og Bornholmer Akvavit.

Snaps Bornholm overtager samtidig med købet den bornholmske spritfabriks egne produkter som f.eks. Bornholmer Bitter og Bornholmer Akvavit, så firmaets portefølje dermed bliver øget markant. Oveni lancerer firmaet tre nye produkter indenfor det næste halve år – Gin Bornholm, Bitter Bornholm og Rom Bornholm.

– Vi har i snart fem år haft et fantastisk samarbejde med den nu tidl. ejer af fabrikken, Niels Frost Jensen, der ved siden af sin egen produktion har brygget vores populære snapse og vodka. Med i aftalen er derfor også, at Niels Frost fortsætter på fabrikken i Nexø, hvor han samtidig giver sin store viden videre til vores partner Jesper Rasmussen, så de fine traditioner bliver videreført samtidig med at fremtidens innovation sikres, fortæller Simon Lorentzo Jensen, der har været partner i Snaps Bornholm fra begyndelsen og fortsætter:

– Vores baggrund for købet er, at vi har store ambitioner også udenfor for Danmarks grænser. Det er derfor vigtigt for os at tage ejerskab på hele produktionskæden. En bonus ved købet er også, at det gør vores produktion billigere, og vi får lettere adgang til at udvikle nye produkter.

Den billigere produktion kommer omgående forbrugerne til gode i det, prisen for en flaske snaps bliver nedsat til kr. 199,- fremfor de nuværende kr. 250,-.

Snaps Bornholm blev i 2016 startet af tre venner, men ejerkredsen består i dag af seks personer, nemlig advokat Christian Petri, Jesper Rasmussen, Aksel Ambjørner, Marshoud Dababneh, Lasse Rasmussen og Simon Lorentzo Jensen.

– Vores ambition er klart at blive Danmarks førende leverandør af kvalitetsprodukter indenfor alkohol – til priser, hvor alle kan være med. Vi har selv i et coronaår som 2020 formået at præstere sorte tal i regnskabet ved blandt andet også at producere håndsprit, da behovet var størst – og vi ser derfor nu ind i en fremtid, hvor vi med både vores snaps, vores vodka og de kommende produkter for alvor kan vækste og tilbyde vores produkter både i Danmark og udlandet, siger Simon Lorentzo Jensen.

I dag har Snaps Bornholm otte smagsvarianter og fire Limited Editions i sortimentet lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vodka Bornholm blev lanceret i slutningen af 2018.

Købet sikrer bornholmske arbejdspladser i fremtiden

– Nu har jeg sammen med min hustru drevet Den Bornholmske Spritfabrik i 16 år, og som 58-årig er det på tide at planlægge fremtiden for både os selv og fabrikken i Nexø. Jeg har derfor sagt ja til at sælge fabrikken til Snaps Bornholm, fordi de har nogle meget ambitiøse planer, der kan sikre fabrikkens eksistens og bornholmske arbejdspladser langt ud i fremtiden. Jeg har derfor også sagt ja til at fortsætte på fabrikken, da de heldigvis også vil fortsætte med de landskendte produkter, vi har lanceret i de 16 år, vi har ejet fabrikken. Jeg er kun glad for, at deres succes med Snaps Bornholm og Vodka Bornholm har været så massiv, at de nu vil sætte endnu mere turbo på at udbrede kvalitetsprodukter her fra øen, siger Niels Frost Jensen.

De to parter ønsker ikke at oplyse købsprisen for Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø.

Skrevet i: Drikkevarer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik