• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevarer

  • Brød og kager
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Foodservice, catering og restauranter
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt, grønt og landbrug
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed og hygiejne
  • Konfekture, sukker og snacks
  • Kvalitetsstyring og certificering
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring, økonomi og personalia
  • Mejeriprodukter
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Emballage og pakkemaskiner
  • Politik, lovgivning og EU
  • Råvarer, halvfabrikata og ingredienser
  • Økologi

Detailhandel og en grosFrugt, grønt og landbrugKød, fisk og fjerkræMarkedsføring, økonomi og personalia18. 10. 2019 | Peter Friis

Salget af plantefars er tredoblet

Detailhandel og en grosFrugt, grønt og landbrugKød, fisk og fjerkræMarkedsføring, økonomi og personalia18. 10. 2019 By Peter Friis

Plantebøfferne fra Danish Crown Beef er en logisk følge af den stigende efterspørgsel efter plantebaserede produkter. (Arkivfoto: Danish Crown).

Danskernes forbrug af vegetariske fødevarer som plantefars, linsebøf og lignende forarbejdede madvarer er tredoblet fra 2012 til 2019. Og selvom salget fortsat er meget beskedent i forhold til salget af fersk kød, er det en udvikling, der får detailhandel og producenter til at reagere, skriver Børsen, der refererer til tal fra Coop Analyse.
Også butikker som Føtex, Bilka og Netto oplever en stigende appetit på de såkaldte vegi-varer.
– Vi ser et begyndende fald i kødsalget, som ikke er årstidsbestemt. Især salget af rødt kød er påvirket. Samtidig ser vi en kæmpe efterspørgsel efter vegi-varer, siger Kasper Reggelsen, kommunikationskonsulent hos Salling Group, til Børsen.
Den stigende efterspørgsel på bøffer af linser og ærter kan i den grad mærkes hos Naturli’ Foods, der har specialiseret sig i vegi-produkter. Firmaet har eksisteret som nicheproducent siden 1988, men efterspørgslen tog først fart for to år siden. Nu er Naturli’ Foods i 16 lande og på vej ind i USA.

Naturli’ er blandt pionererne inden for de plantebaserede fødevarer.

Der er fortsat efterspørgsel på kød
Selv om danskerne handler flere plantebaserede produkter, oplever Løgismose Meyers-koncernen, der samarbejder med både Salling Group og Coop, at forbrugerne stadig vil have produkter, de kender.
– Kravet er, at man kan levere både en almindelig lasagne og en grøntsagslasagne, der kan stå ved siden af hinanden i køledisken, siger koncernens direktør, Jesper Uggerhøj, til Børsen.
Hos Landbrug & Fødevarer kan Per Vesterbæk, der er afdelingsleder for Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik, godt genkende billedet af, at salget af fersk kød til detailbutikker er faldende. Men han påpeger, at der flere nuancer end som så.
– Vi har set en kraftig stigning af færdigretter, og vores analyser peger på, at en stor del af dem, der køber mindre kød, køber flere færdigretter.
– Vi går samtidig mere ud og spiser, og det tyder på, at der ikke er de samme barrierer, når vi går ud og spiser. Der handler det mere om selvforkælelse, hygge og socialt samvær, siger han.
Per Vesterbæk påpeger dog, at der er vigtigt at producenterne følger tendensen med stigende appetit på kødfrie alternativer, så man også kan levere produkter inden for det felt.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Frugt, grønt og landbrug, Kød, fisk og fjerkræ, Markedsføring, økonomi og personalia

 

Seneste nyt fra redaktionen

Afgiften på bæreposer og engangsservice tredobles i finanslov

AktueltDetailhandel og en grosEmballage og pakkemaskinerPolitik, lovgivning og EU06. 12. 2019

Det bliver dyrere for danskerne at købe en indkøbspose varerne fra supermarkedet. Som en del af finansloven for næste år bliver afgiften på bæreposer tredoblet for at bidrage til finansieringen af velfærden og mindske plastforbruget, som der står i aftaleteksten. I dag er afgiften på bæreposer af

Vi skal gå forrest i kampen om sunde fødevarer

AktueltFødevareproduktionMarkedsføring, økonomi og personaliaMiljø og sundhedPolitik, lovgivning og EU05. 12. 2019

Med en global situation, hvor 800 millioner mennesker er underernærede og mere end 2.2 milliarder mennesker er overvægtige, er udviklingen af sunde fødevareløsninger en nøgle til at løse udfordringerne. Det nye white paper om ”Health” beskriver Danmarks tilgang til at producere og kontinuerligt

Færrest pesticidrester i dansk frugt og grønt

AktueltFrugt, grønt og landbrugFødevaresikkerhed og hygiejneMiljø og sundhed04. 12. 2019

Fødevarestyrelsen har netop offentliggjort sin rapport om pesticidrester i fødevarer for 2018. Rapporten viser igen, at der er færre pesticidrester i dansk frugt og grønt end i udenlandsk. Det er sjældent, at de danske æbler, agurker og tomater, som forbrugerne lægger i indkøbskurven, indeholder

Naturlig desinfektion med UV-lys

Fødevareproduktion04. 12. 2019

UV-lys er en effektiv og veldokumenteret metode til desinfektion. Ved brug af elektromagnetiske bølger med forskellig bølgelængde og bredde, kan UV-C bestråling neutralisere langt de fleste typer mikroorganismer så som bakterier, svampe, gær og virus. Når UV-C lys med en bølgelængde på 254 nm,

Kokketøj lavet af gamle flasker

Foodservice, catering og restauranterMiljø og sundhedTop04. 12. 2019

Mange bække små, gør, som bekendt, en stor å og Kokkenes Køkken tænker innovativt, for at være mest mulig bæredygtig. Som et nyt initiativ har kantineleverandøren investeret i 5.000 kokkejakker og forklæder fremstillet af brugte engangs-plastikflasker Wiphaporn Paijaturat, som er kok og souschef

Gourmetkok og lokal slagter bag nye kvalitetspølser

Detailhandel og en grosFødevareproduktionMarkedsføring, økonomi og personalia04. 12. 2019

Et samarbejde mellem gourmetkokken Wassim og en lille dansk slagtervirksomhed betyder, at tre nye, økologiske kvalitetspølser med jysk charme kommer på hylderne i Lidl. Slagtermester Jørgen Norlyks grundlagde sin slagterforretning for 60 år siden og kunne ikke have forudset den popularitet de

Kafferisteri træder ind i et globalt fællesskab

Kvalitetsstyring og certificeringMarkedsføring, økonomi og personalia04. 12. 2019

Kafferisteriet CleverCoffee fra Fillerup træder nu, som de første i Jylland, ind i en sammenslutning af kaffeprofessionelle med fokus på transparens og bæredygtighed. De er blandt kun 50 risterier i verden, der har fuld åbenhed i deres handel med kaffe. Det østjyske risteri har fra dag ét haft

Emmerys bagerier præsenterer endnu et underskud

Brød og kagerMarkedsføring, økonomi og personalia04. 12. 2019

Emmerys har forbedret sit finansielle resultat en smule, men har tabt penge for fjerde år i træk. Selv om det er gået en anelse frem det seneste år, koster det stadig penge for Emmerys at sælge økologisk brød og kager i de største danske byer, skriver Ritzau. Bagerkæden, der har 25 butikker

Magnetkoblede centrifugalpumper

Fødevareproduktion04. 12. 2019

Iversen Trading i Brabrand samarbejder med Italienske Argal, som fremstiller centrifugalpumper i termoplastiske fibermaterialer. Pumperne fremstilles både som magnetkoblede eller med mekanisk akseltætning og kan afhængig af model monteres både vertikal og horisontalt. Centrifugalpumperne kan

Julen er flødens fest

Mejeriprodukter04. 12. 2019

Tal fra Arla viser, at salget af piskefløde mere end fordobles i december måned, mens danskernes opskriftssøgninger afslører, at især risalamande er en vigtig del af vores jul. Julen er traditionernes tid, og julemaden er ingen undtagelse. Risalamande, pebernødder og kartofler med brun sovs er

Tilmeld Nyhedsbrev

Arkiv over seneste nyhedsbreve
 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder pr. 1/12-2019

  • Beckhoff Automation ApS

    Rejsegilde i Beckhoff Automation

  • Bureau Veritas Certification

    Kickstart 2020 på Bureau Veritas Kick Off Seminar | Towards a Sustainable Future

  • Alflow Scandinavia A/S

    Sådan kører I flere linjer simultant i samme system – uden risiko for krydskontaminering

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Måltidspandekager med vegetarisk fyld og kaffe-soya

  • Beckhoff Automation ApS

    15 år i Danmark

  • Buhl & Bønsøe

    Gratis seminar: Få ny eller opdateret viden om ph-målinger

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Brug dine kafferester til julelækkerier

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder til Beckhoff Automation

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder til Beckhoff Automation

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Afgiften på bæreposer og engangsservice tredobles i finanslov

    06.12.2019

  • Vi skal gå forrest i kampen om sunde fødevarer

    05.12.2019

  • Færrest pesticidrester i dansk frugt og grønt

    04.12.2019

  • Naturlig desinfektion med UV-lys

    04.12.2019

  • Kokketøj lavet af gamle flasker

    04.12.2019

  • Gourmetkok og lokal slagter bag nye kvalitetspølser

    04.12.2019

  • Kafferisteri træder ind i et globalt fællesskab

    04.12.2019

  • Emmerys bagerier præsenterer endnu et underskud

    04.12.2019

  • Magnetkoblede centrifugalpumper

    04.12.2019

  • Julen er flødens fest

    04.12.2019

  • Coop lancerer ambitiøs klimaplan

    02.12.2019

  • Danskernes klimamad har svære kår

    02.12.2019

  • Fi Europe & Ni vender tilbage til Paris

    02.12.2019

  • Juletendenser peger på lavere alkoholprocenter

    30.11.2019

  • Madspilds-pioner modtager Flip-Prisen

    29.11.2019

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk

Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk

Privatlivspolitik
Denne hjemmeside benytter cookies.Acceptér Reject Læs mere om vores brug af cookies her:Brug af cookies
Cookies

Necessary Always Enabled