Politik og eksport
Trecifret millionbeløb skal bidrage til bæredygtig udvikling af dansk fiskeri og akvakultur
Nu åbner Fødevareministeriet for fem støttepuljer på i alt 123,8 mio. kr., som skal være med til at gøre Danmark til en af de førende
Plantebranchen får ny sekretariatschef
Plantebranchen – Europas største brancheforening for plantebaserede fødevarer – får ny sekretariatschef den 1. juni: Stella Staunstrup. Hun vil bidrage til et Danmark, som er
Ny brancheforening vil rydde op i ’lokale fødevarer’
Via gennemsigtighed og støtte til lokale fødevareproducenter, ønsker en ny brancheforening for lokale fødevarer at skabe et fællesskab, der styrker de enkelte aktører. Foreningen præsenteres
Singapore Airlines giver danske delikatesser luft under vingerne
Med konceptet ”Farm-to-plane” har Singapore Airlines i mere end et årti forkælet passagerernes smagsløg med lokale råvarer. Nu lancerer flyselskabet to ikoniske danske delikatesseprodukter på
Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring
Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival med opfordringen; gentænk madsystemet! Denne gang sker festivalen over fem
FødevareDanmark: Juniormesterlæren kan vende flere års elevtørke for fødevarefagene
Fødevarefagene har svært ved at tiltrække elever. Det kan den nye folkeskoleaftale være med til at ændre på, lyder vurderingen fra FødevareDanmark. Leif Wilson Laustsen,
Sukkerafgift, subventioner eller mærkninger? Ny rapport viser vejen til nye madvaner
I dag lanceres en ny rapport om, hvad der skal til for at ændre madvanerne i de nordiske lande. Rapporten viser, at skatter og subventioner
Kendskab til dyrevelfærdsmærket stiger blandt forbrugerne
Langt størstedelen af danskerne har kendskab til Det Statslige Dyrevelfærdsmærke ”Bedre Dyrevelfærd”. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Fødevarestyrelsen. Et bredt flertal
FødevareDanmark: ”Udenlandske fødevarer bør afgiftspålægges i samme omfang som danske”
4,5 kroner ekstra for en pakket hakket oksekød lyder måske ikke af alverden. Men det er problematisk for landets slagterbutikker, hvis regeringen følger Svarer-udvalgets anbefalinger
Danmark bevarer den økologiske førertrøje
Danmark er fortsat det land i verden med den højeste økologiske markedsandel på 12 pct. Det viser en ny rapport fra forskningscenteret FiBL. Danskerne indtager
Hent flere