Fra det nye pølsemageri i Hammelev har Slagter Lampe øget holdbarheden på sine røgede grillpølser til glæde for kunderne, samtidig er de klar til at sparke grillpølsesæsonen i gang med nye varianter.

I 2018 flyttede Slagter Lampe ind i nyt pølsemageri i Hammelev ved Haderslev. Projektet var undervejs i to år, og Steen Lampe var dybt involveret i design af pølsemageriet sammen med teknikere og foodrådgivere for at få det optimale produktionsmiljø og vareflow og ikke mindst de bedste arbejdsbetingelser for medarbejderne.
Det har givet optimale produktionsfaciliteter med skarp adskillelse af hygiejnezoner og lukkede miljøer til de enkelte afdelinger lige fra produktion til røgning og modning og til sidst pakning af produkterne. Tiltag, der samtidig sikrer en 100 procent ensartet slagterkvalitet ved hver levering. Rene råvarer og godt slagterhåndværk er essensen af et kvalitetsprodukt, hvor også øget holdbarhed er en ekstra gevinst for alle kunder og ikke mindst butikkerne.
International certificeret
Gennem længere tid har Slagter Lampe testet holdbarheden på sine røgede grillpølser og er nu klar til at gå på markedet med en lang holdbarhed på 45 dage fra produktion på alle røgede grillpølser. Dette sker vel at mærke uden ændring i pølsernes originale opskrifter, men udelukkende fordi, der er styr på hygiejneforholdene og processerne igennem pølsemageriet. Opskrifterne er de samme, som de altid har været. Det er summen af de enkelte processer, der gør det muligt at forlænge holdbarheden.
– Det er et tiltag, som styrker værdikæden og giver bedre udnyttelse af varen og dermed også forbedring i forhold til at undgå madspild. Vi har allerede fået mange positive tilkendegivelser fra kunderne, udtaler Steen Lampe, 3. generation af slagterfamilien og fortsætter:
– De nye produktionsfaciliteter har også betydet, at vi sidste forår fik en IFS-certificering, der sikrer, at vores produkter og produktion opfylder alle krav til kvalitet, fødevaresikkerhed, hygiejne og sporbarhed. IFS (International Food Standard) er en af de højeste standarder inden for fødevarer, og vi er glade for også at kunne tilbyde denne sikkerhed til vores kunder.
Nu er det ved at være grilltid
Slagter Lampe er altså faldet rigtigt godt til i det nye pølsemageri, hvor de nu er klar til at skyde grillpølsesæsonen i gang.
– Nu er vi klar til for alvor at skyde grillpølsesæsonen i gang og introducere nye grillvarianter til markedet. Vi har udviklet tre nye spændende varianter med kyllingekød, som også har 45 dages holdbarhed. Interessen for kyllingekød generelt er steget de seneste år, og markedet har længe manglet kyllingepølser i slagterkvalitet.