Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som ‘World’s Best Steak’ for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer – og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller bronzemedaljer.

I årets udgave af den internationale konkurrence World Steak Challenge vandt Irland den prestigefyldte pris ‘World’s Best Steak’ ved prisuddelingen i London. Derudover opnåede landet et rekordhøjt antal medaljer, og med 24 guldmedaljer var Irland den mest vindende nation.
World Steak Challenge, der hylder det bedste kvalitetskød globalt, har siden 2015 testet oksekød fra hele verden og belønnet de bedste produkter med medaljer i guld, sølv og bronze. Årets dommerpanel bestod af mere end 60 internationale eksperter, der vurderede kødets kvalitet både i rå og tilberedt form.
Dawn Meats og Lidl vandt den eftertragtede pris ‘World’s Best Steak’ for deres græsfodrede Angus sirloin. Dommerne fremhævede bl.a., at mørheden minder om filet, samtidig med at kødet har en smag, der kan måle sig med ribeye, og at bøffen excellerer i både tekstur og smag.
Ud over at vinde prisen for ‘World’s Best Steak’ sikrede Dawn Meats yderligere 11 guldmedaljer til Irland. Dawn Meats og de øvrige irske vindere er alle aktive på det nordiske marked.
Kendt for kvalitet
Det store irske medaljeantal kommer næppe som en overraskelse for dem, der kender til irsk oksekød. Irland er kendt for at levere kød af høj kvalitet – ikke mindst fordi de irske kvæg græsser udendørs på den grønne øs frodige marker det meste af året.
“Vi er meget stolte af resultaterne, der er et solidt bevis på erfaringen og indsatsen fra vores dygtige producenter. Det resulterer i oksekød af høj kvalitet, der imponerer kødelskere over hele verden – ikke mindst i Danmark, hvor vi har set en fordobling af værdien de seneste fem år, og hvor udvalget af eksklusive udskæringer er blevet betydeligt bredere både i detailhandel og foodservice,” siger Will McGrath, Manager Scandinavia, Bord Bia/Irish Food Board.
Prisuddelingen fandt sted mandag aftes i London, og irske producenter såsom ABP Foodgroup Ireland, Ashbourne Meats, Dawn Meats, Liffey Meats og Redmond Farm var blandt finalisterne i kategorierne for græsfodrede filet-, ribeye- og sirloin-bøffer.
Irsk græsfodret ribeye viste sig at være den mest populære steak og sikrede sig 12 guldmedaljer i konkurrencen, efterfulgt af sirloin med otte og filet med fire. Blandt de mest nævneværdige irske vindere var Dawn Meats, Ashbourne Meats og ABP Ireland, hvis produkter imponerede dommerne med deres fedtmarmorering, mørhed og smagsprofil.



