• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceMesser og konferencer05. 01. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Foodexpo fuld af fagkonkurrencer

AktueltFoodserviceMesser og konferencer05. 01. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Når MCH Messecenter Herning til marts slår dørene op til Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, er det også startskuddet til tre dage med medrivende fagkonkurrencer – inklusiv en danmarkspremiere: Pizza Champion Cup.

Der skal dystes i alt fra kokke- og tjenerfag til bagerevner og bartenderegenskaber, når Foodexpo finder sted 27.-29. marts 2022. Foto: Tony Brøchner.

Fødevarebranchen består af tusindvis af dygtige fagfolk. Men hvem laver den bedste gærdej? Den mest velsmagende cocktail? Den perfekt afbalancerede rullepølse? Eller den mest smagfulde pizza? Og hvem er bedst til at servere kundens bestillinger? Alt dette og meget mere skal afgøres, når en lang række spændende fagkonkurrencer afholdes på Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, der finder sted i MCH Messecenter Herning 27.-29. marts 2022.

Her byder ti store messehaller på produktnyheder fra et væld af udstillere samt inspirerende områder, interessante foredrag og altså også spændende og måske endda nervepirrende konkurrencer, når professionelle deltagere fra hele fødevarebranchen dyster om prestigefulde titler. Alle brancher er med og bidrager med det bedste, de har at byde på.

Gæsterne kan således overvære kåringen af ‘Årets Kok og Tjener’ og desuden opleve de bedste kokke og tjenere fra hele Norden dyste om titlen som ‘Nordens Bedste Kok og Tjener’. Til DM for elever kan de nye, unge talenter fra både kokke- og tjenerfaget opleves live på scenen.

Der er lagt op til festlige bartenderkonkurrencer, og ‘Danmarks Bedste Håndværksbager’ samt ‘Danmarks Bedste Konditor’ skal kåres. Blandt slagterdelikatesserne skal ‘Danmarks Bedste Rullepølse’ og ‘Danmarks Bedste Leverpostej’ kåres, og også inden for fiske- og ostehandlernes delikatesser skal favoritterne findes.

Ny konkurrence på tallerkenen: Hvem er Danmarks bedste pizzabager?
Som noget helt nyt på Foodexpo kan gæsterne opleve pizzahåndværk i særklasse, når der er danmarkspremiere på Pizza Champion Cup. Konkurrencen har været afholdt i Sverige siden 2016, og nu er turen kommet til Danmark, hvor landets bedste pizzabagere skal findes.

45 deltagere skal dyste om tre prestigefulde titler inden for pizzabagning, nemlig ‘Danmarks bedste dessertpizza’, ‘Danmarks bedste gourmetpizza’ og ‘Danmarks bedste Margherita’. Der findes en vinder inden for hver kategori, mens den samlede vinder af Pizza Champion Cup 2022 bliver udråbt som Danmarks bedste pizzabager.

Og det er ikke en hr. hvemsomhelst, der står fadder til konkurrencen, men tidligere verdensmester i pizzabagning og grundlægger af det officielle svenske pizzabagerlandshold, Mike Arvblom. Han er hoveddommer i juryen, der desuden består af kendte internationale profiler og pizzaeksperter.

– Med Pizza Champion Cup vil vi gerne vise, at pizzabagning er en kunstart, og at der skal en rigtig god kok til for at bage en god pizza. Min far lærte i sin tid at bage pizza i Napoli, så pizza er for mig en familietradition. Det er en kultur, siger Mike Arvblom, der ser frem til at udfolde Pizza Champion Cup på Foodexpo.

– Jeg leder altid efter ny inspiration. Danmark er fremme i skoene på madfronten, og jeg håber på at se noget nytænkning. Det vigtigste ved en pizza er, at den skal smage godt. Det kræver lang tids forberedelse, hvis man vil tænke ud af boksen. Jeg glæder mig til at se, hvad deltagerne kommer med, siger verdensmesteren. Konkurrencen bliver en slags nonstop-pizza-delivery, som publikum kan følge på nært hold. Ved hvert bord vil et lille kamera filme pizzabagningen, så messens gæster kan følge med på nært hold og måske være heldige at smage på Danmarks bedste pizza.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik