• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 11. 2023 | Mikkel Bækgaard

Dagrofa Foodservice indgår landsdækkende samarbejdsaftale med Stop Spild Lokalt

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 11. 2023 By Mikkel Bækgaard

En ny landsdækkende aftale mellem den frivillige organisation Stop Spild Lokalt og fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice skal sikre, at overskudsvarer fra virksomhedens lokale Cash & Carry-butikker går til et godt formål. 

Folk med Stop Spild Lokalt-t-shirts

Som den første fødevaregrossist indgår Dagrofa Foodservice nu en landsdækkende aftale med Stop Spild Lokalt, der træder i kraft den 1. december.  

Den frivillige organisation har specialiseret sig i modtage gode overskudsvarer fra erhvervslivet – og dernæst søger Stop Spild Lokalt, at varerne bliver uddelt til økonomisk trængte personer og familier. 

Aftalen mellem Stop Spild Lokalt og Dagrofa Foodservice skal med andre ord også sikre, at endnu mere mad bliver spist frem for at ende i affaldscontaineren. 

I første omgang er det tyve af Dagrofa Foodservices lokale Cash & Carry-butikker, som bliver omfattet af aftalen. Kenneth Linde, salgsdirektør for Cash & Carry-kæden i Dagrofa Foodservice, er meget begejstret for, at samarbejdet nu bliver skudt i gang:

“Vi er enormt stolte af, at vi som den første fødevaregrossist i Danmark har indgået en national aftale med Stop Spild Lokalt. I vores Cash & Carry-butikker arbejder vi allerede benhårdt for at reducere mængden af madspild, hvilket også påvirker vores CO2-udledning positivt, og med det nye samarbejde intensiverer vi kampen mod madspild. Stop Spild Lokalt er et utroligt sympatisk initiativ, der giver økonomisk trængte mennesker nogle gode madoplevelser, og den indsats glæder vi os til at være en del af.”

Stiftet af 17-årig

Stop Spild Lokalt blev dannet i 2016 af den dengang 17-årige Rasmus Erichsen, og organisationen er siden da vokset hastigt. I dag er der ca. 250.000 medlemmer i lokale Stop Spild Lokalt Facebookgrupper, og der er etableret lokale Madoaser over hele landet.

Stifter og direktør i organisationen, Rasmus Erichsen, er glad for, at Dagrofa Foodservice nu er kommet med ombord: 

“Dagrofa Foodservice er en ambitiøs virksomhed og samarbejdspartner, som vi glæder os til at hjælpe med at minimere sit madspild. Vi stolte over, at en så markant virksomhed, indenfor sit område, ser os som en af deres optimale løsninger på at reducere deres madspild. Samtidig er det en stor dag for alle os i Stop Spild Lokalt, at vi nu har indgået vores første nationale aftale med en foodservicevirksomhed.”

Kamp mod madspild har høj prioritet

Dagrofa Foodservice er en del af Dagrofa-koncernen. Her er det Signe Frese, der som Dagrofas CSR-chef er tovholder på fødevarevirksomhedens grønne omstilling. 

Hun understreger, at kampen mod madspild har utrolig høj prioritet på tværs af hele Dagrofa-koncernen: 

“Vores klare ambition på det her område er, at vi fra 2020 til 2030 skal have reduceret vores eget madspild med 50%. For at nå i mål bruger vi på tværs af koncernen en lang forskellige række værktøjer og tiltag som f.eks. Whywaste app’en, der hjælper vores medarbejdere i både detailbutikker og foodservice med at holde styr på datovarer. Det nye samarbejde mellem vores Cash & Carry-butikker og Stop Spild Lokalt er endnu et vigtigt skridt på vejen mod langt mindre madspild, og vi glæder os til at følge med i de konkrete fremskridt.”

De tyve Cash & Carry-butikker, der i første omgang indgår i samarbejdet, er beliggende i Skovlunde, Valby, Østerbro, Aarhus, Frederikshavn, Randers, Viborg, Hjørring, Slagelse, Nykøbing F, Holbæk, Næstved, Horsens, Odense, Svendborg, Kolding, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Fredericia. 

Dagrofa Foodservices øvrige ti Cash & Carry-butikker bliver efter planen inkluderet i aftalen i løbet Q1 og Q2 i 2024.

Skrevet i: Aktuelt, Detailhandel og en gros, Foodservice, Miljø og sundhed, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed16. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed. Når man taler med Hanne Lakkenborg

Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

Foodservice16. 10. 2025

Falsled Kro har modtaget en Michelin-nøgle som det eneste hotel vest for Storebælt. Det er afgørende for turismen til Sydfyn, mener kroen. Den internationalt anerkendte Michelinguide uddelte i sidste uge sine nye Michelin-nøgler til udvalgte hoteller, og i Danmark er blot otte hoteller blevet

Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

AktueltKonfektureMejeri16. 10. 2025

Froneri, en af verdens største isproducenter, har indgået aftaler om at overtage Food Unions europæiske isforretning, herunder Mejerigaarden A/a som bl.a har mærker som Premier-is, Hjem-IS, Polar is, Rønbjerg is og Underground is. De specifikke finansielle detaljer offentliggøres ikke. Den

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

AktueltForskning og uddannelseFødevaresikkerhedMiljø og sundhed16. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en

Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

FoodserviceTop16. 10. 2025

Andelen af forgæves rekrutteringer i hotel- og restaurationsbranchen er faldet markant siden sidste år, men de regionale forskelle er fortsat store, fremgår det fra Horesta i deres seneste nyhedsbrev. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at udfordringen langt fra er

El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

DrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelseTop14. 10. 2025

I hele 60 bind vil den legendariske kok Feran Adrià og hans team forsøge at formidle al viden om gastronomi og vin. Vi var med, da bind 5-6 i seriens bøger om vin blev præsenteret i København. Hvordan formidler man al viden om mad og vin på en forståelig og anvendelig måde, så man kan tage lige

Økomesse vender tilbage til Malmø

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 10. 2025

Fokus på økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage, når Nordic Organic Expo finder sted den 19.-20. november i Malmø. Nordens største messe for økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage til Malmömässan den 19.-20. november 2025, når Nordic Organic Expo – tidligere kendt som

Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

Detailhandel og en grosDrikkevarer14. 10. 2025

Gazellevirksomheden Rigtig Kaffe, som har Danmarks største udvalg af bl.a. espressomaskiner og espressokaffe, åbner sit første showroom på Sjælland. De forventer at slå dørene den 29. oktober 2025, hvor kaffeelskere kan få glæde af unikke åbningstilbud. Med en fælles passion for kvalitetskaffe

Tican bliver en del af FødevareDanmark

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræPolitik og eksport14. 10. 2025

Tican melder sig ind i brancheorganisationen, FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af fødevarebranchen og sikre en stærkere samlet stemme for den danske fødevareproduktion. Tican, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt

Bog om smag på vej fra Noma

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse14. 10. 2025

Udover at være at være en af verdens mest anerkendte restauranter har Noma også udgivet en række bøger gennem årene - blandt andet Nomas bog om Fermentering. Nu er Noma snart klar med endnu en bog i serien, denne gang om at opbygge smag. Efter mange års smagen, testning og læring er The Noma

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    16.10.2025

  • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    16.10.2025

  • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    16.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    16.10.2025

  • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    16.10.2025

  • El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

    14.10.2025

  • Økomesse vender tilbage til Malmø

    14.10.2025

  • Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

    14.10.2025

  • Tican bliver en del af FødevareDanmark

    14.10.2025

  • Bog om smag på vej fra Noma

    14.10.2025

  • Hæder til Dansk Destilleri

    09.10.2025

  • Plantefonden deler 213,5 millioner kroner ud til 45 grønne projekter

    09.10.2025

  • Målet er en michelinstjerne: Christoffer Sørensen skal være køkkenchef på Lille Mølle

    09.10.2025

  • AI-vinrådgiver hjælper tusindvis af kunder hos Danmarks ældste vinhandel

    09.10.2025

  • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

    09.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik