• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Ikke kategoriseret29. 03. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Michelin-drys over Tivoli

Ikke kategoriseret29. 03. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Sommeren kommer til at stå i højgastronomiens tegn i Tivoli, når både spanske, danske og islandske stjernekokke disker op med Michelin-hædret mad i Det Japanske Tårn.

Det Japanske Tårn bliver centrum for gastronomi af højeste klasse i sæsonen 2022.

Foodies og gastroturister kan godt begynde at glæde sig. Tivoli byder igen i år Havens gæster på mad i internationale topklasse i Det japanske Tårn. Sidste år var det de to-stjernede Michelin-restauranter AOC og færøske KOKS, som trak fulde huse. I år gentager Tivoli altså succesen og byder hele tre klasserestauranter inden for i forlystelseshaven.

Studio
Fra den 21. april til den 25. juni byder Restaurant STUDIO velkommen og giver Tivolis gæster mulighed for at opleve, hvorfor køkkenchef, Christoffer Sørensen, er kåret til årets unge kok i Michelinguiden og har opnået Global Master Level i den danske White Guide. Christoffer Sørensen er endda nomineret i hele to kategorier ved dette års Årets Ret-konkurrence, som bliver kåret af Danske Madanmeldere. Til gæsterne i Det japanske Tårn har Christoffer Sørensen sammensat en gennemført gastronomisk oplevelse med ni serveringer, som afspejler det spirende forår og har særlig vægt på skånsomt fanget fisk, danske østers og blæksprutter, samt sæsonens udbud af grønt, understøttet af syltninger og fermenteringer. Restaurant STUDIO er p.t. ved at finde nye lokaler, så pop-up restauranten i Tivoli er eneste chance for at opleve Christoffer Sørensen og co’s mad henover sommeren.

– Tivoli er et sted, hvor traditionen lever, men hvor innovation og nytænkning altid har været velkommen. Sådan er Studio også. Vi har rødder i det traditionelle håndværk, men vi udfordrer vanetænkningen og søger hele tiden udviklingen for at vise vores gæster nye veje til velsmag med kant og karakter. Vi vil gerne tilføje den gamle have et gastronomisk særpræg, som sætter nye standarder for, hvor godt man kan spise i Tivoli, siger køkkenchef Christoffer Sørensen.

Paco Morales
Efter Studio rykker en af Spaniens mest hypede kokke, Paco Morales, ind i Det japanske Tårn. Paco Morales, der også kendt som kokkeverdenens Indiana Jones, laver hvad der bedst kan betegnes som ”gastro-arkæologi”, hvor han genopdager og genopfinder mad fra det 10.-15. århundrede og skaber smukke, velsmagende retter, der forbinder fortidens ingredienser og smage med nutidens avancerede teknikker. Til gæsterne i Tivoli har han skræddersyet en unik menu, som indeholder både andalusiske og danske ingredienser samt mere klassiske gourmet-råvarer som østers, tun og marv, og som kombinerer oplevelserne fra hans to-Michelin stjernede NOOR i jordnære versioner med den mere uformelle, udogmatiske og legesyge restaurant El Bar. Paco Morales’ mad kan opleves fra den 2. juli til den 28. juli.  

– Det er lykkedes mig at sætte Córdoba på det gastronomiske verdenskort. Nu er det min ambition at bringe skønheden og ideerne fra mit koncept videre ud i verden, og Tivoli er en vidunderlig platform til at nå ud til foodies og gastro-entusiaster i Danmark. Jeg har fået at vide, at Det japanske Tårn har 2800 lyspunkter, men vi tror, at vores projekt vil få det til at skinne endnu stærkere, siger Paco Morales.

Restaurant Dill
Pop up-sæsonen rundes af fra den 1. august til den 11. september med islandske Restaurant Dill, som byder på noget så unikt som islandsk Michelinmad. Ejer og chefkok Gunnar Karl Gìslasson serverer uforudsigelig og kreativ islandsk fine dining, som på den ene side har fødderne dybt plantet i islandske madtraditioner og råvarer og på den anden side er fyldt med moderne teknikker, legesyge og internationalt udsyn. Gunnar Karl Gìslasson kommer til Tivoli med en menu, som er bygget op om islandske råvarer og teknikker som vintertørret havkat, tang, frisk fisk, fermentering og Hangikjöt, som er kød røget over tørret fåregødning, og som samtidig trækker på inspiration og teknikker fra hans tid fra en række toprestauranter i Danmark og New York. Ligesom KOKS bragte Færøerne ind i Tivoli sidste år, får Tivolis gæster med Dill en unik mulighed for at smage islandsk mad fra øverste hylde uden at skulle finde passet frem og veksle valuta.

– Min ambition er at bringe noget unikt og ægte islandsk til København. Dill handler om islandske ingredienser og traditioner serveret på en smuk og elegant måde. Samtidig er målet at skabe en varm, rar og uprætentiøs stemning – et sted hvor vores gæster føler sig hjemme. Jeg arbejdede i Danmark for cirka 20 år siden under stjernekokke som Jens Peter Kolbeck, Erwin Lauterbach og Mikkel Maarbjerg. Det var en magisk tid, og jeg har savnet København lige siden. Så det her er en perfekt mulighed for at komme tilbage og opleve nogle fantastiske uger i en by, som jeg elsker og savner, siger chefkok og ejer, Gunnar Karl Gìslason.

Gastronomisk hovedstad

Hos Tivoli er de glade for at kunne tiltrække profiler af den kaliber til den gamle have.

– Tivoli skal være kendt for altid at have noget for enhver smag og pengepung, når det kommer til et måltid mad.  Vi er derfor glade for, at vi igen i år kan tilbyde vores gæster restaurantoplevelser i verdensklasse. Tivoli skal være et sted, hvor gæsterne bliver udfordret på alle sanser. Derfor er gastronomien et helt selvfølgeligt fokuspunkt for os, og vores ambition er, at Tivoli med tiden også skal være en international gastro-destination. Vi er allerede kendt for mange ting, som folk er villige til at rejse efter, men vores målsætning er, at man også vil rejse efter det gode måltid i Tivoli på samme måde som den gode tur i rutsjebanen eller det smukke haveanlæg. Tivoli har alle dage handlet om udsyn, og det er skønt, at vi igen i år kan vise så meget af den gastronomiske verden frem og give Havens gæster unikke spiseoplevelser på højeste niveau. Samtidig med at vi fortsat har alverdens til gode, fortæller Susanne Mørch Koch, Tivolis direktør.

– København er en gastronomisk hovedstad, og vores mål er at Tivoli skal afspejle det, der sker på den københavnske madscene. Så vi er glade for, at vi har fået et flot line up i hus, som passer godt ind i vores overordnede food-strategi. Vi ved, at gæster fra ind- og udland er parate til at rejse langt for at opleve det udsøgte måltid, og nu hvor corona-restriktionerne er ophævet, håber vi for alvor, at der kommer gang i gastro-turismen igen. Vi giver i hvert fald foodies og gastro-folk tre gode grunde til at tage rejsen hertil. Dill er eksponent for nordatlantisk gastronomi, som er noget af det mest hypede for tiden, Paco Morales er en af verdens varmeste kokkenavne, og så er det fantastisk, at STUDIO og Christoffer Sørensen fortsætter deres rejse hos os og giver Tivolis gæster mulighed for at smage en af dansk gastronomis allerstørste talenter. Vi håber og regner med, at det bliver en lige så stor succes som sidste år, og at de gæster, som ikke fik bord sidste år, kan komme ind i år, uddyber senior director for Tivoli High End, Mikkel Ulstrup.

Pop up i Det japanske Tårn åbner d. 21. april med STUDIO. Billetter til alle tre pop-ups kan købes fra d. 24. marts her: http://www.tivoli.dk/popup – Tivoli åbner for sommersæsonen d. 8. april

Skrevet i: Ikke kategoriseret

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  •  01-07-2025

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem ›

    Spirax Sarco Danmark
  •  26-06-2025

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger ›

    Busch Vakuumteknik A/S
  •  26-06-2025

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien ›

    DENIOS ApS
  •  19-06-2025

    Så er det sidste chance ›

    DENIOS ApS
  •  12-06-2025

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum ›

    Busch Vakuumteknik A/S
  •  12-06-2025

    Sikker tøndehåndtering starter her ›

    DENIOS ApS
  •  05-06-2025

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde ›

    Spirax Sarco Danmark
  •  05-06-2025

    Lær at håndtere lækager på 90 min. ›

    DENIOS ApS
  •  03-06-2025

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025 ›

    Busch Vakuumteknik A/S
  •  02-06-2025

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder ›

    Nemco Machinery A/S

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

/Brochurer
/White papers

  • Image Brochure
  • Kaffetid – Kaffe med bæredygtig profil
  • Kaffetid – Kaffe og te på højt niveau
  • Kaffetid – Fuldendte kaffeoplevelser
  • Kaffetid – Skab kaffekultur med Merrild & lobbyliv med Lavazza
  • Kaffetid – Det oser af god caféstil
  • Kaffetid – Den Aktive Kaffepause
  • Kobia 100 års jubilæum
  • Kaffetid – Skab værdi for dit personale med go’ kaffe
  • Scandinavia Grapevine Summer 2018
Se alle ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik