• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceMesser og konferencer05. 01. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Foodexpo fuld af fagkonkurrencer

AktueltFoodserviceMesser og konferencer05. 01. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Når MCH Messecenter Herning til marts slår dørene op til Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, er det også startskuddet til tre dage med medrivende fagkonkurrencer – inklusiv en danmarkspremiere: Pizza Champion Cup.

Der skal dystes i alt fra kokke- og tjenerfag til bagerevner og bartenderegenskaber, når Foodexpo finder sted 27.-29. marts 2022. Foto: Tony Brøchner.

Fødevarebranchen består af tusindvis af dygtige fagfolk. Men hvem laver den bedste gærdej? Den mest velsmagende cocktail? Den perfekt afbalancerede rullepølse? Eller den mest smagfulde pizza? Og hvem er bedst til at servere kundens bestillinger? Alt dette og meget mere skal afgøres, når en lang række spændende fagkonkurrencer afholdes på Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, der finder sted i MCH Messecenter Herning 27.-29. marts 2022.

Her byder ti store messehaller på produktnyheder fra et væld af udstillere samt inspirerende områder, interessante foredrag og altså også spændende og måske endda nervepirrende konkurrencer, når professionelle deltagere fra hele fødevarebranchen dyster om prestigefulde titler. Alle brancher er med og bidrager med det bedste, de har at byde på.

Gæsterne kan således overvære kåringen af ‘Årets Kok og Tjener’ og desuden opleve de bedste kokke og tjenere fra hele Norden dyste om titlen som ‘Nordens Bedste Kok og Tjener’. Til DM for elever kan de nye, unge talenter fra både kokke- og tjenerfaget opleves live på scenen.

Der er lagt op til festlige bartenderkonkurrencer, og ‘Danmarks Bedste Håndværksbager’ samt ‘Danmarks Bedste Konditor’ skal kåres. Blandt slagterdelikatesserne skal ‘Danmarks Bedste Rullepølse’ og ‘Danmarks Bedste Leverpostej’ kåres, og også inden for fiske- og ostehandlernes delikatesser skal favoritterne findes.

Ny konkurrence på tallerkenen: Hvem er Danmarks bedste pizzabager?
Som noget helt nyt på Foodexpo kan gæsterne opleve pizzahåndværk i særklasse, når der er danmarkspremiere på Pizza Champion Cup. Konkurrencen har været afholdt i Sverige siden 2016, og nu er turen kommet til Danmark, hvor landets bedste pizzabagere skal findes.

45 deltagere skal dyste om tre prestigefulde titler inden for pizzabagning, nemlig ‘Danmarks bedste dessertpizza’, ‘Danmarks bedste gourmetpizza’ og ‘Danmarks bedste Margherita’. Der findes en vinder inden for hver kategori, mens den samlede vinder af Pizza Champion Cup 2022 bliver udråbt som Danmarks bedste pizzabager.

Og det er ikke en hr. hvemsomhelst, der står fadder til konkurrencen, men tidligere verdensmester i pizzabagning og grundlægger af det officielle svenske pizzabagerlandshold, Mike Arvblom. Han er hoveddommer i juryen, der desuden består af kendte internationale profiler og pizzaeksperter.

– Med Pizza Champion Cup vil vi gerne vise, at pizzabagning er en kunstart, og at der skal en rigtig god kok til for at bage en god pizza. Min far lærte i sin tid at bage pizza i Napoli, så pizza er for mig en familietradition. Det er en kultur, siger Mike Arvblom, der ser frem til at udfolde Pizza Champion Cup på Foodexpo.

– Jeg leder altid efter ny inspiration. Danmark er fremme i skoene på madfronten, og jeg håber på at se noget nytænkning. Det vigtigste ved en pizza er, at den skal smage godt. Det kræver lang tids forberedelse, hvis man vil tænke ud af boksen. Jeg glæder mig til at se, hvad deltagerne kommer med, siger verdensmesteren. Konkurrencen bliver en slags nonstop-pizza-delivery, som publikum kan følge på nært hold. Ved hvert bord vil et lille kamera filme pizzabagningen, så messens gæster kan følge med på nært hold og måske være heldige at smage på Danmarks bedste pizza.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik