• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Ikke kategoriseret23. 11. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Affaldsafhentningsordning skærer 1500 tons CO2

Ikke kategoriseret23. 11. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Den odenseanske virksomhed BioTrans har på mindre end 10 år hjulpet mere end 200 virksomheder til en bæredygtig løsning for madaffald. Det startede som en ide om cirkulær bio-affaldshåndtering og er endt med totalløsninger til blandt andet restauranter, hoteller og hospitaler. Til sammen sparer de ca. 1500 ton CO2 om året alene på affaldsafhentning og samtidig bidrager de til produktionen af grøn energi. 

I alle større virksomheder med kantine, restauration eller catering vil der være bioaffald. Traditionelt set er affaldet de fleste steder blevet opsamlet i tønder og kørt til forbrændingen, men det er ikke en optimal anvendelse af bioaffaldet, som i stedet kan laves til biogas og gødning til landbruget. 

Med ambitionen om at skabe en cirkulær model for bioaffald gik Biotrans på markedet i 2011. Siden da har virksomheden bredt sig til at dække adskillige brancher over hele landet, herunder sygehusvæsenet og hotel- og restaurationsbranchen. 

– Da vi skabte løsningen, havde vi egentlig ikke tænkt, at vi skulle være totalleverandører. Vi ville bare gerne gøre affaldshåndtering grønnere og cirkulær. Men vi fandt hurtigt ud af, at virksomhederne havde brug for nogen til at håndtere affaldet fra start til slut, hvis det skulle blive en succes. Og nu, 200 kunder senere, tør jeg godt sige, at det i den grad er blevet en succes, siger Søren Pihl, konsulent for Biotrans

I løbet af de seneste ni år har Biotrans omdannet omkring 39.000 ton bioaffald fra deres kunder til elektricitet, gødning og biogas. Det svarer til grøn energi til en større provinsby i et år, nærmere bestemt 3250 husstandes årsforbrug af elektricitet og samtidig ca. 1100 husstandes varmeforbrug i samme år. 

Affaldsløsning på lejekontrakt

En af de nyeste virksomheder på kundelisten er Clarion Hotel Copenhagen Airport, som for to måneder siden implementerede løsningen. 

– Vi arbejder hele tiden med at nedbringe vores madspild og optimere bestillinger af råvarer, så antallet af leveringer er så lavt som muligt. Løsningen fra Biotrans er et naturligt næste skridt. Vi kommer til at gå fra to afhentninger af bioaffald om ugen til ca. otte afhentninger om året. Det vil sige, vi sparer i omegnen af 85 kørsler med bioaffald og ca. fem ton CO2, siger Jesper Olesen, direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport. 

BioTrans er for nyligt begyndt at tilbyde løsningen på lejebasis, og det var netop en af grundene til at hotellet slog til. 

– Fordi vi kunne få en totalløsning fra BioTrans på lejebasis, var det en let beslutning. Vi behøvede ikke at lave en større investering for at få alle fordelene. Nu sparer vi Co2 på transport, vi sparer energi, vi ellers ville have brugt på at køle madaffaldet ned for at undgå lugtgener, og så undgår vores køkkenpersonale en masse tunge løft, fordi kværnen står i køkkenet. Det er en god løsning for både medarbejdere, miljø, vores CSR-profil og bundlinjen, siger Jesper Olesen. 

Skrevet i: Ikke kategoriseret

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  •  13-11-2025

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025 ›

    Busch Vakuumteknik A/S
  •  04-11-2025

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling ›

    Spirax Sarco Danmark
  •  29-10-2025

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin ›

    DENIOS ApS
  •  29-10-2025

    50 års trofast tjeneste i produktionen ›

    Busch Vakuumteknik A/S
  •  28-10-2025

    Blog: Damp er naturlig teknologi ›

    Spirax Sarco Danmark
  •  28-10-2025

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug ›

    Dagrofa Foodservice A/S
  •  27-10-2025

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer? ›

    DENIOS ApS
  •  16-10-2025

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler ›

    Spirax Sarco Danmark
  •  16-10-2025

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer ›

    DENIOS ApS
  •  16-10-2025

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch ›

    Busch Vakuumteknik A/S

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

/Brochurer
/White papers

  • Image Brochure
  • Kaffetid – Kaffe med bæredygtig profil
  • Kaffetid – Kaffe og te på højt niveau
  • Kaffetid – Fuldendte kaffeoplevelser
  • Kaffetid – Skab kaffekultur med Merrild & lobbyliv med Lavazza
  • Kaffetid – Det oser af god caféstil
  • Kaffetid – Den Aktive Kaffepause
  • Kobia 100 års jubilæum
  • Kaffetid – Skab værdi for dit personale med go’ kaffe
  • Scandinavia Grapevine Summer 2018
Se alle ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik