• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceFødevareproduktion25. 04. 2024 | Mikkel Bækgaard

Mavens hule: 5 iværksættere dyster i fremtidens madvarer

AktueltFoodserviceFødevareproduktion25. 04. 2024 By Mikkel Bækgaard

Den 2. maj er fem madiværksætter inviteret i ’Mavens Hule’, hvor de skal pitche deres nytænkende madprodukt for et dommerpanel, der kan give dem adgang til Compass Groups kantiner landet over. 

Kantinebuffet

Et garvet dommerpanel bestående af fire fødevareentusiaster inden for foodservicesektoren skal smage og bedømme innovative madprodukter, når de får besøg af fem nyopstartede madiværksættere, der skal pitche deres produkt i Mavens Hule til fødevaremessen Food, Trends & Sustainability. 

De fem fødevareiværksættere, der lukkes ind i Mavens Hule er Havsmag (tang), uhhmami (plantebaseret fond og smag), Agrain (fødevareingrendienser af upcyclet mask), Contempehrary (nordisk tempeh) og Manna Food (plantebaserede økologiske produkter). De har alle til fælles, at deres produkter har en bæredygtig profil. 

Bred erfaring i dommerjuryen 

Dommerpanelet, der skal vurdere deres bud på fremtidens madprodukt, består af madekspert Mads Marschall, som er fhv. medejer af Sol over Gudhjem og fhv. generalsekretær hos The Foundation Bocuse D’or Danmark, Anne Ruberg, indkøbsdirektør hos Compass Group, Nabil Habhabi, markedschef hos Dagrofa Foodservice og Jesper Knudsen, som er køkkenchef hos Compass Group. 

Iværksætterbrandet, som imponerer dommerne mest, bliver inviteret ind i Dagrofa Foodservices portefølje af leverandører, og da de er Compass Groups fødevareleverandør, kan vinderproduktet fremover bestilles hjem til deres kantiner landet over. 

Nabil Habhabi, som er markedschef hos Dagrofa Foodservice, og er med som en del af dommerpanelet, fortæller, hvordan han vil vurdere madiværksætternes produkter: 

”Først og fremmest på kvaliteten af de ingredienser og råvarer, som de bruger i deres produkter. Fødevaresikkerheden skal de selvfølgelig have helt styr på, og så er jeg også meget optaget af, hvordan de har indtænkt bæredygtighed i deres produkter og produktion. 

Rent forretningsmæssigt er det vigtigt, at de udviser en god forståelse for deres målgruppe og generelt for foodservicemarkedet. Endelig kommer jeg også til at vægte, hvorvidt iværksætterne har lagt en god plan for opskalering af deres virksomhed, hvis det nu viser sig, at efterspørgslen på deres produkter vokser hurtigt”. 

Oprindelse betyder også noget

I Mavens Hule vil der være fokus på smag, konsistens, tekstur og balance, men også oprindelse af produktet, og om det er lokalt forankret, produktets bæredygtige profil samt klimabelastningen. 

Da vinderprisen er, at produktet kan leveres til Compass Groups kantiner via Dagrofa Foodservice, er det også vigtigt, det lever op til kantineleverandørens forretningsområder:

”Fremtidens grønne madscene udvikler sig med stor hast, og vores kunder efterspørger det i større stil. De stiller krav til bæredygtighed, og at vi løbende fornyer vores tilbud – uden at gå på kompromis med smag. Derfor er vi altid på udkig efter nye muligheder, der både smager godt, men som understøtter Compass Groups og vores kunders bæredygtighedsrejse.  Jeg glæder mig til at se, hvad fødevareiværksætterne har med til os, for hvis vi skal lykkes med hele tiden at løfte barren for at skabe flere bæredygtige tilbud, så er vi afhængige af, at vores leverandører udfordrer os med nye innovative muligheder,” siger Anne Ruberg, som er indkøbsdirektør hos Compass Group. 

Vinderen kåres på dagen 

Alle iværksætterne får tid til at pitche deres produkt, hvorefter der er afsat tid til at smage og til spørgsmål. Når alle har pitchet sine produkter, vil dommerne evaluere, og vinderen vil blive kåret senere samme dag. 

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik