• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice17. 10. 2023 | Mikkel Bækgaard

Odsherreds mad-pioner Claus Henriksen er Kokkenes Kok

Foodservice17. 10. 2023 By Mikkel Bækgaard

Kokkenes Kok er en æresbetegnelse, der tildeles en kok for en bemærkelsesværdig indsats for at fremme dansk gastronomi. I år er denne ære blevet tildelt Claus Henriksen, en kok, der på imponerende vis har forstået at omsætte Danmarks skønne natur og råvarer til enestående smagfulde og utraditionelle retter.

Claus Henriksen har i over 15 år været dedikeret til at skabe madkunst ud af den lokale natur og råvarer, der findes i Odsherred og omegn. Gennem sin tid som køkkenchef på Dragsholm Slot, i hele 13 år, har han forvandlet stedet til en institution inden for dansk gastronomi. Under hans ledelse modtog restauranten talrige priser og anerkendelser, herunder en Michelin-stjerne, der gjorde den til en af provinsens første stjernebestrøede restauranter.

I de senere år har Claus Henriksen startet sine egne spisesteder, der først var på Michelin-niveau og senere blev et spisehus med fokus på pasta og lokale grøntsager. Han har en sjælden evne til at skabe nye smagsoplevelser, kombineret med en fremragende kulinarisk dygtighed og en hjertevarm humor, der gør ham yderst populær i hele branchen.

Fejret til arrangement på Sjette Frederiks Kro

Prisen “Kokkenes Kok 2022” er et skulderklap til Claus Henriksen for hans utrættelige dedikation til at højne dansk gastronomi og hans evne til at lade sig inspirere af Danmarks enestående natur og råvarer.

Claus Henriksen blev i år fejret til Fonden Dansk Gastronomis festaften, som blev afholdt søndag den 8. oktober på Sjette Frederiks Kro i Risskov. På aftenen uddelte fonden også den særlige Hæderspris som tildeles en personlighed der over en årrække har gjort en ekstraordinær indsats for gastronomien i Danmark. Prisen er tidligere kun blevet uddelt få gange, blandt andet til Jan Restorff og Jean-Louis Lieffroy.

Denne gang tilfaldt æren det mangeårige medlem af Fonden Dansk Gastronomi og pioner inden for dansk gastronomi Jens Peter Kolbeck.

Om Fonden Dansk Gastronomi

Fonden Dansk Gastronomi arbejder for at fremme dansk gastronomi og højne niveauet i branchen. Dette opnås gennem støtte til lovende danske kokke, der får mulighed for videreuddannelse gennem kurser og studieophold i både Danmark og udlandet. Fondens mål er at fastholde og løfte dansk gastronomi til et internationalt niveau. Derudover sponsorerer fonden konkurrencer og fødevarerelaterede arrangementer

Fonden Dansk Gastronomi repræsenteres af en række førende kokke fra danske restauranter samt fødevarevirksomheder som Danish Crown og Arla. Disse kokke bidrager ulønnet til fondens arbejde, hvor samarbejde og kreativitet udfolder sig for at gavne hele branchen.

Tidligere vindere af “Kokkenes Kok”:

  • 2021: Morten Nielsen
  • 2020: Jesper Koch
  • 2019: Kenneth Toft-Hansen
  • 2018: Lisbeth Jacobsen
  • 2017: Jakob Mielcke
  • 2016: Mikkel Maarbjerg
  • 2015: Per Thøstesen, Bistro Boheme
  • 2014: Torsten Vildgaard, Restaurant Studio
  • 2013: Claus Christensen, Restaurant Gammel Mønt
  • 2012: Jens Peter Kolbeck, Gastronomisk Konsulent
  • 2011: Rasmus Kofoed, Geranium
  • 2010: Restaurant Noma v/ Claus Meyer og René Redzepi
  • 2009: Bo Jacobsen, Restaurationen
  • 2008: René Redzepi, Restaurant Noma
  • 2007: Francis Cardenau, UMAMI og Le Sommelier
  • 2006: Erwin Lauterbach, Restaurant Saison
  • 2005: Michel Michaud, Ruths Hotel
  • 2004: Søren Gericke, Restaurant Grisobasovitz
  • 2003: Lars Nielsen, Restaurant Kommandanten

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik