• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceFødevareproduktionMarkedsføring07. 06. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Kulinariske ruter skal guide til god smag i sommerlandet

FoodserviceFødevareproduktionMarkedsføring07. 06. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Lokale råvarer, håndværk og passionen for god mad kender ingen grænser, og fire nye kulinariske ruter i det sydlige Danmark og nordlige Tyskland viser nu vej til en lang række producenter og restauranter af høj kvalitet. Med appen Naturlandet kan alle komme med på ruten af producenter og restauranter.

Søllestedgaard er et af de steder man kan besøge på en af de kulinariske ruter. Foto: Tour-Bo.

I sommeren 2019 startede et tæt samarbejde mellem 9 tyske og danske partnere med målet om at styrke fokus på kvalitetsproducenter, håndværkstraditioner, regionens madkultur og områdets mange spændende restauranter. Samarbejdet har nu resulteret i fire kvalitetsruter med de bedste kulinariske tilbud til turister og lokale på begge sider af grænsen.

– De nye kulinariske ruter er virkelig med til at styrke vores område. De kan både være med til at tiltrække turister og give turister som lokale nogle meget fine madoplevelser. Både vi lokale og vores turister kender efterhånden godt vores smukke natur og lange strande, så disse ruter vil kun gøre os til et endnu mere attraktivt sted at holde ferie, flytte til og bo, og det er meget positivt for en landdistrikt-kommune som vores, som vægter madkultur meget højt, siger formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget Ole K. Larsen, der personligt glæder sig til at komme afsted på de nye ruter.

Ideen til de fire ruter med fokus på store kulinariske oplevelser er født i Lolland Kommune, som er én af projektejerne.

– Det er helt fantastisk at ruterne nu er etableret til gavn for både turister og lokale borgere. Det er et resultat, som kun har været muligt fordi vi har arbejdet så tæt og godt sammen på tværs af Lolland og Guldborgsund Kommune og sammen med Visit Lolland-Falster og Business LF. Det er et samarbejde som i fremtiden skal styrkes endnu mere, så vi får det maksimale ud af den kommende forbindelse til Femern og de mange muligheder nærheden til Tyskland giver, siger sektorchef Birgitte Rønnow, Lolland Kommune.

De fire ruter hedder ”Den kulturhistoriske Madrute”, ”Søde Fristelser”, ”Naturens Spisekammer” og ”Gourmetruten”. Sidstnævnte er udviklet af den tyske projektpartner FEINHEIMISCH – Genuss aus Schleswig-Holstein e.V., som er det ældste fødevarenetværk af producenter og restauratører i Nordtyskland.

– For at være med i FEINHEIMISCH skal restauratører og producenter anvende mindst 60 % regionale råvarer, undgå convenience produkter og kunstige tilsætningsstoffer, støtte håndværksmæssig forarbejdning og en bæredygtig orientering samt ligge i Slesvig-Holsten. Med dette udgangspunkt har vi sammensat en rute med næsten 100 steder i Danmark og Tyskland, som deler vores tilgang til fødevareproduktion og gastronomi, og hvor man som gæst vil få en oplevelse ud over det sædvanlige, fortæller Elisabeth Jacobs-Götze og Wolfgang Götze fra FEINHEIMISCH.

Naturlandet Lolland-Falster

Fra Lolland-Falsters side deltager cirka 40 virksomheder i de fire ruter, som findes i Naturlandet Lolland-Falsters app, og som dermed præsenteres sammen med øvrige rekreative tilbud på Lolland-Falster.

Udviklingschef for Visit Lolland-Falster, Lindy Kjøller, udtaler: ”Vi ser ruterne som et fantastisk supplement til Naturlandets allerede flotte overblik over rekreative tilbud og naturoplevelser på øerne. Fra Visit Lolland-Falsters side har vi netop fokus på gastroturismen, outdoor-turismen og de udenlandske gæster, og vi vil i den kommende tid se på hvordan vi kan bedst kan bruge ruterne til at styrke de eksisterende tilbud inden for netop madoplevelser og vores eget fødevarenetværk, Muld Lolland-Falster”.

I alt er der næsten 200 deltagende virksomheder på ruterne, som omfatter den nordlige del af Slesvig-Holsten, Sønderjylland og Lolland-Falster.

Åse Ditlefsen Ferrão fra Sønderborg kommune er stolt over at være en del af de fire dansk-tyske fødevareruter, som er udviklet i TOUR-BO:

– Det er vigtigt for os i grænselandet at hæge om og formidle de lokale fødevarer og de lokale traditioner for madretter, som vi deler med det sydslesvigske område. Det er dejligt at udvide samarbejdet på tværs af grænsen, så det også dækker det kulinariske område, og vi forventer, at det kan være starten på et frugtbart samarbejde om fødevareturisme. De restauranter og fødevareaktører, som har valgt at være med i ruterne, er værdige repræsentanter for vores område, og vi glæder os til at kunne tilbyde turister og lokale denne nye mulighed for let at kunne finde gode spisesteder og steder, hvor man kan købe lokale fødevarer – og at flere fødevareaktører vil være med på en rute i fremtiden.

For at finde de fire ruter skal du downloade app´en Naturlandet. Her findes desuden masser af andre forslag til udflugter og oplevelser på Lolland-Falster.

Skrevet i: Foodservice, Fødevareproduktion, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

FødevareproduktionFødevaresikkerhedMejeri12. 06. 2025

Nu kan råmælksost sikres mod uønskede bakterier, samtidig med at den unikke smag bevares. Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas bruger den energi- og vandbesparende teknologi raslysering fra danske Lyras. Det giver både høj fødevaresikkerhed og en god smag, da ostens naturlige vitaminer, enzymer og

Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

AktueltCertificeringForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

En ny undersøgelse viser, at videnskabsfolk fra alle kontinenter siger, at havets sundhed og biodiversitet er ved et tippepunkt. Der er dog optimisme i forhold til muligheden for at vende de negative påvirkninger af havet, hvis der handles nu. Forskere fra hvert eneste beboede kontinent er

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

Politik og eksport12. 06. 2025

Henrik Kjærgaard er udnævnt som ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Henrik Kjærgaard kommer fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor han har været afdelingschef siden 2020. Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Jacob Jensen siger om den nye

Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

I går den 12. juni fik Carlsberg Byen et nyt gastronomisk pejlemærke, da Paula åbnede dørene til en restaurant, der hylder nordisk skånsomt fanget fisk og skaldyr, fritlevende vildt og danske grøntsager.   Køkkenchefen Stefan Hansen medbringer erfaring fra bl.a. Kong Hans Kælder og

Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

MarkedsføringMesser og konferencerTop12. 06. 2025

På mandag bliver de eftertragtede Michelinstjerner uddelt ved et arrangement i Odsherred. Og som optakt til stjerneuddelingen er der fra 13. til 15. juni der liv og glade dage i Anneberg Kulturpark, når madfestivalen ’Smag på Anneberg’ løber af stablen for allerførste gang. Festivalen markerer

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

    12.06.2025

  • Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

    12.06.2025

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

    12.06.2025

  • Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

    12.06.2025

  • Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

    12.06.2025

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik