Danske kokke og andre fagfolk i fødevarebranchen har et højt vidensniveau om, hvordan man behandler den mad, vi andre skal spise, korrekt. Det fremgår af en ny test udført af virksomheden e-Smiley A/S, der har specialiseret sig i fødevaresikkerhed og egenkontrol.
Testen består af 85 spørgsmål om alt lige fra, hvordan man vasker hænder på den korrekte måde og til, om skinken må genbruges som pålæg efter at have været en tur på buffeten. På to uger har over 1.000 kokke og andre køkken-fagfolk taget testen og i gennemsnit svaret rigtigt på godt otte ud af 10 spørgsmål.
Ifølge HORESTAs fødevarechef, Tine Skriver, er undersøgelsen med til at vise, at det går den rigtige vej for den danske fødevaresikkerhed.
– En høj fødevaresikkerhed forudsætter dels høj viden om emnet blandt kokke og andre fagfolk i branchen, dels værktøjer, der gør det nemt for virksomheden at holde styr på sin egenkontrol. Det positive resultat af denne undersøgelse glæder mig og tegner et billede af, at branchen er på rette spor, siger Tine Skriver.