Tican melder sig ind i brancheorganisationen, FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af fødevarebranchen og sikre en stærkere samlet stemme for den danske fødevareproduktion.

Tican, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt 80.000 ugentlige slagtninger er landets næststørste slagteri, har besluttet at melde sig ind i brancheorganisationen FødevareDanmark.
Beslutningen sker for at sikre, at fødevarebranchen taler med en stærkere og mere tydelig stemme, når det handler om at sikre branchen bedre rammevilkår, fortæller Steen Sønnichsen, CEO i Tican.
“Vi ser FødevareDanmark som en stærk stemme for fødevareerhvervene og som en organisation, der formår at samle branchen på tværs. Som en stor arbejdsplads med rødder i det klassiske fødevarehåndværk vil vi gerne bidrage til det fællesskab og den dialog, som FødevareDanmark står for,” siger Steen Sønnichsen.
Han mener, at FødevareDanmark har en god og konstruktiv tilgang til det politiske arbejde.
“For os handler medlemskabet først og fremmest om at tage del i det erhvervspolitiske arbejde, der påvirker vores rammevilkår som dansk fødevarevirksomhed. FødevareDanmark har en troværdig og konstruktiv tilgang til dialogen med myndigheder og politikere – og det ønsker vi at bakke op om,” siger han.
Styrket fællesskab
Hos FødevareDanmark er direktør, Leif Wilson Laustsen, glad og stolt over, at organisationen fremover også skal repræsentere holdningerne fra et af landets største slagterier – ligesom FødevareDanmark i forvejen repræsenterer blandt andre Himmerlandskød.
“Vi er meget glade for, at Tican nu bliver en del af FødevareDanmark. Det viser, at vores fællesskab favner bredt – fra de små håndværksvirksomheder til de større fødevareproducenter. Jo flere, der står sammen, jo stærkere står vi som branche, når der skal arbejdes for gode rammevilkår og fair vilkår i fødevaresektoren,” siger Leif Wilson Laustsen.
FødevareDanmark er brancheorganisationen for små og mellemstore virksomheder inden for fødevaresektoren. Fra slagtere, bagere, oste- og fiskehandlere til producenter, slagterier, grossister, fødevareiværksættere og gourmetbutikker.