Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef.

Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige prisklasser med et klart fokus på kvalitet. Madanmeldelserne laves år efter år af uafhængige konsulenter, og guiden er grundlagt af Bent Christensen.
Hvert år uddeler guiden også en række gastronomiske priser og eftertragtede hædersbevisninger.
Tidligere på måneden fandt en række af uddelingerne sted på Hotel Britannia i Esbjerg, og søndag aften kulminerede dette års kåringer ved en gallamiddag på Kokkedal Slot.
AOC giver gæsterne en eksklusiv oplevelse
Foran 100 repræsentanter fra den danske gourmetscene blev den københavnske restaurant AOC kåret til vinder i kategorien ’Årets Restaurant’.
Bent Christensen, der som nævnt er grundlægger af Den danske Spiseguide, sætter disse ord på, hvorfor AOC er en fortjent vinder:
“Det der kendetegner et måltid hos AOC, er en eksklusiv oplevelse i de hvælvede kælderlokaler, hvor både mad og drikke er kurateret på et meget højt niveau. Der er tale om kreativ dansk gastronomi funderet på fransk haute cuisine med stor respekt for tilberedning af lokale råvarer i sæson. Jeg er meget glad for, at vi havde muligheden for at hylde AOC for deres fornemme bidrag til branchen.”
Nomineret i kategorien ’Årets Restaurant’ var også: Aure (København), Bach & Nurup (Aalborg), HOS (Odense), Søllerød Kro (Holte) og The Samuel (Hellerup).
I en anden af de prestigefyldte kategorier blev Peter Trauboth (Restaurant Levi i København) hyldet som ’Årets Restaurantchefprofil’.
Frontløberne gør Danmark til en kulinarisk højborg
Bag Den danske Spiseguide står Den danske Spiseguide Erhvervsdrivende Fond, som tidligere i år blev stiftet af Dagrofa ApS.
Forud for fondsoprettelsen havde Dagrofa ApS overtaget rettighederne til spiseguiden fra stifter Bent Christensen, som stadigvæk er dybt involveret i aktiviteterne.
Asger Rothenborg, bestyrelsesmedlem i fonden bag Den danske Spiseguide & salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice, siger om prisuddelingen:
“Dette års felt af nominerede er utroligt stærkt, og det vidner om, at den danske madscene stadigvæk er i en rivende udvikling. Jeg er rigtig glad for, at vi i regi af Den danske Spiseguide kan være med til at hædre nogle af branchens frontløbere, som gør en afgørende forskel, når det handler om at positionere Danmark som en kulinarisk højborg.”
Vinderliste fra prisuddelingerne på Hotel Britannia (12/10) og Kokkedal Slot (26/10):
- Årets Bistro/Brasserie: Kok & Vin – Odense
- Årets Bo & Spis: Vejrø Resort – Torrig
- Årets Dessert: Marchal – D’Angleterre, København
- Årets Fine Wine: Himmeriget – Farsø
- Årets Fisk- & Skaldyrsrestaurant: Knud – Hundested
- Årets Gennembrud: Pearl by Paul Proffitt – Kruså
- Årets Intimate – Personally Expression: Apéro – København
- Årets Kokkeprofil: Brian Mark Hansen – Søllerød Kro
- Årets Landevejskro: Ho Kro – Blåvand
- Årets Non-Alcoholic Menu: Bach & Nurup – Aalborg
- Årets Oste: The Samuel – Hellerup
- Årets Personlig Omhu & Service: Lykke Metzger – Alchemist, København
- Årets Restaurantchefprofil: Peter Trauboth – Levi, København
- Årets Smørrebrød (moderne): Panorama Mad & Vin – Silkeborg
- Årets Smørrebrød (klassisk): Kanal Cafeen – København
- Årets Snacks & Appetizers: Bach & Nurup – Aalborg
- Årets Sommelier: Rasmus Knude – The Samuel, Hellerup
- Årets Souschef: Lucas Juhl Nielsen – Tree-Top
- Årets Vinkort: Mielcke & Hurtigkarl – Frederiksberg
- Årets Wait & See – Next 2025: Alexander Johnsen – Scheelsminde, Aalborg, Emil Pandrup – Calma, København, Hans Kjellson – Bar Piatto, Aarhus, Lena Hahn Atzen – Treetop, Vejle, Lea Kunisch – Et, Aarhus, Mathilde Sørup – Elmely Kro, Ugerløse, Oskar Brink Svendsen – Fjord, Struer, Sofie Schjøtt Sørensen – Podium, Aalborg og Torur Restoft – Søllerød Kro, Holte.



