Kartoflen har sin helt egen dag den 15. juni. Det fejres landet over, og hos Iben i Store Kongensgade bliver det med smørrebrød.

I Store Kongensgade i hjertet af København finder du Iben’s Smørrebrød med 10 siddepladser med udsigt til det åbne køkken. Derudover er der 4 siddepladser på fortovet ved Kongens Bord med udsigt til liv, leben og Nyboder, hvor du kan nyde dit smørrebrød og en øl eller snaps dertil. Iben kalder det selv for for Danmarks mindste smørrebrødsrestaurant.
Du kan også tage stykkerne med på din vej og nyde dem hjemme, på kontoret eller rundt om hjørnet under åben himmel på Kastellet eller i Kongens Have. For en 10’er får du bionedbrydeligt bestik og tallerken med.
Iben laver old school smørrebrød med gode råvarer og masser af smag, kærlighed og ærlighed i hvert eneste stykke. Her er ingen pynt for pyntens skyld, men velsmag fra top til bund. Lige fra rugbrødet fra Leif og Jyttes bageri, den hjemmerørte mayonnaise og frisklavede hønsesalatsalat, de økologiske grøntsager og de bedste kartofler, pølser og postejer, der kan opdrives.
Til kartoflens dag har hun allieret sig med tre kokke, der præsenterer hver deres take på kartoffelmaden, på den lille smørrebrødsrestaurant:
KATRINE KLINKENS KARTOFFELMAD MED JOMFRUHUMMER
Nye danske kartofler, jomfruhummer, friskbælgede ærter, mandler, safranmayo, krydderurter og lime
Katrine Klinken er kok, underviser og kogebogsforfatter til mere end 30 bøger. Hun driver også specialbutikken ”Honning” i Jægersborggade.
PMY BaneGaarden / KARTOFFELMAD MED SMAGEN AF SYDAMERIKA
Rugbrød fra Bageri Perron, kartofler bagt i brændeovn, sprøde lamme-fedtegrever, Guasacaca sauce, bronzefennikel og vild løgkarse.
Udviklet af Karlos Ponte, PMY / BaneGaarden. Karlos har tidligere været kok på noma, køkkenchef på anmelderroste Taller og nu styrer han PMY hos BaneGaarden, der serverer sydamerikansk slowfood.
LOLA – INDISK KARTOFFEL PÅ BRØD
Ristet brød, små kartofler, pisket fuldfed creme fraiche, grønne asparges, løvstikkeolie, karse og podi.
Kamilla er så absolut en af Danmarks mest betydningsfulde kokke, både når det gælder det gastronomiske niveau og hendes sociale engagement. Kamilla Seidler er tidl. kåret til Sydamerikas bedste kvindelige kok i tiden på Gustu i La Paz. Nu er hun medejer af og i køkkenet på Restaurant Lola på Chirstianshavn – og med pop-up på Broens Gadekøkken.
Derudover serverer hun en svenskinspireret mad med navnet Svensk Midsommer, hvor matjessild spiller en hovedrolle og hendes egen specialitet: Ibens Kartoffelmad.