• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceMesser og konferencer17. 08. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

38.500 besøgte Food Week i Aarhus

AktueltFoodserviceMesser og konferencer17. 08. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Fødevarebranchen har med kreativitet iscenesat deres fødevarefortællinger til Aarhus’ helt nye madfestival Food Week, som netop er slut. 38.500 gæster har gennem en uge besøgt festivalen som, ifølge Anna Lund, direktør for Food-Aarhus, er gået over al forventning.

Aarhus Food Week var rig på gastronomiske oplevelser. Foto: Rais Foto.

Aarhus lå på den anden ende, da Food Week løb af stablen i sidste uge fra mandag den 9. til søndag den 15. august. Alle var inviteret med og blev budt på et indbydende menukort spækket med spændende mad-aktiviteter, der fejrede Aarhus’ sprudlende madscene og hyldede byens og oplandets mange inspirerende fødevareproducenter og dygtige madhåndværkere under den første Food Week nogensinde.

Udover at invitere gæsterne med på en storslået rejse i madens tegn, har Food Week en lige så væsentlig prioritering, nemlig at samle hele den danske fødevarebranche. En af de mange sammenkomster rundt om i byen, var blandt andet Food Week Symposium om bæredygtighed på ARoS.

En af arrangørerne, Food and Bio Cluster Denmark, brugte Food Week til at få diskuteret et af klodens største udfordringer, nemlig klimaet.

– Det giver rigtig god mening at afholde Symposium under Food Week, da hele branchen er samlet i forvejen. Til Symposium på ARoS, blev det tydeligt, at der nu er kommet stor enighed i branchen om, at vi vil forandre ting sammen. Food Week drejer sig især om at vise de løsninger frem. Noget af det branchen i høj grad er enige om er, at der skal mere forskning til, mere innovation til, mere samarbejde, og der skal lægges mange kræfter i.
Konklusionerne på Food Weeks bæredygtighedssymposium er, at hvis vi skal lykkes, kræver det mod, nytænkning, komplekse løsninger – og ikke mindst helt nye forbrugervaner og –evner, siger Anna Lund, direktør for FOOD-Aarhus, der har lavet Food Week.

Udover at skabe gode betingelser og rammer for at diskutere fremtidens fødevarer, har Food Week inviteret områdets kokke til et kokketræf på kajkanten af den maritime festivalplads på Kystpromenaden på Aarhus Ø. Ligesom fødevareproducenterne, så er kokke og restaurationsfolk meget optaget af den bæredygtige dagsorden. Derfor var det for en gang skyld kokkene, som fik en søndag i solskinnet med mad serveret.

– Aarhus og omegn har i de seneste år virkelig manifesteret sig på den gastronomiske front – ikke mindst når det gælder gastronomi med omtanke-, og det kan vi takke alle vores dygtige lokale kokke, tjenere og restauratører for. Så det var en kæmpe fornøjelse at kunne invitere dem til en gastronomisk krammer på kanten af havnen og servere et godt måltid, hvor vi også havde udvalgt råvarer til måltidet, der understregede denne agenda, siger Anna Lund.

Foto: Rais Foto.

Kokkene kunne blandt andet nyde Limfjordsøsters med fermenterede saucer fra den cirkulære produktionsvirksomhed LOOP Food Lab, og ceviche af fiskearten brosme, som endnu ikke har fået sit gennembrud i restaurationskøkkenerne på trods af dens gastronomiske kvaliteter.

Fødevareproducenterne har også haft gode betingelser og rammer for at diskutere fremtidens produkter. Under Food Week har producenter haft stande på toppen af Salling ROOFTOP, på festivalområdet ved Aarhus Lystbådehavn og i Regnbuens skær øverst på ARoS. Her har producenter haft rig mulighed for at gå i dialog med gæsterne og få respons på deres nyeste produkter. Især dét at kunne få en dialog med gæsterne, har Kristian Ottesen fra Nordisk Tang været glad for på Food Week.

– For det første har vi været mega glade for setuppet i år. Der har været rigtig god tid til at snakke med gæsterne, hvilket vi jo meget gerne vil. Food Week har vi bl.a. brugt til at teste nye produkter – vi elsker jo alle vores produkter, men det er ikke altid sikkert, at vi rammer det brede publikum. Det har vi kunne teste på madfestivalen, hvor vi har fået rigtig god respons på vores produkter, og det har resulteret i et rigtig godt salg –– endda bedre end det gode salg, vi plejer at have på Food Festival, fortæller Kristian Ottesen fra Nordisk Tang, som havde en stand på festivalområdet ved Aarhus Lystbådehavn.

Også Anna Lund har været glad for, hvordan fødevareproducenterne har brugt den nye madfestival til at vise deres ting frem og teste:
– Vores nye koncept ‘Food Week’ er veloverstået og er gået over al forventning. Vi er så glade for, hvordan både gæster og fødevarebranchen har taget imod vores madfestival med et stort smil, selvom det har været anderledes, end det vi plejer og i et helt nyt og på sin vis større format. Fødevarebranchen har været kreative til at bruge de spektakulære rammer til at iscenesætte og forstærke deres fødevarefortællinger.

Læs også konklusionen efter Food Week Symposiet: Topchefer om bæredygtighed: Vi skal turde mere.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik