Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

Fødevarefremstilling

Få adgang til hurtig fødevarefremstilling og tilbered mere produkt med mindre ydelse. Med Steam Infusion kan du tilberede 1.000 kg produkt på mindre end 10 minutter. Steam Infusion giver tre gange hurtigere opvarmning sammenlignet med traditionelle forarbejdningsteknikker. Teknikken reducerer behovet for rengøring på stedet og minimerer nedetid, da påbrænding undgås. Steam Infusion er ideel til fremstilling af produkter af mere tyk væske eller som er sværere at opvarme, hvor højere damptryk kan bruges til kortere produktionstider uden at det går ud over kvaliteten. Ved at bruge Steam Infusion kan produktiviteten forbedres ved at der kan produceres mere på det samme areal i dit eksisterende anlæg uden en større investering.

Fordele ved Steam Infusion

Teknikken fjerner risikoen for forurening som følge af påbrænding. En dampfase med lavt tryk og lav opholdstid betyder, at ingredienserne ikke udsættes for meget høje temperaturer. Dette forhindrer forekomsten af en maillardreaktion efterfulgt af forbrænding. Ved at undgå påbrænding reduceres rengøringstiden med gennemsnitlig 40 %. Steam Infusion gør det muligt at køre op til 10 på hinanden følgende produktioner uden at skulle udføre et komplet CIP. For at fjerne produktet fra dysen renses begge tankmonterede og linjemonterede enheder igennem CIP. Ved montering i kogekar giver en enkelt skyllekugle komplet udvendig rengøring.

Steam Infusion vs. klassisk dampinjektion

En anden metode til fremstilling af føde- og drikkevarer er dampinjektion, dvs. direkte indsprøjtning af damp i produktet. Dampinjektion bruges ofte i føde- og drikkevarefremstilling for at reducere tilberedningstiden og øge produktionen. Denne metode indebærer ofte nogle ulemper, da høje temperaturer og højt tryk forårsager påbrænding og påvirker farven, smagen og teksturen af det fremstillede produkt. Dampinjektionsudstyr er typisk fremstillet med flere hulrum og overflader, hvilket ofte kræver regelmæssig nedetid for rengøring efter hver batch. Steam Infusion adskiller sig fra klassisk dampinjektion ved at have et enkelt og kompakt design, hvor produktet opvarmes hurtigere ved at blande produktet med damp under vakuum.  Dette reducerer grænsefladetemperaturen og bevarer det ønskede udseende, smag og partikelintegritet. Skånsom opvarmning af produktet og enkelt design betyder, at Steam Infusion reducerer behovet for rengøring og dermed nedetid.

Læs mere om Steam Infusion.