Kineserne vil i stadig stigende grad have pizza, og står det til Arla, skal der danskproduceret mozzarella-ost ovenpå.
Derfor omlægger mejeriselskabet sin produktion på det sønderjyske Branderup Mejeri, så de ansatte fra 2015 skal producere mozzarella-ost i stedet for den gule ost, der bliver produceret i dag.
– Efterspørgslen efter mozzarellaost er stigende. Og vi forventer os især meget af det kinesiske marked, hvor fast food industrien i disse år vokser hurtigt. De kinesiske forbrugere efterspørger for eksempel mozarellaost til pizzaer, og vi ser muligheder både i at levere til fødevareindustrien og detailhandlen, siger Jais Valeur, der er koncerndirektør med ansvar for Arlas globale produktion og produkter i en pressemeddelelse.
I dag produceres der 75.000 tons mozzarellaost på Rødkærsbro Mejeri, men dette er maksimal kapacitet for mejeriet. Derfor vil Arla udvide med Branderup Mejeri, der når omlægningen er gennemført, vil kunne bidrage med 25.000 tons ekstra årligt af den oprindeligt italienske ostetype.
Den nuværende produktion af gul ost skal i stedet flyttes til Taulov samt det sydtyske Sonthofen.
Branderup Mejeri har omkring 80 ansatte, og Arla skriver i sin pressemeddelelse, at forventningen er, at omlægningen kan langtidssikre det nuværende antal arbejdspladser.