Mens det er de unge, der har båret den plantebaserede tendens de senere år, kommer turen nu til de ældre. Naturli’ har indgået et samarbejde med Det Danske Madhus, der er leverandør af færdigretter til ældre i eget hjem.
Med et mål om, at de grønne måltider hos Det Danske Madhus skal udgøre 10 procent om tre år, lander aftalen med Naturli’ helt naturligt. Planen skuer til de nye kostråd, der anbefaler flere planter og mindre kød i danskernes mad og med 95.000 ugentlige måltider, kan der ved at gøre blot 10 procent af disse grønne, flyttes en del på indtaget af grønt hos de ældre.
– De unge startede den grønne madrevolution. Nu er turen kommet til de ældre, som selvfølgelig også skal have mulighed for at vælge grønne og veltillavede måltider på menuen. Vi vil gerne gå forrest, og derfor har vi indgået et strategisk samarbejde om at udvikle langt flere lækre og næringsrige og samtidigt grønne måltider, fortæller Martin Pinstrup, CCO hos Det Danske Madhus og Henrik Lund, CEO hos Naturli.
Hos Det Danske Madhus laver man klassiske danske retter og idéen er, at udskifte de animalske proteiner med plantebaserede.
– Vores kernemålgruppe er glad for klassisk dansk mad. Det vil vi ikke tage fra dem, men vi mener godt, at man kan servere gode danske måltider med plantebaserede råvarer, og det glæder vi os til at vise ikke kun vores kunder, men faktisk hele Danmark, siger Martin Pinstrup.