• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ11. 02. 2025 | Mikkel Bækgaard

Pizza er nu danskernes foretrukne aftensmad

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ11. 02. 2025 By Mikkel Bækgaard

Hver aften i 2024 spiste flere end hver 20. dansker pizza. I en ny undersøgelse overhaler pizzaen lige præcis kylling og brød med pålæg som danskernes mest populære aftensmad. Pizzaens popularitet bekræftes af både salgstal fra en udstyrsleverandør og fødevarebranchen, som begge oplever stor vækst i salget.

Italienertærte, ostehjul eller mafialagkage. Pizzaen har mange kælenavne, og det er vidt forskelligt, om man foretrækker calzone, deep pan eller den klassiske, men danskerne spiser den italienske specialitet som aldrig før.

Ifølge en undersøgelse gennemført af Landbrug & Fødevarer baseret på data indsamlet af Voxmeter, så blev pizza i 2024 danskernes foretrukne aftensmad efter at have overhalet kylling og rugbrød med pålæg i løbet af det seneste år.

“Jeg må indrømme, at det overrasker mig. På den anden side kan en pizza både være det nemme måltid på farten som take away, og måltidet som hele familien samles om at lave derhjemme. Når vi ser på salgstallene, er det særligt det sidste, der er i vækst lige nu. For der bliver solgt mere pepperoni og chorizo i supermarkederne end nogensinde før,” siger Mette Færch, der er innovationsdirektør i Danish Crown.

Danskerne investerer i pizza-udsty

Der er uden tvivl stor appetit på at lave pizzaer hjemme i køkkenerne, for danskerne investerer i pizzaovne, googler pizzaopskrifter og køber ind til pizza som aldrig før.

Salget af pepperoni og chorizo er steget med 17 procent i 2024 i detailhandlen, og på Google er søgningen på “pizza opskrift” steget med 15 procent det seneste år. I Danish Crowns eget opskriftsunivers voksede antallet af besøgene relateret til pizzaopskrifter også med hele 75 procent i 2024.

Hos grillproducenten Cozze oplever de den store pizzatrend som en ny “grillrevolution”, der virkelig tog fart i covid-19-årene. De gik fra at sælge 1.000 pizzaovne i 2020 til at sælge over 20.000 i 2021, og siden har det været et spørgsmål om at følge med efterspørgslen.

“Pizza er gået fra at være fastfood til også at være et måltid, vi vil lave sammen som familie med vores børn eller gæster, fordi pizza med en pizzaovn kan laves i en virkelig god kvalitet på få minutter. Og flere og flere søger netop den gode kvalitet. Det er ikke bare den færdiglavede dej, den billige tomatsovs eller cocktailpølserne på dåse. Folk eksperimenterer og vil have kvalitet og gode råvarer,” siger Allan Boutrup, der er salgsdirektør hos Cozze.

Fakta: Top 10 over danskernes foretrukne aftensmåltider

1.000 respondenter har i hvert kvartal i 2024 svaret på, hvad de fik til aftensmad dagen før. Listen er sammensat af svarene fra alle fire kvartaler.

Top 10 aftensmåltider i Danmark 2024

1.      Pizza / pizzasnegle

2.      Kylling med tilbehør

3.      Rugbrød / andet brød med tilbehør

4.      Bøf / hakkebøf med tilbehør

5.      Pastaretter i øvrigt

6.      Burger

7.      Frikadeller med tilbehør

8.      Suppe

9.      Pasta kødsovs / bolognese / kødboller i tomatsovs

10.    Steg (fx flæskesteg, lammekølle, okseculotte el.lign.) med tilbehør

Kilde: Voxmeter for Landbrug & Fødevarer. Undersøgelsen er national repræsentativ på køn, alder, region og uddannelse.

Skrevet i: Forskning og uddannelse, Kød, fisk og fjerkræ

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik