Sammen med Fiskerikajens gastronomiske legeplads, Fiskerizakajaen i Nordvest, tilbyder Copenhagen Cooking i august unge kokke at blive restauratører for en dag. Ambitiøse kokketalenter får stillet en restaurant gratis til rådighed, så de kan teste sig selv og præsentere deres koncept og menu for festivalens gæster.

I en restaurationsbranche, der bl.a. er presset af generelle personaleudfordringer, får en række af morgendagens kokketalenter nu chancen for at vise sig frem og skabe en madoplevelse til gæsterne. Det sker under Copenhagen Cooking til august.
Festivalen og Fiskerizakajaen bistår med en restaurant med alt, man skal bruge, faglig køkkensupport og den praktiske del med billetsalg og markedsføring. De unge kokke behøver kort sagt ikke andet end sig selv, sine hænder, nogle gode råvarer og en menu for at komme i gang. Billetsalget tilfalder den unge restauratør.
Fiskerikajens gastronomiske legeplads
Det er mere end nogensinde før påkrævet, at unge kokke, der drømmer om en fremtid som kok på en af landets restauranter eller endda går med en restauratør i maven, får støtte, rådgivning og klap på skulderen. Det kan sikre, at restaurantscenen fortsat kan blomstre og præsentere et tårnhøjt niveau mange år ud i fremtiden.
På Smedetoften i Københavns Nordvest-kvarter ligger Fiskerizakajaen, der er skabt af Fiskerikajen, der leverer skånsomt fanget fisk til nogle af landets mest velrenommerede kokke. Fiskerizakajaen er skabt med det formål at give noget tilbage til den branche, der har givet dem så meget: Det er en køreklar restaurant med alt, hvad man behøver for at blive restauratør for en dag. Normalt er stedet kun gratis for elever hos Hotel- og Restaurantskolen, men under Copenhagen Cooking åbner dørene op på vid gab for alle unge, entreprenante kokke – ganske gratis.
Copenhagen Cookings festivaldirektør glæder sig til at give talenterne plads til at folde sig ud:
”Hos Copenhagen Cooking er vores fornemste opgave at formidle gastronomiens fortid, nutid og fremtid, og invitere til madoplevelser lidt ud over det sædvanlige. I en tid med store udfordringer er det vitalt, at vi inspirerer, støtter og løfter unge, håbefulde kokketalenter, så vi sikrer fremtiden”, siger Katja Seerup Clausen og fortsætter:
”Det gør vi f.eks. ved at slippe de unge med ambitioner og gå-på-mod løs i et trygt, kreativt miljø som Fiskerizakajaen, hvor de kan teste sig selv og deres håndværk, opbygge selvtillid og blive inspireret til en fremtid i restaurationsbranchen”.
Lysende kokketalenter viser vejen
Nogle af landet mest lovende kokke har allerede lagt billet ind hos Fiskerizakajaen. De har blandt andet deltaget på et 5-dages kursus hos MAD Academy, der er grundlagt af Noma’s René Redzepi og direktør Melina Shannon-DiPietro. Flere af de studerende herfra deltager under Copenhagen Cooking hos Fiskerizakajaen for at skabe deres bud på en værdidrevet restaurant, der kan møde nutidens og morgendagens udfordringer.
”Restaurationsbranchen befinder sig lige nu i en særlig kritisk periode. Hos MAD Academy hjælper vi unge kokke med at udvikle de lederevner, de får brug for i fremtiden. Vi ved, de også får brug for en platform hvor de kan udvikle deres kulinariske kreativitet og vise offentligheden, at fremtidens mad kan smage himmelsk. Netop derfor er vi begejstrede for samarbejdet med Copenhagen Cooking om at skabe et rum, hvor morgendagens talenter kan visualisere og skabe fremtidens restaurant,” siger Melina Shannon-DiPietro.