
Kondenseret mælk er blevet populært at benytte i bagværk og desserter, da den skaber en særlig konsistens og smag. Den nemme og velsmagende mælk er efterhånden – hos mange – blevet en fast ingrediens i fx. julesmåkager, karamel-glacerede æbler, chokoladekarameller ellerris à l’amande.
– Hvert år omkring juletid ser vi, at kondenseret mælk bliver mere og mere populært at benytte i diverse julelækkerier. Fordelene er også mange. Den er fx let at bruge, den har lang holdbarhed, den stivner uden brug af gelatine, og den giver karameller en lækker blødhed, siger Signe Lilledal, der er Nordic Brand Manager hos Nestlé.
Efteråret er kommet, og december nærmer sig. Derfor har Nestlé igen i år valgt at udgive en lille gratis opskriftsbog til den søde juletid. Folderen indeholder idéer til lækkerier med kondenseret mælk.
Opskriftbogen er bl.a at finde i Bilka, Føtex og Meny og på Nestlés danske hjemmeside.
– Vi håber, at både børn og voksne får glæde af opskriftbogen, og at de får nydt forskellige lækkerier i løbet af december. Der er mange muligheder med kondenseret mælk, og det er nemt at bruge for hele familien, siger Signe Lilledal.
Søde kondenseret mælk er en af de mere simple opfindelser, da den udelukkende består af to naturlige ingredienser – frisk komælk og sukker. Den er uden konserveringsmidler og kunstige farvestoffer.
Hent opskriftbogen gratis HER.