• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Frugt og grøntMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTop24. 09. 2018 | Kasper Mundt-Nielsen

Robotterne indtager køkkenet… og de er vegetarer!

Frugt og grøntMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTop24. 09. 2018 By Kasper Mundt-Nielsen

Holdet bag Plant Jammer er rigtige mennesker, der anvender kunstig intelligens til at skabe velsmagende vegetarretter

Et hold af programmører (og en enkelt raketforsker) har bygget en kunstig intelligens, der lærer fra tusindvis af kokke for at hjælpe enhver med at tænke som en ’masterchef’
Klimaudfordringerne skal løses nu, og vi kan ikke vente på regulering eller elbils-infrastruktur. – Start med det samme i dit køkken, siger Michael Haase, Founder af det danske startup, Plant Jammer, der anvender kunstig intelligens og big data til at skabe velsmagende vegetariske retter. Og målet er at skalere, for det er ikke blot danskerne, men hele verden, der skal nedbringe kødforbruget, hvis klimaudfordringerne skal løses. Plant Jammers algoritme gør enkelt at tilberede velsmagende og let tilgængelige grøntretter. Målgruppen er hverken vegetarer eller veganere, men helt almindelige mennesker, der gerne vil spise mere grønt.
– Kan vi få 1 mia. mennesker til at spise plantebaseret 1 dag om ugen, sparer vi ligeså meget CO2, som hvis ALLE biler i USA, Tyskland, og England var elbiler, forklarer Michael.

Opgør med apps og Google-søgninger
Du har haft en lang dag på arbejdet. Du åbner køleskabet og finder et broccoli-hoved, en agurk, ketchup, og en pose gulerødder. Et par Google søgninger gør det ikke nemmere at finde en opskrift, og du har taget nok beslutninger for i dag… Så du køber take-away eller laver den sædvanlige spaghetti med kødsovs.
Dette scenario udspiller sig måske en halv milliard gange dagligt på globalt plan. Offeret er madspild, sundhed og pengepungen. Så Plant Jammer har sat sig for at bygge noget bedre…
Normale opskrifts apps og hjemmesider er en database af opskrifter kombineret med en søgefunktion. Men Plant Jammer mener, at teknologi kan så meget mere end bare vende kogebøger på hovedet og tilføje et par videoer. Plant Jammer er derfor gået dybt i tech-skuffen for at bygge noget bedre. De har i særdeleshed udviklet 3 teknologier:
1) Kunstig intelligens/Big data: Ved at tage 3 mio. opskrifter online og smide dem ind i en algoritme fra Kunstig Intelligens, har de fundet mønstre. De mønstre skaber et ‘smags-landskab’, der viser, hvilke ingredienser smager godt sammen og hvorfor.
2) Involvering af top-kokke i København: I samarbejde med kokke har Plant Jammer tilført to grundpræmisser i gastronomi: i) Balancér de 5 grundsmage (salt, sødt, surt, bitter, og umami), ii) Kontrastér teksturer (al dente, blød, knasende, og mundfølelse).
3) Sammen med den amerikanske kok Mark Bittman, har Plant Jammer kortlagt 15 grundopskrifter, som alle retter stammer fra. Plant Jammer har derefter defineret de retter, så man kan bygge uendelige variationer af dem på appen.

Hvorfor er det smart?
Plant Jammers teknologi gør det let og lynhurtigt at lave en ret, der er ny, lækker, og matcher de ingredienser, du har foran dig. De vender den klassiske opskriftsbog på hovedet – så man kan bygge sin egen opskrift ud fra de ingredienser, man har foran sig.
Det er smart, da appen dermed kan løse køkkenproblemer, som ingen andre kan:

Tast hvad der er i køleskabet, få en opskrift med præcis de ingredienser
Mens du køber ind i supermarkedet kan du bygge en opskrift
Tast din opskrift, og få tips til smagsforbedringer med algoritmen
Det er en uendelig kogebog, så brugeren kan få en uendelig strøm af inspirationer til grøntsagsretter, der passer til ens præferencer, f.eks. protein- eller fiberrig fra Norditalien

Kan man virkelig redde verden med mad?
Ifølge Plant Jammer er hjemmelavet plantebaseret mad er ét af de nemmeste dagligdags-måder at have en positiv effekt på bæredygtighed.
Plant Jammer eksisterer for at løse 3 globale problemer:
1)    Reducér madspild
2)    Spis mindre kød
3)    Spis mindre forarbejdet mad
– Vi tror på, at denne forandring kan komme fra Hr og Fru Jensen, uden at de skal være martyrer eller gå på kompromis med smag eller convenience. Plant Jammer vil give alle mulighed for skabe smagsfulde og varierende måltider baseret på grønsagsrester i køleskabet som hovedingrediens. Det skal være simpelt, sundt og pisselækkert, ellers får vi aldrig skabt en adfærdsændring, slutter Michael Haase.

Lær mere om Plant Jammer på http://www.plantjammer.com

Skrevet i: Frugt og grønt, Miljø og sundhed, Råvarer og ingredienser, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

FødevareproduktionFødevaresikkerhedMejeri12. 06. 2025

Nu kan råmælksost sikres mod uønskede bakterier, samtidig med at den unikke smag bevares. Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas bruger den energi- og vandbesparende teknologi raslysering fra danske Lyras. Det giver både høj fødevaresikkerhed og en god smag, da ostens naturlige vitaminer, enzymer og

Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

AktueltCertificeringForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

En ny undersøgelse viser, at videnskabsfolk fra alle kontinenter siger, at havets sundhed og biodiversitet er ved et tippepunkt. Der er dog optimisme i forhold til muligheden for at vende de negative påvirkninger af havet, hvis der handles nu. Forskere fra hvert eneste beboede kontinent er

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

Politik og eksport12. 06. 2025

Henrik Kjærgaard er udnævnt som ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Henrik Kjærgaard kommer fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor han har været afdelingschef siden 2020. Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Jacob Jensen siger om den nye

Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

I går den 12. juni fik Carlsberg Byen et nyt gastronomisk pejlemærke, da Paula åbnede dørene til en restaurant, der hylder nordisk skånsomt fanget fisk og skaldyr, fritlevende vildt og danske grøntsager.   Køkkenchefen Stefan Hansen medbringer erfaring fra bl.a. Kong Hans Kælder og

Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

MarkedsføringMesser og konferencerTop12. 06. 2025

På mandag bliver de eftertragtede Michelinstjerner uddelt ved et arrangement i Odsherred. Og som optakt til stjerneuddelingen er der fra 13. til 15. juni der liv og glade dage i Anneberg Kulturpark, når madfestivalen ’Smag på Anneberg’ løber af stablen for allerførste gang. Festivalen markerer

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

    12.06.2025

  • Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

    12.06.2025

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

    12.06.2025

  • Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

    12.06.2025

  • Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

    12.06.2025

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik