• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerTop25. 03. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Snaps Bornholm udvider markant

DrikkevarerTop25. 03. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Snaps Bornholm køber den bornholmske spritfabrik i Nexø, hvilket medfører en mulighed for øget og billigere produktion. Som resultat heraf falder prisen på en flaske snaps med 20 procent. Samtidig øges firmaets portefølje markant.

Niels Frost Jensen (tv) og hustru sælger Den Bornholmske Spritfabrik til til Snaps Bornholm. Niels Frost Jensen glæder sig over, at den nye ejer vil videreføre produkter såsom Bornholmer Bitter og Bornholmer Akvavit.

Snaps Bornholm overtager samtidig med købet den bornholmske spritfabriks egne produkter som f.eks. Bornholmer Bitter og Bornholmer Akvavit, så firmaets portefølje dermed bliver øget markant. Oveni lancerer firmaet tre nye produkter indenfor det næste halve år – Gin Bornholm, Bitter Bornholm og Rom Bornholm.

– Vi har i snart fem år haft et fantastisk samarbejde med den nu tidl. ejer af fabrikken, Niels Frost Jensen, der ved siden af sin egen produktion har brygget vores populære snapse og vodka. Med i aftalen er derfor også, at Niels Frost fortsætter på fabrikken i Nexø, hvor han samtidig giver sin store viden videre til vores partner Jesper Rasmussen, så de fine traditioner bliver videreført samtidig med at fremtidens innovation sikres, fortæller Simon Lorentzo Jensen, der har været partner i Snaps Bornholm fra begyndelsen og fortsætter:

– Vores baggrund for købet er, at vi har store ambitioner også udenfor for Danmarks grænser. Det er derfor vigtigt for os at tage ejerskab på hele produktionskæden. En bonus ved købet er også, at det gør vores produktion billigere, og vi får lettere adgang til at udvikle nye produkter.

Den billigere produktion kommer omgående forbrugerne til gode i det, prisen for en flaske snaps bliver nedsat til kr. 199,- fremfor de nuværende kr. 250,-.

Snaps Bornholm blev i 2016 startet af tre venner, men ejerkredsen består i dag af seks personer, nemlig advokat Christian Petri, Jesper Rasmussen, Aksel Ambjørner, Marshoud Dababneh, Lasse Rasmussen og Simon Lorentzo Jensen.

– Vores ambition er klart at blive Danmarks førende leverandør af kvalitetsprodukter indenfor alkohol – til priser, hvor alle kan være med. Vi har selv i et coronaår som 2020 formået at præstere sorte tal i regnskabet ved blandt andet også at producere håndsprit, da behovet var størst – og vi ser derfor nu ind i en fremtid, hvor vi med både vores snaps, vores vodka og de kommende produkter for alvor kan vækste og tilbyde vores produkter både i Danmark og udlandet, siger Simon Lorentzo Jensen.

I dag har Snaps Bornholm otte smagsvarianter og fire Limited Editions i sortimentet lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vodka Bornholm blev lanceret i slutningen af 2018.

Købet sikrer bornholmske arbejdspladser i fremtiden

– Nu har jeg sammen med min hustru drevet Den Bornholmske Spritfabrik i 16 år, og som 58-årig er det på tide at planlægge fremtiden for både os selv og fabrikken i Nexø. Jeg har derfor sagt ja til at sælge fabrikken til Snaps Bornholm, fordi de har nogle meget ambitiøse planer, der kan sikre fabrikkens eksistens og bornholmske arbejdspladser langt ud i fremtiden. Jeg har derfor også sagt ja til at fortsætte på fabrikken, da de heldigvis også vil fortsætte med de landskendte produkter, vi har lanceret i de 16 år, vi har ejet fabrikken. Jeg er kun glad for, at deres succes med Snaps Bornholm og Vodka Bornholm har været så massiv, at de nu vil sætte endnu mere turbo på at udbrede kvalitetsprodukter her fra øen, siger Niels Frost Jensen.

De to parter ønsker ikke at oplyse købsprisen for Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø.

Skrevet i: Drikkevarer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik