• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Drikkevarer01. 04. 2025 | Mikkel Bækgaard

Svaneke Bryghus leverer flot resultat i 2024

Drikkevarer01. 04. 2025 By Mikkel Bækgaard

Svaneke Bryghus præsenterede i sidste uge et stærkt årsregnskab for 2024 på 2,977 mio. kr. hvilket er en markant forbedring i forhold til sidste års regnskab, som lød på 1,245 mio. kr. Årets resultat er blandt de bedste resultater i bryggeriets snart 25-årige historie og vidner om et bryggeri i vækst – både på Bornholm og i resten af Danmark.

Bag årets flotte resultat står en række positive udviklinger i både sortiment og salg. Svaneke Bryghus har gennem årene opbygget en bred portefølje af økologisk øl, der dækker de fleste forbrugssituationer – fra flasker og dåser i forskellige størrelser til fustager med fadøl til barer og restauranter samt en serie af alkoholfri øl under navnet Don’t Worry. Den fleksibilitet har været med til at sikre et stærkt og balanceret salgskanalmix, hvor salget i dag fordeler sig ligeligt mellem detailhandlen (off-trade) og horeca – altså hoteller, restauranter og caféer (on-trade).

I 2024 steg den samlede omsætning med 13 procent, svarende til en stigning i salget på omkring 300.000 liter øl. Især fadøl og 33 cl. flasker har klaret sig godt, og dåseøl vinder fortsat frem. Samtidig vokser interessen for specialøl og alkoholfri øl – et område, hvor Svaneke Bryghus står stærkt ikke mindst grundet bryggeriets økologiske profil, bæredygtige investeringer og position i markedet.

Et bryggeri i bevægelse

”Det fantastiske ved at være en del af Svaneke Bryghus er, at vi konstant er nysgerrige på, hvordan ølmarkedet udvikler sig, og hvad der skal til, for at vi kan følge med – eller måske være på forkant,” fortæller Martin Westh-Hansen, der er konstitueret direktør. ”Vi er derfor særligt glade for, at vi kommer bredere ud i hele Danmark og oplever stigende efterspørgsel både fra barer, restauranter og butikker, for det vidner om, at vi har fat i den lange ende.”

Svaneke Bryghus har i 2024 budt velkommen til flere nye kunder og særligt medejeren Premium Beer, som varetager salget på landsplan har styrket deres indsats, og været med til at få Svanekeøllen bredere ud i Danmark. 

Stærke værdier og stærkt hold

Bryggeriets kombination af et dedikeret team, en grøn profil og en brygmester med fingeren på øl-pulsen skaber ifølge bestyrelsen en solid platform for fremtiden.

”Bestyrelsen er meget tilfreds med årets resultat. Det vidner om en sund forretning med retning og langsigtet fokus,” siger bestyrelsesformand Daniel Barslund. ”Vi står på et stærkt fundament og ser gode muligheder for at fortsætte den positive udvikling de kommende år sammen med vores kunder.”

Svaneke Bryghus har i dag en ligelig fordeling mellem on-trade og off-trade og ser ind i en fremtid med fortsat fokus på kvalitet, bæredygtighed og lokal forankring – og med masser af lyst til fortsat at udfordre det danske ølmarked.

Forventninger til 2025

I påsken 2025 er det 25 år siden, at den allerførste Svaneke-øl blev brygget på restaurationsbryggeriet på torvet i Svaneke – bedre kendt i dag som Svaneke Bryghus Restaurant. Det markeres naturligvis med en særlig jubilæumsøl.

Derudover har bryggeriet netop lanceret en ny dåseøl-serie i 44 cl., som har været efterspurgt af detailhandlen og som allerede viser gode takter. Og som altid har brygmesteren et par ølnyheder i ærmet.

”Vi ser positivt på fremtiden. Efter 25 år i ølbranchen har vi opnået en stærk position i det danske marked, og vi har stadig masser af ambitioner for både vores øl og vores måde at drive bryggeri på,” afslutter bestyrelsesformand Daniel Barslund.

Skrevet i: Drikkevarer

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik