• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Ikke kategoriseret31. 10. 2023 | Mikkel Bækgaard

Mor inspirerer mest – men også kendiskokke inspirerer danskernes madlavning

Ikke kategoriseret31. 10. 2023 By Mikkel Bækgaard

Selvom mor er danskernes største inspirationskilde, når det kommer til madlavning, søger mange danskere også inspiration fra kendte kokke. Det viser en ny undersøgelse fra HelloFresh, der også afslører stjernekokkene med størst indflydelse.

James Price (th) er blandt de kendte kokke, der inspirerer danskernes mest til deres madlavning.
Foto: Michael Barrett Boesen

Når det kommer til danskernes madlavning, falder æblet ikke langt fra stammen.

I hvert fald viser en ny undersøgelse fra HelloFresh, at mor er danskernes største inspiration i gastronomisk udfoldelse. Knap halvdelen (44 procent) svarer, at mor er den person, der har inspireret dem mest til at lave mad. Til sammenligning kommer far ikke engang tæt på (20 procent).

”At kunne dele opskrifter og madlavning med sine børn er ægte kærlighed, og på den front har fædre noget at indhente. Forældre har en fantastisk mulighed for at lære deres børn gode spisevaner samtidig med, at de har det sjovt sammen i køkkenet,” siger Sara Hoffgaard, madekspert hos HelloFresh.

Engelske og danske stjernekokke hitter

Ser man ud over nærmeste familie, henter danskerne også madlavningsråd hos både danske og internationale stjernekokke. Mere end hver fjerde dansker (29 procent) lader sig således inspirere af kendiskokke eller madinfluencere.

Her topper engelske Gordon Ramsay og Jamie Oliver listen, mens også danske Nikolaj Kirk, Adam Price og Claus Meyer er populære. Umut Sakarya og Jesper Vollmer ligger ligeledes i top-10. Navne, der alle har optrådt på tv og sociale medier.

”Både tv og sociale medier bugner i dag med indhold, der giver inspiration og praktiske råd til madlavning. Det er ikke bare lettere end nogensinde at udvikle sine evner i køkkenet, det er også en god måde at opdage nye retter og madkulturer på,” siger Sara Hoffgaard.

At have inspirationskilder ser også ud til at have indvirkning på graden af selvtillid i køkkenet, som blandt danskerne er høj. Størstedelen (65 procent) anser nemlig deres køkkenfærdigheder for enten at være ’gode’ eller ligefrem ’fremragende’.

I den anden ende svarer blot 8 procent, at deres madlavningsevner er ringe.

Kokke, der har inspireret danskernes madlavning mest

  1. Gordon Ramsay
  2. Jamie Oliver
  3. Adam Price
  4. Nikolaj Kirk
  5. Claus Meyer
  6. Umut Sakarya
  7. Jesper Vollmer
  8. Claus Holm
  9. James Price
  10. Timm Vladimir

Skrevet i: Ikke kategoriseret

Seneste nyt fra redaktionen

Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

AktueltMesser og konferencer11. 09. 2025

Onsdag den 10. september var fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice værter for inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’ i TAP1 i København. Der var i år rekordstor opbakning til arrangementet med over 160 udstillere og 1.700 deltagere. En stor del af den danske fødevarebranche

Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

Messer og konferencer11. 09. 2025

Med omkring 4.300 udstillere og 135 fællesstande åbner Anuga Fine Food 2025 i Köln i sin hidtil største udgave. Fagmessen under Anuga-paraplyen viser, hvordan delikatesser, gourmetprodukter og basisfødevarer vinder global betydning. Fra Altunkaya Ins. Nak. Gida Tic. A.S. over Calvo

Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

Detailhandel og en gros11. 09. 2025

Dagrofa har stigende salg af kædernes egne mærker. Nu kan kunderne møde mere end 40 nye produkter i premium-mærket OMHU. Ost, pølser, laks, ris, pasta og pastasovs. Dagrofas premiumbrand OMHU har lige fået tilført mere end 40 nye varer, som er rettet mod forbrugere, der også kigger efter luksus

Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

AktueltMejeriMesser og konferencer11. 09. 2025

Lørdag den 20. september serverer ’Cheese Copenhagen’ et stort - og gratis - ostebord i TorvehallerneKBH: 86 danske oste fra store og små mejerier.  Er man interesseret i ost, bør man lægge vejen forbi det københavnske madmekka TorvehallerneKBH lørdag den 20. september. Fra kl. 11 til 16

Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

DrikkevarerMesser og konferencerTop11. 09. 2025

Festivalen Kaffe & Sensorik, der vender tilbage til Aarhus i oktober, samarbejder med den socialøkonomiske virksomhed Social Craft om at skabe nye arbejdspladser til dém, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Når festivalen Kaffe & Sensorik indtager Aarhus Congress Center den

Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed09. 09. 2025

Fødevaregrosissten Dagrofa Foodservice og techvirksomheden FoodOp har forenet kræfterne i et nyt partnerskab, der skal gøre det nemmere drive et professionelt køkken. En digital assistent skal sikre, at der kommer mere fokus på madglæde og på kampen mod madspild i en travl hverdag. Dagrofa

Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

AktueltBrød og kagerForskning og uddannelse09. 09. 2025

Line Munk Erikslev, der er bager hos KonditorBager i Ørum, deltager ved EuroSkills 2025 i Herning. Med masser af træning og lokal opbakning sætter hun barren højt og sigter efter øverste trin på podiet.  Den efterhånden rutinerede Skills-deltager og bager Line Munk Erikslev, som sidste år vandt

DLG Group kickstarter pilotprojekt, der skal dokumentere effekterne af regenerativ dyrkning

LandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 09. 2025

I de seneste to år har DLG Group arbejdet for at fremme det regenerative landbrug, og nu tager andelsselskabet endnu et skridt, når man samler 10 udvalgte landbrug i et pilotprojekt, der skal opsamle data og beregne effekterne på dyrkningsformen. ”Et er, at vi kan se og mærke med vores egne

To nye profiler i Danish Crowns bestyrelse

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ09. 09. 2025

På et møde i sidste uge har Danish Crowns repræsentantskab godkendt, at Mogens Nørgaard Mogensen og Carsten Rasmussen træder ind i bestyrelsen for Danish Crown AmbA. På indstilling fra Nominerings- og Evalueringsudvalget har Danish Crowns repræsentantskab i sidste uge godkendt to ændringer i

Nyt ambassadørkorps skal styrke Food Festivals fremtid

AktueltMesser og konferencer09. 09. 2025

Danmarks største madfestival ”Food Festival” stifter et nyt ambassadørkorps med målet om at konsolidere og styrke festivalens fremtid. Blandt ambassadørerne er blandt andre Aarhus’ borgmester Anders Winnerskjold, regionsrådsformand Anders Kühnau og næstformand i Salling Fondene Karin

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  •  04-09-2025

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays ›

    Busch Vakuumteknik A/S
  •  01-09-2025

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære ›

    Dagrofa Foodservice A/S
  •  28-08-2025

    Ses vi på HI-messen? ›

    DENIOS ApS
  •  21-08-2025

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier ›

    DENIOS ApS
  •  19-08-2025

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe? ›

    Busch Vakuumteknik A/S
  •  14-08-2025

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder ›

    DENIOS ApS
  •  11-08-2025

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted ›

    Busch Vakuumteknik A/S
  •  07-08-2025

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7 ›

    DENIOS ApS
  •  07-08-2025

    Mindre vedligeholdelse takket være avanceret vakuumgenerering fra Busch ›

    Busch Vakuumteknik A/S
  •  07-08-2025

    Mere end 500 er allerede tilmeldt – skal du med? ›

    Dagrofa Foodservice A/S

Seneste Nyheder

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

  • Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

    09.09.2025

  • Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

    09.09.2025

  • DLG Group kickstarter pilotprojekt, der skal dokumentere effekterne af regenerativ dyrkning

    09.09.2025

  • To nye profiler i Danish Crowns bestyrelse

    09.09.2025

  • Nyt ambassadørkorps skal styrke Food Festivals fremtid

    09.09.2025

  • Toms Gruppen giver nyt liv til den ikoniske Guldæske

    04.09.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på brød, mel og bagværk

    04.09.2025

  • 1400 studerende fra amerikanske universiteter skal opleve dansk madkultur og gastronomi

    04.09.2025

  • Danmarkshistoriens største uddannelsesevent starter snart

    04.09.2025

  • Vinderne af Produktprisen og Irma-Prisen 2025 er fundet

    04.09.2025

Alle nyheder ›

/Brochurer
/White papers

  • Image Brochure
  • Kaffetid – Kaffe med bæredygtig profil
  • Kaffetid – Kaffe og te på højt niveau
  • Kaffetid – Fuldendte kaffeoplevelser
  • Kaffetid – Skab kaffekultur med Merrild & lobbyliv med Lavazza
  • Kaffetid – Det oser af god caféstil
  • Kaffetid – Den Aktive Kaffepause
  • Kobia 100 års jubilæum
  • Kaffetid – Skab værdi for dit personale med go’ kaffe
  • Scandinavia Grapevine Summer 2018
Se alle ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik