Det endte i nordjysk jubel, da dette års Copenhagen Cook-off løb af stablen ved Løgismose Vin og Delikatesse i København. Her trak det nordjyske hold af kokketalenter sig nemlig for andet år i træk sejrrigt ud af duellen med københavnerne.
I sidste uge blev Copenhagen Cook-off skudt i gang for andet år i træk, og endnu engang endte arrangementet med nordjysk sejr. Holdet fra København var ellers stærkt opsat på at revanchere resultatet fra 2016, men igen var det nordjyderne, der imponerede dommertrioen mest.
– De gjorde det rigtig godt. De havde gjort fint brug af de råvarer, der var til rådighed, og der var mange elementer på deres tallerken. Begge deres retter afspejlede en omhu og godt håndværk, forklarede overdommer Anders Halskov.
Det nordjyske hold bestod i år af Marc Christiansen og Simon Pedersen fra Rusk og Kid Khamhomkul fra La Locanda og holdkaptajn Mikkel Espensen fra Strandhotellet i Blokhus.
– Det er dejligt, at vi kommer over og tager sejren, for så føles turen hjem jo lidt nemmere. Vi havde ellers lidt problemer undervejs. Der var ingen strøm i køkkenet, og vi havde nogle udfordringer, og som man så siger i Aalborg ”ork satme”. Men nu er det overstået, og vi vandt – det er rart, lød det fra en glad holdkaptajn Mikkel Espensen, umiddelbart efter vinderne blev kåret.
Det er dog ikke kun det nordjyske kokkehold, der har årsag til at hæve armene i sejrsrus efter gårsdagens resultat. Det er nemlig en sejr for hele Nordjylland, mener direktør for VisitNordjylland, Lars Enevold Pedersen:
– Særligt de senere år er der sket utroligt meget på fødevareområdet i Nordjylland. Det handler i høj grad om, at vores fødevareproducenter stiler virkelig højt og leverer noget, der er i absolut topklasse, mens også restaurantscenen har udviklet sig markant. De to ting hænger sammen, for vores lokale kokke er meget bevidste om kvaliteterne ved de lokalt producerede råvarer og er med til at promovere regionen og området ved at bruge dem i restauranterne og formidle budskabet til deres gæster.
Setup’et
Dommerpanelet bestod af Morten Krogholm, køkkenchef på Kokkeriet, Ken Tellefsen, foodie og blogger, og overdommer Anders Halskov, der blandt andet har vundet Masterchef 2016 og er madanmelder ved JP.
Team København bestod blandt andet af holdkaptajn Mikkel Lytje (Løgismose Vin, Mad og Delikatesser), Rene Trane (Det Gamle Røgeri) og André Skjødt Andersen (Restaurant Barr), som er nogle dygtige kokke fra den københavnske restaurantscene.