Det er helt umuligt at finde de økologiske varer, som jeg skal bruge. Og i øvrigt gør økologien ingen forskel, så jeg kan lige så godt købe konventionelt. Sådan lyder nogle af de påstande, som florerer blandt madprofessionelle. Men er de nu også rigtige?
Det skal et korps af økologiske ambassadører undersøge på en rejse gennem økoland. Korpset består af:
Michael Allerup, enhedschef for Bispebjerg og Frederiksberg hospitaler, samt næstformand i Kost & Ernæring
Anne Hjernøe, kok og journalist
Anne Cathrine Christensen, køkkenchef på Sinatur Hoteller
Mads Simon Dreyer, kok på Skolerne i Oure
Jonas Finnich Pedersen, underviser på FGU Hovedstaden
Liselotte Andersen, inspirationskok hos Ken Storkøkken.
– Det handler overordnet om at ruste de seks fagpersoner med viden og give dem en række oplevelser med økologien, som de kan formidle videre til en bred målgruppe i fødevare- og madbranchen, fortæller Torben Blok, projektleder og markedschef for Foodservice i Økologisk Landsforening, som står bag projektet.
– Målet er desuden at give dem mulighed for at bidrage til den økologiske fremtid og få indblik i den måde, som producenter og virksomheder arbejder med udviklingen af nye råvarer og produkter.
De seks ambassadører har allerede været på deres første studietur, som gik til verdens største messe for økologiske fødevarer, BioFach, i Nürnberg. Målet for ambassadørerne var at få knust myten om, at der ikke findes et bredt økologisk varesortiment.
Næste stop på rejsen for de seks ambassadører er et heldags seminar i forsommeren, der inviterer til dialog og vidensdeling med madprofessionelle og meningsdannere med fokus på myten om, at økologien ikke gør en bæredygtig forskel.
Til efteråret går turen så til et af Økologisk Landsforenings ulands-projekter, hvor ambassadørerne bliver præsenteret for, hvordan økologisk landbrug og de økologiske principper kommer i spil i nogle af verdens fattigste egne og dermed sikre mad nok til alle.
I løbet af året vil ambassadørerne desuden deltage i messer, seminarer og arrangementer med fagpersoner fra fødevare- og madbranchen. Vil du vide mere om eller have kontakt til en eller flere af de økologiske ambassadører er du velkommen til at kontakte Økologisk Landsforening.