• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 11. 2023 | Mikkel Bækgaard

Dagrofa Foodservice indgår landsdækkende samarbejdsaftale med Stop Spild Lokalt

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 11. 2023 By Mikkel Bækgaard

En ny landsdækkende aftale mellem den frivillige organisation Stop Spild Lokalt og fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice skal sikre, at overskudsvarer fra virksomhedens lokale Cash & Carry-butikker går til et godt formål. 

Folk med Stop Spild Lokalt-t-shirts

Som den første fødevaregrossist indgår Dagrofa Foodservice nu en landsdækkende aftale med Stop Spild Lokalt, der træder i kraft den 1. december.  

Den frivillige organisation har specialiseret sig i modtage gode overskudsvarer fra erhvervslivet – og dernæst søger Stop Spild Lokalt, at varerne bliver uddelt til økonomisk trængte personer og familier. 

Aftalen mellem Stop Spild Lokalt og Dagrofa Foodservice skal med andre ord også sikre, at endnu mere mad bliver spist frem for at ende i affaldscontaineren. 

I første omgang er det tyve af Dagrofa Foodservices lokale Cash & Carry-butikker, som bliver omfattet af aftalen. Kenneth Linde, salgsdirektør for Cash & Carry-kæden i Dagrofa Foodservice, er meget begejstret for, at samarbejdet nu bliver skudt i gang:

“Vi er enormt stolte af, at vi som den første fødevaregrossist i Danmark har indgået en national aftale med Stop Spild Lokalt. I vores Cash & Carry-butikker arbejder vi allerede benhårdt for at reducere mængden af madspild, hvilket også påvirker vores CO2-udledning positivt, og med det nye samarbejde intensiverer vi kampen mod madspild. Stop Spild Lokalt er et utroligt sympatisk initiativ, der giver økonomisk trængte mennesker nogle gode madoplevelser, og den indsats glæder vi os til at være en del af.”

Stiftet af 17-årig

Stop Spild Lokalt blev dannet i 2016 af den dengang 17-årige Rasmus Erichsen, og organisationen er siden da vokset hastigt. I dag er der ca. 250.000 medlemmer i lokale Stop Spild Lokalt Facebookgrupper, og der er etableret lokale Madoaser over hele landet.

Stifter og direktør i organisationen, Rasmus Erichsen, er glad for, at Dagrofa Foodservice nu er kommet med ombord: 

“Dagrofa Foodservice er en ambitiøs virksomhed og samarbejdspartner, som vi glæder os til at hjælpe med at minimere sit madspild. Vi stolte over, at en så markant virksomhed, indenfor sit område, ser os som en af deres optimale løsninger på at reducere deres madspild. Samtidig er det en stor dag for alle os i Stop Spild Lokalt, at vi nu har indgået vores første nationale aftale med en foodservicevirksomhed.”

Kamp mod madspild har høj prioritet

Dagrofa Foodservice er en del af Dagrofa-koncernen. Her er det Signe Frese, der som Dagrofas CSR-chef er tovholder på fødevarevirksomhedens grønne omstilling. 

Hun understreger, at kampen mod madspild har utrolig høj prioritet på tværs af hele Dagrofa-koncernen: 

“Vores klare ambition på det her område er, at vi fra 2020 til 2030 skal have reduceret vores eget madspild med 50%. For at nå i mål bruger vi på tværs af koncernen en lang forskellige række værktøjer og tiltag som f.eks. Whywaste app’en, der hjælper vores medarbejdere i både detailbutikker og foodservice med at holde styr på datovarer. Det nye samarbejde mellem vores Cash & Carry-butikker og Stop Spild Lokalt er endnu et vigtigt skridt på vejen mod langt mindre madspild, og vi glæder os til at følge med i de konkrete fremskridt.”

De tyve Cash & Carry-butikker, der i første omgang indgår i samarbejdet, er beliggende i Skovlunde, Valby, Østerbro, Aarhus, Frederikshavn, Randers, Viborg, Hjørring, Slagelse, Nykøbing F, Holbæk, Næstved, Horsens, Odense, Svendborg, Kolding, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Fredericia. 

Dagrofa Foodservices øvrige ti Cash & Carry-butikker bliver efter planen inkluderet i aftalen i løbet Q1 og Q2 i 2024.

Skrevet i: Aktuelt, Detailhandel og en gros, Foodservice, Miljø og sundhed, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik